Put do vrha pičinje jednim korakom. Prijavite se!
Besplatno za polaznike BusinessAcademy

Preko 700 hiljada najboljih naslova na klik- Ebook Central

Studenti najpoznatijih svetskih univerziteta koriste bogatu Ebook Central bazu kao redovnu podršku učenju. Sada to možete i vi.

ebook central

Nedovoljna dostupnost relevantne literature i mali broj prevoda sprečavaju stalni napredak svakog domaćeg IT stručnjaka. Onlajn biblioteka Ebook Central je probrana baza tekstova na engleskom jeziku, jedan od najrasprostranjenijih akademskih servisa poznate kompanije ProQuest, ćerke kopanije Cambridge Information Group.

Sve što treba da znate iz oblasti biznisa i IT-ja

Bazi Ebook Central pristupa se preko naše DL platforme ili onlajn servisa, a knjige su svrstane u dve kategorije:

Kompjuteri i IT

Više od 5.000 naslova iz oblasti koje pratite. Informacione tehnologije, veštačka inteligencija, kompjuterske igrice, kompjuterska arhitektura, grafika, upravljanje bazama podataka, operacioni sistemi i programiranje – više nećete morati da pretražujete internet i skidate sumnjive autore. Školovanje, ali i budući posao olakšaće vam Ebook Central profiltrirana ponuda značajne literature.

Biznis i ekonomija

Sve najnovije trendove iz poslovanja pronaći ćete u više od 17.000 knjiga; Ebook Central fundus pokriva veliki broj oblasti kao što su biznis, ekonomija, računovodstvo, menadžment, upravljanje ljudskim resursima, korporativna kultura, finansije, ekonomska politika, preduzetništvo, marketing i kapitalne investicije.

Lak interfejs za brzu i preciznu pretragu

Biblioteci Ebook Central pristupate putem DL platforme, u okviru sekcije Podrška učenju, ili putem Online servisa, u okviru opcije Biblioteka

Snalaženje u ovoj online biblioteci je veoma lako. Kada otvorite početnu stranu online biblioteke, videćete uputstvo za korišćenje biblioteke i pretraživač, a zatim i podelu naslova po izdavačima i oblastima. Pored toga, izdvojene su najpopularnije knjige na Ebook Central u vidu preporuka za čitanje, ukoliko niste odlučili šta vas tačno zanima.

Napredni pretraživač omogućava vam brz odabir knjiga na osnovu unetih parametara, kao što su naslov knjige, ime autora ili godina izdavanja.

Odabranu literaturu možete organizovati po ličnim virtuelnim policama, dostupnim u bilo kom trenutku. Vaše knjige možete označavati hajlajterom, na stranicama možete pisati beleške, a deo teksta može se i kopirati. 

Knjige možete čitati online, gde god da se nalazite, a možete preuzimati i delove knjiga u pdf formatu i čitati ih offline.

Ukoliko želite, možete kreirati i sopstveni Ebook Central nalog i preuzeti pdf cele knjige. Na taj način knjige možete pozajmiti na 14 dana, tako što ćete ih downloadovati na PC ili tablet, i čitati u Adobe Digital Editionu. Nalog se kreira kao i na većini drugih platformi, ostavljanjem svog imena, imejl adrese i određivanjem lozinke kojom ćete se ubuduće logovati na svoj Ebook Central nalog. Postoje tri jednostavna koraka prilikom pozajmljivanja knjige – najpre će vam tražiti da odredite uređaj na koji preuzimate knjigu, zatim da downloadujete program Adobe Digital Edition kako biste mogli da otvorite pdf, ukoliko to već nemate na računaru, i na kraju, da preuzmete knjigu i počnete sa čitanjem.

Najzanimljiviji naslovi iz različitih oblasti biznisa

Izdvajamo samo neke od naslova koji će vam, kao polaznicima BusinessAcademy, biti interesantni i koji ce vas zaintrigirati da ih potražite na Ebook Central

Startup miksologija: Tech Coctail vodič za izgradnju, rast i slavljenje uspešnog startupa, Frank Gruber

Osnovna poruka ove knjige je: „Promućkajte tržište ovim ključnim sastojcima uspešnog startupa”.

Jedan od osnivača kompanije Tech Coctail, „prekaljeni” preduzetnik i investitor koga smatraju čovekom sa najboljim vezama u poslu, objašnjava koji su osnovni sastojci za uspešan biznis i kako da vodite svoj posao, od ideje, preko finansiranja i marketinga, do postizanja željenih ciljeva.

On ne ulepšava stvarnost, već je prikazuje upravo onakvom kakva jeste - pokazuje kako izgleda kada je teško, kada ne dobijate pažnju koju zaslužujete, kada uvredite svoje potrošače ili kada ostanete bez novca, i predlaže vam šta da radite u takvim situacijama.

 

Organizaciono ponašanje 1: Osnovne teorije motivacije i liderstva, John B. Minor

Na jednom mestu ćete pronaći sva najvažnija sabrana viđenja motivacije i liderstva, analizirana i potkrepljena savremenim istraživanjima i podacima.

Mnogi smatraju da je ovo, pretposlednje u nizu izdanja koje se bave teorijskim osnovama najznačajnijih poslovnih procesa, zapravo klasik, i da po značaju teme možda čak i nadmašuje ostale.

Ovo delo se osvrće na obe strane organizacione strukture: na ljude koji je vode i principe liderstva koji treba da važe u jednoj zdravoj organizaciji, i na ljude koji je čine, zaposlene u njoj, i šta njih motiviše da rade u korist te organizacije.

 

Kako da završite posao kada vi niste glavni?, Geoffrey Bellman

Na veoma duhovit i istovremeno koristan način, autor knjige predstavlja savete kako da postignete ciljeve, uradite što više za kompaniju i napredujete, iako radite u nezdravoj korporativnoj kulturi i koče vas različita kompanijska pravila.

Bez obzira na kojoj poziciji radite, osnovna premisa ove knjige je da niste bespomoćni kao što vam se često čini.

Saveti u njoj su zasnovani upravo na dugogodišnjem iskustvu autora u radu u različitim vrstama i veličinama organizacija, ali i na iskustvima njegovih kolega i saradnika.

 

Za olakšavanje školovanja i sticanje preko potrebnih znanja – Ebook Central

Korišćenjem knjiga na ovaj način dobijate pristup mnogobrojnim svetski poznatim naslovima koje možete koristiti na mnogo načina: za citiranje, prilikom rešavanja radnih zadataka ili izrade završnih radova.

Uz to, na kraju svakog online kursa na BusinessAcademy, voditelj će vam preporučiti literaturu za dopunu znanja iz oblasti tog kursa, koju ćete naći upravo na Ebook Central. Zbog toga je Ebook Central veoma važan izvor novih znanja i resurs za vaše usavršvanje.

A uvek ostaje i mogućnost čitanja iz sopstvenog zadovoljstva. Iskoristite ovu mogućnost sada, jer kad završite školovanje od obaveza nećete imati mnogo slobodnog vremena. Čeka vas puno posla. Istražujte, čitajte i uživajte!

 

Poslovna veština koja garantuje visoku zaradu

Spremili smo dokument sa opisom i savetima u primeni poslovne veštine koja Vam garantuje visoku zaradu, bez obzira na to čime se bavite. Da preuzmete izveštaj, kliknite ovde.

Donesite odluku: Upisni rok 2024/25. se zatvara.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se