SVE ŠTO VAM JE POTREBNO ZA ODLIČNO PLAĆEN POSAO!

Cambridge First Certificate in English – FCE

Cambridge First Certificate in English – FCE je najpolaganiji Cambridge sertifikat iz engleskog jezika. Ovaj kurs namenjen je svima onima koji žele da se dobro pripreme za polaganje ispita nakon kojeg se stiče ovaj cenjeni sertifikat. 

Oni koji uspeju da ga polože poznaju engleski jezik na visokom nivou. Na FCE ispit ne možete izaći, ako prethodno niste završili Upper-Intermediate English Language, dakle viši srednji nivo poznavanja jezika. 

Položeni Cambridge ispit priznaju sve škole, univerziteti, većina poslodavaca u javnom i privatnom sektoru, državne institucije, ispit je takođe priznat u svim zemljama engleskog govornog područja širom sveta tako da ukoliko želite potvrdu svog znanja i sertifikat koji će vas izdvojiti od konkurencije u poslovnom svetu, potrebno je da se dobro pripremite za polaganje ispita, što ovaj kurs radi na najbolji mogući način. 

Zanima vas ovaj kurs? Neki od BusinessAcademy programa na kojima ga možete pohađati su: Finansijski menadžmentPoslovna administracija i Marketing i marketing menadžment.

Opis i cilj kursa

Pripremni kurs za polaganje FCE ispita sastoji se iz 11 modula i testova, a svaki od njih sadrži pet ključnih elemenata za poznavanje visokog nivoa engleskog jezika: čitanje, pisanje, razumevanje, konverzaciju i upotrebu engleskog jezika u svakodnevnom govoru. Osim toga, kurs sadrži i niz vežbi u elektronskoj formi, koje će vam omogućiti da bez muke savladate ovaj zahtevan nivo engleskog jezika.

Cilj FCE pripremnog kursa je da vam pomogne da što lakše i brže dođete do ove izuzetno značajne diplome. FCE je najčešće polagan ispit među svim Cambridge English ispitima, a poznato je da su Cambridge diplome najznačajnije na svetu kada je reč o sertifikatima iz engleskog jezika. One pružaju širok dijapazon kompetencija iz engleskog jezika i onima koji su ih stekli odličnu reputaciju kod potencijalnih poslodavaca. FCE predstavlja viši srednji nivo znanja engleskog jezika i uključuje sticanje svih jezičkih veština. Zbog toga ga mogu polagati isključivo polaznici koji su završili Upper Intermediate nivo engleskog jezika.

Kurs Cambridge First Certificate in English – FCE će vam odgovoriti na pitanja:

Da li Cambridge English: First (FCE) ispit ima ograničeno vremensko trajanje? Koje sve institucije priznaju ovaj ispit?

Cambridge English: First (FCE) je međunarodni ispit bez vremenskog ograničenja. Polaganjem ovog ispita u Britanskom savetu dobija se sertifikat o položenom ispitu i na taj način dokazujete svoje znanje engleskog jezika. Položeni Cambridge ispit priznaju sve škole, univerziteti, većina poslodavaca u javnom i privatnom sektoru, državne institucije, ispit je takođe priznat u svim zemljama engleskog govornog područja širom sveta. 

Kako izgleda Cambridge English: First (FCE) ispit? Od kojih delova se sastoji?

Ispit se sastoji iz četiri dela – čitanje i upotreba jezika (75 minuta), pisanje (80 minuta), slušanje(40 minuta) i usmeni deo (oko 14 minuta). Kod čitanja i praktične upotrebe jezika treba obratiti pažnju na izvore, naslove i podnaslove tekstova, tamo gde su dati. Ono što je najvažnije je da se pre nego što se odgovori na pitanja, pažljivo pročita svaki tekst kako bi se stekao utisak i razumelo o čemu se radi u tekstu. Kod pisanja treba pažljivo pročitati celo pitanje i podvući bitne delove. Za svaki odgovor treba napraviti plan. Na delu ispita koji se odnosi na slušanje potrebno je slušati i čitati uputstva tokom celog testa. Čak iako niste sigurni u ispravnost svog odgovora, potrudite se da odgovorite na sva pitanja. Kod dela ispita koji se odnosi na govor, govorite jasno kako bi Vas sagovornik i ocenjivač mogli čuti. Ukoliko niste razumeli šta se od Vas, pitajte za pojašnjenje ocenjivača. Važno je da ne pripremate odgovore unapred već da govorite tečno i prirodno. 

Kom nivou pripada Cambridge English: First (FCE)? Koliko su bitni vokabular i pravilno pisanje na ispitu? Da li postoji lista reči za Cambridge English: First (FCE)?

Cambridge English: First (FCE) je ekvivalent nivou B2 (CEFR nivo). Vokabular i pravilno pisanje su izuzetno važni. Na testu čitanja i upotrebe jezika sve reči moraju da budu pravilno napisane. Američki engleski je dozvoljen ukoliko se dosledno koristi. Ne postoji zvaničan spisak reči za FCE, ali mi smo u našoj pripremi za polaganje priložili spisak reči koje se najčešće koriste.

Plan i program kursa

Modul 1 – Exam Format

Exam format

Modul 2 – Grammar

Present Tenses

Past Tenses

Modal auxiliaries, present and future: ability, certainty, obligation

Future Tenses

The Passive Voice

Transition Words

Compound Words

Modul 3 – Vocabulary

Shopping Vocabulary

Plants and Animals Vocabulary

Vehicles and Transport Vocabulary

Towns and Buildings Vocabulary

Technology Vocabulary

Health and the Body Vocabulary

Holidays and Travel Vocabulary

Modul 4 – Use of English 

Reading and Use of English General Tips

Word Formation

Collocations

Phrasal Verbs

Idioms in English

Common Mistakes

Inversion

Conditionals

Modul 5 – Reading

FCE Reading and Use of English Part 5 Tips

FCE Reading and Use of English Part 6 Tips

FCE Reading and Use of English Part 7 Tips

Modul 6 – Writing

FCE Writing – General Tips

FCE Writing – Useful words and phrases

FCE Writing – Letter of Application, Report, Article, Essay

FCE – Essay

FCE – Article

FCE – Informal letter or email

FCE – Formal letter or email

FCE – Report

Modul 7 – Listening

FCE Listening Introduction and FCE Listening Part 1

FCE Listening Part 2

FCE Listening Part 3

FCE Listening Part 4

Modul 8 – Speaking

FCE Speaking Part Introduction and Speaking Test Part 1

FCE Speaking Test Part 2

FCE Speaking Test Part 3

Useful Phrases for Speaking Test Part 4

 

Poslovna veština koja garantuje visoku zaradu

Spremili smo dokument sa opisom i savetima u primeni poslovne veštine koja Vam garantuje visoku zaradu, bez obzira na to čime se bavite. Da preuzmete izveštaj, kliknite ovde.

Donesite odluku: Upisni rok 2024/25. je u toku.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se