Prijavite se odmah i iskoristite popuste koji važe do 31. januara.

Afirmativna aktivnost u zapošljavanju

Opis kursa

Izuzeci od diskriminacije (tj. afirmativne mere) imaju za cilj stimulisanje zaštite i primene univerzalnog principa jednakosti svih ljudskih bića. Time i zaštitu ukupnog pravnog poretka utemeljenog na univerzalnim principima međunarodnog poretka i međunarodnih pravnih odnosa, budući da stimulišu izjednačavanje prava potencijalno ili faktički obespravljenih grupa i pojedinaca.

Afirmativne aktivnosti pri zapošljavanju u ovom kursu predstavljene su najpre objašnjenjem pojma afirmativnih aktivnosti u zapošljavanju, zatim razmatranjem zakonske regulative i različitih pristupa afirmativnim aktivnostima, a nadovezujemo se prikazom različitih oblika diskriminacije. Kurs se završava opisom najčešćih vrsta diskriminacije.

Cilj kursa

Na ovom kursu, polaznici će se upoznati sa prednostima i problemima afirmativnih aktivnosti u zapošljavanju. Tokom kursa, polaznici će imati priliku da nauče da razlikuju nezakonitu diskriminaciju od pozitivne diskriminacije, što će potom moći da primene u svom svakodnevnom radu.

Zanima vas ovaj kurs? Neki od BusinessAcademy programa na kojima ga možete pohađati su: Menadžment ljudskih resursa.

 

Poslovna veština koja garantuje visoku zaradu

Spremili smo dokument sa opisom i savetima u primeni poslovne veštine koja Vam garantuje visoku zaradu, bez obzira na to čime se bavite. Da preuzmete izveštaj, kliknite ovde.

Donesite odluku: Upisni rok je otvoren!

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.