Put do vrha pičinje jednim korakom. Prijavite se!

Seminar - Značaj i primena standarda u razvoju softvera

U savremenom digitalnom dobu softver ima ključnu ulogu u gotovo svim aspektima života i poslovanja. Kvalitet softverskih rešenja postaje sve važniji faktor za uspešno poslovanje i zadovoljstvo korisnika. Radi edukacije i upoznavanja sa osnovnim pojmovima kvaliteta, posebno kvaliteta softvera, predstavljamo vam seminar na temu „Značaj i primena standarda u razvoju softvera”.

Ciljevi seminara

Cilj seminara je da prisutni temeljno razumeju kvalitet softvera i standarda koji ga definišu. Softver mora biti pouzdan, bezbedan i efikasan kako bi se zadovoljile potrebe korisnika i organizacija. Na seminaru će biti obrađeni osnovni standardi iz oblasti kvaliteta, kao i standardi specifični za softverski inženjering.

Učesnici će dobiti praktičan uvid u primenu ovih standarda u procesima razvoja softvera. Ova oblast je od suštinskog značaja, jer poznavanje standarda kvaliteta softvera doprinosi stvaranju čvrste konstrukcije softvera, koja obezbeđuje njegovu široku upotrebu i dugotrajnost.

Predavač – prof. dr Milan Kukrika

Jedna od najvažnijih preporuka za ovaj seminar jeste činjenica da je njegov predavač prof. dr Milan Kukrika, diplomirani inženjer i redovni profesor Beogradskog univerziteta. Prof. dr Kukrika je akreditovan od Britanske organizacije za standardizaciju (BSI) da drži seminare iz oblasti upravljanja sigurnošću informacija prema zahtevima standarda ISO 27001. Njegovo bogato iskustvo obuhvata ulogu vodećeg auditora za mnoge renomirane kompanije, uključujući Srpski kreditni biroPB Agrobanka AD Beograd i T-Mobile Macedonia AD Skopje.

Naučno-stručna znanja prof. dr Milana Kukrike potvrđuju njegova impresivna zvanja koja je stekao tokom karijere, uključujući zvanja evropskog menadžera kvaliteta, evropskog auditora kvaliteta (standard ISO 9001), evropskog auditora za zaštitu životne sredine (standard ISO 14001), auditora za upravljanje sigurnošću informacija (standard ISO 27001) i auditora za upravljanje IT uslugom (standard ISO 20000).

Sadržaj seminara

Sadržaj seminara će obuhvatiti više oblasti.
Definisanje potreba za primenom standarda: Prvi korak u razumevanju značaja standarda je prepoznavanje potreba za njihovom primenom.


Standard ISO 9001 – Razumevanje osnovne filozofije kvaliteta: Ovaj standard je temelj kvaliteta u mnogim industrijama i pruža osnovne smernice za upravljanje kvalitetom.

Standard ISO 27001 – Upravljanje sigurnošću informacija: Sigurnost informacija je nezaobilazno važna, posebno u digitalnom dobu, i ovaj standard postavlja okvir za efikasno upravljanje njom.

Standard ISO 20000 – Upravljanje kvalitetom IT usluge: IT sektor zahteva poseban pristup kvalitetu, a ovaj standard se bavi upravljanjem IT uslugama.

Različiti pogledi na kvalitet softverskog proizvoda: Softver ima svoje specifične karakteristike i zahteve za kvalitetom koje će prisutni imati priliku da istraže.

Standard ISO 25000 – Karakteristike kvaliteta softverskog proizvoda: Ovaj standard definiše najbitnije karakteristike koje treba razmotriti prilikom ocene kvaliteta softverskog proizvoda.

Svi ovi segmenti seminara će omogućiti učesnicima da steknu dublje razumevanje standarda kvaliteta i saznaju kako ih primeniti u razvoju softvera, čime će doprineti stvaranju sofisticiranijih i pouzdanijih softverskih rešenja.

Seminar „Značaj i primena standarda u razvoju softvera” biće od velike koristi za profesionalce u oblasti softverskog inženjeringa, menadžere projekata, ali i za sve one koji žele da unaprede svoje znanje o kvalitetu softvera i njegovoj primeni u realnim projektima. Kroz predavanja prof. dr Milana Kukrike učesnici će steći uvid u svet standarda i kvaliteta softvera, što će im pomoći da budu konkurentniji i efikasniji u svojim radnim zadacima.

Pogledaj sve tekstove u Bazi znanja » Pogledaj tekstove u ovoj kategoriji »
Možda bi Vas ovi članci interesovali
Karakteristike uspešnog tima i značaj timskog rada Seminar - Prevencija profesionalnog stresa
Kradljivci vremena Problems With a Client
Interesuje vas ova oblast? Postanite i vi stručnjak pohađanjem BusinessAcademy programa: Preduzetništvo i Strategijski i operativni menadžment.

 

Poslovna veština koja garantuje visoku zaradu

Spremili smo dokument sa opisom i savetima u primeni poslovne veštine koja Vam garantuje visoku zaradu, bez obzira na to čime se bavite. Da preuzmete izveštaj, kliknite ovde.

Donesite odluku: Upisni rok je otvoren!

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.