Put do vrha pičinje jednim korakom. Prijavite se!

Proces komunikacije u kriznim situacijama

Opis kursa

Odnosi s javnošću u kriznim situacijama imaju za cilj da formulišu tačnu i kompetentnu informaciju i obezbede njen prijem što je pre moguće. U ovom kursu upoznaćete se sa pojmom krize, pojmom odnosa s javnošcu u kriznim situacijama, kriznim planom, kao i sa procesom komunikacije u kriznim situacijama.

Cilj kursa

Osnovni cilj kursa je da nauči polaznike o pojmu odnosa s javnošću u kriznim situacijama, kao i taktikama i strategijama postupanja u kriznim situacijama i procesom komunikacije sa ciljnom javnošću. Polaznici će na ovom kursu naučiti osnovne komponente odnosa s javnošću u kriznim situacijama kao što su uočavanje trendova i predviđanje događaja i ishoda koji se mogu razviti. Takođe, cilj kursa je da polaznici savladaju aktivnosti koje čine odnose s javnošću u kriznim situacijama, poput kriznog planiranja, sprovođenja jedinstvenih komunikacijskih akcija za vreme trajanja krize i adekvatnog delovanja u vremenu kada traju posledice krize.

Zanima vas ovaj kurs? Neki od BusinessAcademy programa na kojima ga možete pohađati su: Odnosi s javnošću.

 

Poslovna veština koja garantuje visoku zaradu

Spremili smo dokument sa opisom i savetima u primeni poslovne veštine koja Vam garantuje visoku zaradu, bez obzira na to čime se bavite. Da preuzmete izveštaj, kliknite ovde.

Donesite odluku: Upisni rok je otvoren!

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.