Prijavite se na vreme &ndash prolećni upisni rok na BusinessAcademy je u toku.

Kako vam Cloud tehnologija pomaže da efektno (i timski) izvršavate ključne poslove

Da li ste znali da vam cloud tehnologija omogućava da sedite u jednoj kancelariji, drugi kolega u drugoj, a treći kolega u drugom gradu, i da zajedno radite na istom dokumentu, istovremeno.

Na primer, obrađujete excel tabelu sa pregledom današnjeg stanja lagera i zajednički pišete izveštaj koji sutra ujutru treba poslati partneru.

Ne morate da sedite u istoj kancelariji. Ne morate da šaljete fajlove mailovima i da ih međusobno otvarate, korigujete, vraćate nazad jedno drugom. Jednostavno radite na istom fajlu, preko Interneta, istovremeno.

U čemu je prednost?

Ubrzali ste vreme potrebno za organizaciju tima, smanjili papirologiju, izbegli nepotrebnu razmenu fajlova, omogućili produktivno okruženje za rad tima, ubrzali donošenje odluka.

Cloud computing odnosno “korišćenje računara u oblaku” je trend smanjenja upotrebe fizičkih računara i softvera u zamenu za servise na računarima koji nisu u posedu preduzeća.

cloud tehnologija i njene prednosti

Šta je cloud tehnologija?

Cloud tehnologija tj. računarstvo u oblaku vam omogućava da umesto da kupite softver za 10 računara i vodite brigu o instalaciji, upotrebi, administraciji, održavanju, instaliranju dodataka i novih verzija, Vi iznajmljujete, ili besplatno koristite servis kome pristupate preko Interneta a pomoću koga dobijate pristup svim funkcijama koje ste imali na desktop softveru. Pri tom, nemate troškove skladištenja, instalacije, administracije, održavanja, popravljanja, itd…

Možete da iznajmite računare, prostore za skladištenje podataka, web servise, konekcije sa Internetom ili drugim mrežama. Praktično, možete da iznajmite sve što je vezano za računare, a da uštedite na troškovima, ubrzate na procesima, neutrališete zastoje na administraciji i održavanju.

Mogućnosti koje su Vam na raspolaganju su ogromne. Čak i malo preduzeće može da ostvari kvalitet i brzinu unutrašnjih procesa koji su ranije bili dostupni samo velikim korporacijama, zahvaljujući primeni novih digitalnih tehnologija.

Rezultat? Energija zaposlenih može da se oslobodi i usmeri u najvažnijem smeru: radu sa klijentima i kreiranju profitabilnih ponuda, proizvoda, servisa. A „mašineriju“ koja obezbeđuje da svaki proces funkcioniše kako treba ste automatizovali, ubrzali ili čak delegirali van preduzeća.

Pogledaj sve tekstove u Bazi znanja » Pogledaj tekstove u ovoj kategoriji »
Možda bi Vas ovi članci interesovali
4 faze razvoja tima Inquiry
5 koraka do uspešne prodaje Business Conversation at Restaurant
Interesuje vas ova oblast? Postanite i vi stručnjak pohađanjem BusinessAcademy programa: Marketing i marketing menadžment.

 

Poslovna veština koja garantuje visoku zaradu

Spremili smo dokument sa opisom i savetima u primeni poslovne veštine koja Vam garantuje visoku zaradu, bez obzira na to čime se bavite. Da preuzmete izveštaj, kliknite ovde.

Donesite odluku: Upisni rok je otvoren!

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.