Put do vrha pičinje jednim korakom. Prijavite se!

Seminar - Portfolio menadžment kućnog budžeta

Upravljanje finansijama na nivou preduzeća je nešto o čemu zaposleni retko razmišljaju. Planiranje, organizacija, analiza i kontrola finansijskih sredstava preduzeća su delatnosti koje prepuštamo stručnim službama i malo pažnje obraćamo na načela i pravila poslovanja u ovoj oblasti. Uprkos tome, činjenica je da se svako od nas često suočava sa dilemom kako upravljati svojim finansijama,  gde uložiti novac i kome ukazati poverenje.

Seminar Portfolio menadžment kućnog budžeta ima za cilj da prisutnima ukaže na načine planiranja i donošenja racionalnih odluka u vezi sa svojim novcem. Seminar će vam pomoći i da prevaziđete strah od investiranja pružajući vam odgovore na pitanja gde uložiti svoja sredstva, na koji način investirati i kome se obratiti za pomoć pri ulaganju.

Na seminaru ćete čuti niz stručnih i praktičnih saveta koji će vam pomoći da na najracionalniji i najefikasniji način iskoristite sredstva kojima raspolažete. Uočićete da sva znanja koja se koriste u svetu finansija, privrede i ekonomije mogu biti primenjena i na vaše lične finansije. Seminar će vas staviti u ulogu individualnog investitora, a znanja koja steknete moći ćete da primenite i u svom poslovnom okruženju.

Ključna pitanja na seminaru će biti šta utiče na investicione odluke i kako formulišemo investicione ciljeve. Saznaćete i koji preduslovi vas čine individulanim investitorom i koji su životni ciklusi investitora. Predavač na seminaru će vas upoznati sa investicionim dokumentima kao i sa ciljevima investiranja. Naravno, da biste postali dobri investitori morate poznavati i opasnosti i investiciona ograničenja. Sva ova znanja ne bi imala primenu ukoliko se na bismo osvrnuli i na investicione alternative na srpskom tržištu, a na seminaru ćete upravo dobiti i odgovor na pitanje u šta ulagati u Srbiji.

Predavač na seminaru je Aleksandar Štajner, portfolio analitičar u Društvu za upravljanjem dobrovoljnim penzijskim fondom DELTA Generali, zadužen za analizu potencijalnih investicionih alternativa i samo investiranje fonda. Aleksandar Štajner je svoje višegodišnje iskustvo iz oblasti portfolio mendžmenta i finansijske analize sticao i u investicionoj banci CITADEL Financial Advisory. Aleksandar Štajner ima položen prvi nivo CFA ispita, najpriznatijeg svetskog sertifikata u oblasti investicionog odlučivanja.

Diplomirao je na Fakultetu organizaconih nauka, a završio je i Beogradsku otvorenu školu gde se specijalizovao za oblasti tržišne ekonomije, finansijskih tržišta i organizacione kulture. Svoje predavačko iskustvo je sticao baš na Beogradskoj otvorenoj školi učestvovavši u organizaciji i izvođenju nastave iz oblasti tržišne ekonomije i finansijskih tržišta.

Pogledaj sve tekstove u Bazi znanja » Pogledaj tekstove u ovoj kategoriji »
Možda bi Vas ovi članci interesovali
Životni ciklus proizvoda Zašto vaša kompanija mora da se aktivira na društvenim mrežama - infografik
Announcing a Sales Campaign, Promotion or Incentive Program Kako uticati na ljude - najčešće korišćene strategije
Interesuje vas ova oblast? Postanite i vi stručnjak pohađanjem BusinessAcademy programa: Marketing i marketing menadžment.

 

Poslovna veština koja garantuje visoku zaradu

Spremili smo dokument sa opisom i savetima u primeni poslovne veštine koja Vam garantuje visoku zaradu, bez obzira na to čime se bavite. Da preuzmete izveštaj, kliknite ovde.

Donesite odluku: Upisni rok je otvoren!

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.