Započnite karijeru HR menadžera od nule

Menadžment prometa nepokretnosti – da visina vaše zarade zavisi isključivo od vas

MENADŽMENT PROMETA NEPOKRETNOSTI

Nastava
tradicionalna ili online
Trajanje
3 trimestra
Fond časova
620 časova
Diplome i sertifikacija
Cambridge International A&AS level Business
ICM Diploma (single subject) in Business Management and Administration
ECDL (European Computer Driving Licence)
Pearson English International Certificate
BusinessAcademy Certified Real Estate Manager
LINK English
LINK German
PRIJAVITE SE

U najbogatije i najuspešnije ljude na svetu spadaju upravo biznismeni koji su izgradili svoje imperije na nekretninama, bilo da su ulagali u izgradnju ili se bavili prometom. Donald Tramp je svakako najpoznatiji među njima, mada su na toj listi i mnoga manje poznata, ali isto toliko značajna imena. Zajedničko svima njima jeste to da odlično poznaju sve aspekte investiranja i prometa nepokretnosti. I da su svesni da su nekretnine uvek unosan posao.

Dakle, ukoliko želite da budete jedan od njih, da poslujete u rangu sa najboljima, neophodno je da imate sveobuhvatna stručna znanja iz menadžmenta, posredovanja i investicija u oblasti nepokretnosti.

Da li znate da se pametno ulaganje u nekretnine investitoru vrati čak trostruko? Da li ste svesni da je, na kojem god tržištu da poslujete, vaš procenat od prodaje nekretnine uvek u visini od po nekoliko prosečnih plata? A da će, ukoliko se otisnete u relativno mladu, ali izuzetno cenjenu granu real estate menadžmenta, vaša zarada imati četiri ili više cifara, izraženo u dolarima?

Ukoliko sebe vidite u nekoj od oblasti, kao što su:

 • posredovanje u prometu nepokretnosti,
 • menadžment u oblasti prometa nepokretnosti,
 • investiranje i izgradnja nepokretnosti,
 • real estate ili property management,
 • ili u bilo kojoj oblasti bliskoj prometu nekretninama,

program Menadžment prometa nepokretnosti na BusinessAcademy je pravi izbor za vas.

Ovaj program omogućava vam da steknete stručna teorijska i praktična znanja iz oblasti menadžmenta, prava, finansija, prostornog planiranja i izgradnje u kontekstu savremenog tržišta nepokretnosti.

Proverite da li još uvek ima slobodnih mesta i prijavite se na odsek Menadžment prometa nepokretnosti.

 

Koje veštine ćete savladati na odseku Menadžment prometa nepokretnosti?

Polaznik će na odseku Menadžment prometa nepokretnosti biti osposobljen da upravlja svim fazama i procesima u prometu nepokretnosti. Upoznaće se sa pravnim i finansijsko-poreskim aspektom poslovanja, a naučiće i da primenjuje analitičke metode i tehnike u proceni i vrednovanju svake konkretne nepokretnosti.

Nastavni plan i program na ovom odseku osmišljen je tako da pruži osnovna znanja iz menadžmenta, marketinga, prodaje, odnosa s javnošću, menadžmenta ljudskih resursa, menadžmenta projekata i ličnih veština neophodnih da se kompetentno uključite u poslovno okruženje bez obzira na delatnost organizacije u kojoj radite.

Drugi deo nastavnog plana i programa predstavlja specijalizaciju iz oblasti prometa nepokretnosti. Samo neke stručne oblasti koje ćete izučavati tokom školovanja na odseku Menadžment prometa nepokretnosti su:

 • specifičnosti menadžmenta u prometu nepokretnosti, 
 • marketing nepokretnosti,
 • prodaja u prometu nepokretnosti,
 • promet nepokretnosti i obligacioni odnosi,
 • katastar nepokretnosti,
 • izgradnja objekta,
 • arhitektonsko vrednovanje objekta,
 • poreski aspekti u prometu nepokretnosti.


Plan i program za ovaj odsek namenjen je osobama koje žele da njihova zarada zavisi isključivo od njihovih sposobnosti. Pogledajte kompletan plan i program sa svim nastavnim predmetima.

 

Kako da uspešno poslujete sa nepokretnostima?

Igrajte na sigurno. U poslu u kome se obrću velike sume novca, gde su ugovori milionski, a provizije sa mnogo nula, važno je da tačno znate pravila igre po kojima poslujete. Potrebno je da poznajete pravni okvir u kojem se odvija promet nekretnina u zemlji u kojoj poslujete, pravila koja je neophodno poštovati i načine na koje ih možete primeniti u svoju korist.

S obzirom na to da je poslednjih godina, u cilju potpunijeg uređenja tržišta, došlo do značajnih promena u zakonodavstvu koje reguliše oblast prometa nepokretnostima, važno je da se upoznate sa uslovima pod kojima ćete ubuduće moći da se bavite posredovanjem u prodaji i zakupu nekretnina, ko će to moći da radi i koji su finansijski i poreski aspekti posredovanja; zatim, koje odredbe vas štite ukoliko investirate u nekretnine, koje su osnove prostornog planiranja i izgradnje i kako da ispravno poslujete u ovoj oblasti, kao i kako i koliko je potrebno ulagati u održavanje nekretnina, ukoliko se opredelite za relativno novu granu u ovoj oblasti – property management.

Zahvaljujući timu stručnjaka koji će sa vama raditi na programu Menadžment prometa nepokretnosti, bićete odlično potkovani kada je reč o važećim propisima, čime ćete sebi značajno olakšati posao.

Dobar prodavac je osnova uspeha svake kompanije, a naročito agencije za posredovanje u prometu nekretnina. Postanite traženi menadžer prometa nepokretnosti koji može da pronađe i po optimalnoj ceni obezbedi baš onakav stan ili poslovni prostor kakav klijent želi. Menadžer koji će, sa druge strane, umeti da vrednost objekta svog klijenta uveća i istakne sve njegove prednosti tako da zatvori prodaju ili najam po iznosu koji će kijenta oduševiti, a njemu doneti lep procenat. Budite menadžer koji će moći da zaključi svaki posao koga se prihvati, tako da sve strane budu zadovoljne.

Dobar menadžer nije samo dobar prodavac, već i posrednik, marketinški stručnjak, osoba za odnose s javnošću, esteta i osoba koja ume da proceni vrednost.

Imajte na umu da agencija od prodaje stana dobija u proseku 3% (zavisno od zemlje u kojoj posluje i dogovora sa klijentom), što znači da za prodaju stana po ceni od 100.000 evra čista zarada iznosi 3.000 evra, odnosno više od 8 prosečnih plata u regionu. U svetu dobar menadžer prometa nepokretnosti mesečno u proseku zarađuje oko 6.000 $, kada se odbiju svi mogući troškovi koje ima.

Takođe je važno da znate i da nekretnine uvek znače sigurno ulaganje kome pribegava najveći broj ljudi, i to ne samo onih koji se time bave profesionalno. Takođe, uprkos tome što je kriza snažno pogodila i sektor nekretnina, ovo tržište se najbrže oporavilo. Nekretnine sigurno nikada neće izaći iz mode i uvek će donositi unosnu zaradu svima koji posluju na ovom tržištu.

Shvatite i ovladajte principima funkcionisanja tržišta nepokretnosti. Poslovi posredovanja u prometu i zakupu nepokretnosti su izuzetno složeni. Međutim, kada jednom shvatite mehanizam po kome ova oblast funkcioniše, on samo može da radi za vas i u vašu korist. Zato je važno da istražite i razumete principe na kojima počivaju promet, investicije i upravljanje nepokretnostima.

Zbog toga ćete na ovom odseku na BusinessAcademy naučiti da istinski razumete pojam nepokretnosti, tržište nepokretnosti i najvažnije aktere na tom tržištu. Naučićete kako da procenite vrednost objekta, istaknete je i uvećate, da ga reklamirate i dobijete najbolju moguću ponudu. Osim toga, umećete da investirate u nepokretnosti sa minimalnim rizikom i maksimalnom zaradom. Sve to zahvaljujući specijalističkim znanjima iz oblasti trgovine nekretninama, ali i sveobuhvatnim znanjima iz različitih širih oblasti, kao što su pravo, ekonomija, menadžment, marketing, građevinarstvo, poslovna etika i dr. Samo opremljeni svim ovim veštinama možete ući u krug takozvanih velikih igrača.

 

Gde ćete moći da radite?

Školovanjem na odseku Menadžment prometa nepokretnosti savladaćete praktične veštine koja ćete moći da primenite u širokom spektru poslova, kao na primer:

 • u real estate kompanijama,
 • u agencijama za posredovanje u prometu nepokretnosti,
 • u konsalting agencijama koje se bave investiocionim savetovanjem,
 • i u drugim organizacijama koja se u okviru svog poslovanja bave prometom nepokretnosti.

Po završetku programa bićete potpuno opremljeni svim potrebnim znanjima i veštinama kako biste uspešno posredovali u prometu nepokretnosti, upravljali timom ljudi i organizacijama koji posluju sa nekretninama, investirali u ovoj sferi ili se bavili property menadžmentom. I da postižete rezultate u tom poslu. Da ostvarujete odlične profite i zarađujete pozamašne provizije. Ukratko, da budete rame uz rame sa najboljima.

Pročitajte više ukoliko vas zanima šta obuhvata posao menadžera nepokretnosti.

Bonus paket veština za vašu savršenu karijeru – Personal Development program

U okviru školovanja na programu Menadžment prometa nepokretnosti, osim stručnih znanja, dobićete i poseban paket veština koje će vam koristiti u svakom poslu i najznačajnije su za uspeh u karijeri, Personal Development Program (PDP). Između ostalog, u njih spadaju motivacija, timski rad, analitičnost, komunikativnost, sampouzdanje, fokus, koncentracija, selekcija prioriteta i druge. To su takozvane transverzalne ili dodatne veštine.

Kako bismo vam pomogli da ostvarite uspeh u poslu i karijeru o kakvoj sanjate, pokrenuli smo Personal Development Program (PDP). Program traje 2 meseca tokom kojih ćete usvojiti upravo ove dodatne, prenosive veštine i to kroz praktičan rad, putem kratkih edukativnih radionica. Možete ga pohađati tradicionalno ili online. Tokom ovog programa radićete sa najvećim stručnjacima za razvoj karijere i najuspešnijim privrednicima, na razvoju i unapređenju veština koje će vam doneti konkurentsku prednost na tržištu rada.

Program predstavlja odličan način da nadogradite znanja i veštine koje ste stekli tokom školovanja i omogućava vam da zauzmete superiornu poziciju na tržištu.

U okviru Personal Development Programa, između ostalog, dobijate 2 meseca praktične obuke gde ćete razviti transverzalne veštine koje će vas izdvojiti na tržištu rada, paket radionica iz različitih oblasti ličnog i profesionalnog razvoja, lični profil na osnovu testa ličnosti i testa sposobnosti, mentorski rad sa predavačima i konsultantima, plan razvoja karijere, zvanično uverenje o završenom programu i stečenim veštinama, preporuku mentora i 12 meseci konsultantske podrške u razvoju karijere.

Saznajte više o Personal Development Programu i pogledajte njegov plan i program.

 

Šta dalje?

Poslovna veština koja garantuje visoku zaradu

Spremili smo dokument sa opisom i savetima u primeni poslovne veštine koja Vam garantuje visoku zaradu, bez obzira na to čime se bavite. Da preuzmete izveštaj, kliknite ovde.

Donesite odluku: Upisni rok 2024/25. je u toku.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se