Put do vrha pičinje jednim korakom. Prijavite se!

Najčešće postavljana pitanja

Ovo su najčešće postavljena pitanja u vezi ECDL sertifikacije: 

Šta je Skills Card?

Kada se kandidat prijavi da započinje proces sertifikacije dobija Skills Card (karton veština-index) u koji se beleži progres kroz ECDL testove. Kako se za određeni modul položi test, akreditovani Test centar potvrđuje polaganje unošenjem podataka u Skills Card. Kada su svi testovi položeni, Skills Card se prosleđuje ovlašćenoj organizaciji, koja izdaje ECDL ili ICDL licence/certificate.

Kako da nabavim Skills Card?

Skills Card možete kupiti u LINK group Test centru po ceni od 30, 37 odnosno 45 EUR, u zavisnosti od željene vrste ECDL sertifikacije kako biste stekli uslov prijavljivanja za ECDL i mogli da polažete testove.

Koliko će me koštati da dobijem ECDL?

Pored nabavke Skills Carda, svako testiranje plaćate 10 EUR.

Koje testove moram da polažem?

Kandidati treba da polažu test za svaki od modula koji se traže za ECDL kvalifikaciju.

Kako se vrši provera znanja?

Testiranje za svaki modul traje 45 minuta. Testovi su dizajnirani od strane the ECDL Foundation i za njihovu distribuciju je zadužen naš akreditovani Test centar. Kandidat je obavezan da položi po jedan test za svaki modul. Prag znanja iznosi 80% za sadržaj modula od broja 2 do broja 6 i 60% za modul 1.

Koliko će mi vremena biti potrebno da dobijem ECDL?

Vremenski period potreban za dobijanje ECDL  zavisi od Vašeg nivoa kompetentnosti i od toga da li Vam treba obuka pre polaganja testova. Kada su svi testovi za svaki od modula uspešno kompletirani (u maksimalnom vremenskom razdoblju od 3 godine od početka prvog testa), ECDL sertifikat se može dodeliti.

Šta se dešava kada položim neki test, odnosno sve testove?

Kada ste položili određeni test to se upisuje u Vaš Skill Card. Ukoliko položite sve predviđene testove i popunite svoj Skills Card, obezbedili ste sebi pravo na zamenu Skills Card-a za ECDL Licence, koja se izdaje od strane LINK group Test center-a kao dokaz dostizanja potrebnog standarda.

Pročitajte još:

 

Poslovna veština koja garantuje visoku zaradu

Spremili smo dokument sa opisom i savetima u primeni poslovne veštine koja Vam garantuje visoku zaradu, bez obzira na to čime se bavite. Da preuzmete izveštaj, kliknite ovde.

Donesite odluku: Upisni rok 2024/25. se zatvara.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se