Stekni najcenjeniji poslovni sertifikat!

Pojam i karakteristike liderstva

Opis kursa

Liderstvo predstavlja proces uticaja i usmeravanja radnih aktivnosti članova organizacije ka ostvarivanju organizacionih cljeva. Na kursu saznajete šta čini jednog pravog lidera i koliko je takva osoba neophodna svakoj uspešnoj organizaciji. Upoznajete se i sa razlikom između lidera i menadžera.

Kurs Liderstvo obrađuje pojam liderstva i njegove karakteristike u prošlosti i danas. Polaznici se upoznaju sa osobinama i ponašanjem lidera, njegovom važnošću i aktivnostima u organizaciji. Na brojnim primerima velikih lidera i današnjice, polaznici će saznati koje su to najvažnije lekcije o liderstvu.

Cilj kursa

Cilj liderstva je da polaznici kroz izučavanje različitih modela i stilova liderstva uoče prednosti i nedostatke svakog od njih, kako bi u budućnosti primenili najuspešniju tehniku da postanu dobri i uspešni lideri, ali i da slede prave ljude u poslu.

Takođe, polaznici treba da nauče da postoji razlika između menadžera i lidera u načinu vođenja i da shvate da se dobri lideri ne rađaju, već stvaraju sa mnogo rada i truda, kroz brojne vežbe, timske aktivnosti i načine upoznavanja sebe i drugih u ovom procesu.

Zanima vas ovaj kurs? Neki od BusinessAcademy programa na kojima ga možete pohađati su: Strategijski i operativni menadžment i Cambridge poslovni program.

 

Poslovna veština koja garantuje visoku zaradu

Spremili smo dokument sa opisom i savetima u primeni poslovne veštine koja Vam garantuje visoku zaradu, bez obzira na to čime se bavite. Da preuzmete izveštaj, kliknite ovde.

Donesite odluku: Upisni rok je otvoren!

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.