Put do vrha pičinje jednim korakom. Prijavite se!

Preduzetništvo – Za osobe koje žele nezavisnost i put ka bogatstvu

Preduzetništvo

Nastava
tradicionalna ili online
Trajanje
3 trimestra
Fond časova
632 časa
Diplome i sertifikacija
ICM Diploma (single subject) in Business Management and Administration
ICM Diploma (single subject) in Entrepreneurship Development and Enterprise
Cambridge International A&AS level Business
ECDL (European Computer Driving Licence)
Pearson English International Certificate
BusinessAcademy Certified Entrepreneur
LINK English
LINK German
PRIJAVITE SE

Školovanjem na odseku Preduzetništvo dobićete praktične alate i iskustvo potrebno za uspešno vođenje sopstvenog biznisa.

Bez obzira da li preduzeće pokrećete od nule, gradite nov sektor uspešne organizacije ili tražite način da uložite u poslovne poduhvate, preduzetničke veštine i znanja su ključna za ostvarivanje Vaše ambicije. I za zaradu očekivaih količina novca.

Tokom školovanja ćete dobiti resurse za vođenje kompletnog ciklusa razvoja preduzeća. Od razrade početne ideje, primene potrebnih tehnologija i istraživanja, preko kreiranja akcione strategije, kredibilnih marketing i prodajnih materijala, građenja tima zaposlenih, partnera i investitora, pa sve do rukovođenja proizvodnjom, finansijama i operacijama.

A što Vaše preduzeće ili sektor postaju profitabilniji, povećava se potreba da se brže prilagođavate promenama na tržištu.

Zato ćete biti opremljeni poslovnim instrumentima za reagovanje na promene. Drugim rečima, znaćete kako da kontrolišete rast preduzeća.

Proverite da li još uvek ima slobodnih mesta i prijavite se na odsek Preduzetništvo.

 

Koje veštine i znanja ćete savladati na odseku Preduzetništvo?

Jedna od najuspešnijih investicionih kompanija u svetu, Fisher Investments, prošle godine je radila analizu prvih deset načina za lično bogaćenje. Od svih deset, statistički je izračunato ono što se zna od ranije: vođenje ličnog biznisa je najsigurniji način da zaradite maksimalno, postanete bogati.

Poznato je da preduzetnička znanja, veštine i alati čine vrhunac poslovnog pejzaža. To je zato što su najveće i nagrade koje jedan preduzetnik uzima. Uspešan preduzetnik može zaraditi dvadeset puta više od direktora velikih kompanija.

Zbog toga je odsek Preduzetništvo na BusinessAcademy najobimniji u odnosu na sve druge. Sastoji se od ukupno 110 nastavnih predmeta koji se izučavaju kroz 683 časova.

Grupe veština i znanja koje ćete steći školovanjem na ovom odseku su:

  • Pokretanje i vođenje biznisa
  • Preduzetničke poslovne veštine
  • Marketing i organizacija marketinga
  • Prodaja i organizacija prodaje
  • Finansije i investicije
  • Planiranje, menadžment i organizacija ljudi
  • Vođenje projekata
  • Lične veštine pregovaranja, liderstva, pravilnog donošenja odluka u poslovnom okruženju
  • Poslovna upotreba informacionih tehnologija i engleskog jezika

Plan i program za odsek Preduzetništvo je najobimniji u odnosu na druge odseke na BusinessAcademy. Pogledajte kompletan plan i program sa svim nastavnim predmetima.

 

Kako postati preduzetnik?

Ako ste kao i drugi ambiciozni ljudi, onda i Vi znate da je preduzetnička nezavisnost rezultat ulaganja u neophodna poslovna znanja.

Zbog toga ćete školovanjem na ovom odseku učiti mnogo. Još bolje, naučićete kako da svoje novo znanje pretvorite u novac.

Kroz poslovne radionice razradićete svoju poslovnu ideju, bez obzira da li trenutno znate kojim poslovanjem želite da se bavite ili ne. Znaćete kako da izaberete koja vrsta poslovanja je najprofitabilnija za osobu u Vašoj situaciji.

Onda, naučićete da odredite prioritete kada je reč o resursima i budžetu, da pravilno procenjujete nove poslovne prilike. Znaćete kako da motivišete i vodite timove. Umećete da potpuno sagledate potrebe klijenata tako da ćete znati kojim proizvodima i porukama da izađete na tržište na način koji će njima i Vama doneti najviše novca. Otkrićete kako da dobijete kapital za razvoj Vaših poslovnih ideja i planova. Znaćete koje kanale za dolazak do klijenata da koristite, a koje ne.

Otkrićemo Vam strategije za kreiranje eksponencijalnih skokova u zaradi, zasnovane na analizi slabo poznatih preduzetničkih metoda. Analiziraćemo primere široj javnosti manje poznatih kompanija koje su uspele da naprave godišnje skokove u profitu do čak 4.000%.

Takođe, savladaćete tehnička znanja. Kvantitativne finansijske metode. Računovodstvo i kontrolu troškova. Nove menadžment metodologije zasnovane na naučnim istraživanjima. Marketing strategije i tehnike za privlačenje maksimalnog broja klijenata. Napredne metode prodaje i pregovaranja.

Rezultat: moći ćete da obezbedite profitabilan razvoj preduzeća i stabilan priliv novca za Vas.

 

Kako razmišljati kao preduzetnik?

Jedan od faktora koji razlikuje uspešnog preduzetnika od prosečnog jeste način razmišljanja.

Razumevanje da je svet pun mogućnosti, otvoren za odličnu ideju, samo je jedan od načina razmišljanja koji će Vam doneti uspeh. Razumevanje da je neuspeh stepenik do većeg uspeha, a ne samo prepreka koju treba prevazići.

Istovremeno, dobar preduzetnik mora da zna da razvija kreativne ideje. Kreativnost je prisutna u svakom profitabilnom uspehu. Dobar preduzetnik mora da zna da brzo donosi odluke. Otkriveno je da je brzina donošenja odluka karakteristika mnogih milionera.

Zato ćemo koristiti metodologiju kojom ćemo Vas obučiti da trenirate um.

Koristićemo tehnike zasnovane na nalazima naučnih istraživanja, među kojima su i istraživanja Instituta za neurologiju iz Londona. Koristićemo naučna otkrića iz oblasti kognitivne rekonstrukcije.

Poslovni mislilac James Allen je rekao: “Vaše prethodne misli su Vas dovele do mesta na kome se nalazite danas. Sutra ćete biti tamo gde Vas odvedu Vaše buduće misli.” I stvarno, u poslu, kvalitet razmišljanja određuje kvalitet zarade.

Zato ćete biti pripremljeni da izvlačite najbolje iz sebe, redovno.

 

Iskustvo ljudi sa kojima ćete raditi i učiti

Tim od preko 30 profesora sa kojima radite na BusinessAcademy se sastoji od direktora preduzeća, eksperata u svojim oblastima, specijalista koji iza sebe imaju postignute poslovne uspehe, zarađene profite.

Samo jedna grupa stručnjaka sa BusinessAcademy ima više od 20 hiljada konsultantskih sati rada na povećanju profitabilnosti poznatih kompanija.

Među domaćim preduzećima i institucijama koje su do sada koristile usluge naših stručnjaka su i Komercijalna banka, Volksbanka, Beocity, DDOR Novi Sad, Dunav osiguranje, Europrojekt, Fidelinka, Knjaz Miloš, Futuraplus, većina domaćih fakulteta uključujući Ekonomski, Arhitektonski, Medicinski, Pravni, Poljoprivredni, preduzeće Galenika, četiri vladina instituta, četiri ministarstva, Telenor, Interspeed, Lukoil, L’Оreal, Pepsi, Porsche, Olympus, Siemens i mnogi drugi. Takođe, profesionalci i direktori iz kompanija kao što su Comtrade, Avon, Pfizer, Tetrapak, Carlsberg, Forma Ideale...

Pročitajte više ukoliko vas interesuje šta radi i kako postati preduzetnik.

Bonus paket veština za vašu savršenu karijeru – Personal Development program

U okviru školovanja na programu Preduzetništvo, osim stručnih znanja, dobićete i poseban paket veština koje će vam koristiti u svakom poslu i najznačajnije su za uspeh u karijeri, Personal Development Program (PDP). Između ostalog, u njih spadaju motivacija, timski rad, analitičnost, komunikativnost, sampouzdanje, fokus, koncentracija, selekcija prioriteta i druge. To su takozvane transverzalne ili dodatne veštine.

Kako bismo vam pomogli da ostvarite uspeh u poslu i karijeru o kakvoj sanjate, pokrenuli smo Personal Development Program (PDP). Tokom programa usvojićete upravo ove dodatne, prenosive veštine i to kroz praktičan rad, putem kratkih edukativnih radionica. Možete ga pohađati tradicionalno ili online. Tokom ovog programa radićete sa najvećim stručnjacima za razvoj karijere i najuspešnijim privrednicima, na razvoju i unapređenju veština koje će vam doneti konkurentsku prednost na tržištu rada.

Program predstavlja odličan način da nadogradite znanja i veštine koje ste stekli tokom školovanja i omogućava vam da zauzmete superiornu poziciju na tržištu.

U okviru Personal Development Programa, između ostalog, dobijate višemesečnu praktičnu obuku gde ćete razviti transverzalne veštine koje će vas izdvojiti na tržištu rada, paket radionica iz različitih oblasti ličnog i profesionalnog razvoja, lični profil na osnovu testa ličnosti i testa sposobnosti, mentorski rad sa predavačima i konsultantima, plan razvoja karijere, zvanično uverenje o završenom programu i stečenim veštinama, preporuku mentora i 12 meseci konsultantske podrške u razvoju karijere.

Saznajte više o Personal Development Programu i pogledajte njegov plan i program.

 

Šta dalje?

 

Poslovna veština koja garantuje visoku zaradu

Spremili smo dokument sa opisom i savetima u primeni poslovne veštine koja Vam garantuje visoku zaradu, bez obzira na to čime se bavite. Da preuzmete izveštaj, kliknite ovde.

Donesite odluku: Upisni rok 2024/25. je otvoren.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se