Započnite karijeru HR menadžera od nule

Marketing i marketing menadžment – Kako privući i zadržati maksimalan broj kupaca

Marketing i marketing menadžment

Nastava
tradicionalna ili online
Trajanje
3 trimestra
Fond časova
599 časova
Diplome i sertifikacija
CIM Level 3 Certificate/Level 4 Award in Professional Marketing
ECDL (European Computer Driving Licence)
Pearson English International Certificate
BusinessAcademy Certified Marketing Manager
LINK English
LINK German
PRIJAVITE SE

Školovanjem na odseku Marketing i marketing menadžment savladaćete znanja za pridobijanje najvećeg broja kupaca sa tržišta. Takođe, naučićete kako da ih zadržite.

Ako želite da direktno utičete na ostvaren profit preduzeća i istovremeno steknete stručnost u jednoj od najdinamičnijih poslovnih oblasti, ovaj odsek je za Vas.

Naime, marketing metodologija se menja. Zbog raširene primene računara i interneta, prethodna praksa više ne donosi dobre rezultate. Sa druge strane, primena novih marketing metoda omogućava višestruko jači uticaj na tržište nego ranije. Višestruko veći profit, takođe.

Ipak, samo preduzeća koja imaju sposobne i visokoplaćene stručnjake mogu da primene ova nova znanja.

Postoji razlog zašto je tako. Odeljenje za dokumentarna istraživanja Cambridge univerziteta je otkrilo da prosečna osoba u urbanom okruženju dobije između 1.500 do 3.000 promotivnih poruka dnevno. Ulaganja u oglašavanja rastu, ali se istovremeno smanjuje poverenje u oglase. Budžet za oglašavanje domaćih preduzeća je dupliran u poslednje četiri godine, ali bez obzira, silina ulaganja u napad na tržište se tope nepoverenjem potencijalnih kupaca.

ITV medijska kuća je otkrila da tek jedan od osam gledalaca televizijskih oglasa veruje obećanjima tih oglasa. Ovakav trend opadanja poverenja se primećuje u svakom mediju. Od štampanih, preko elektronskih, pa sve do interneta i drugih digitalnih medija.

Kao odgovor na ove trendove, aktuelnom marketing praksom preduzećima obezbeđujete jak uticaj na tržište. Novim metodama donosite značajne povraćaje novca pri ulaganju u privlačenje klijenata. Jedna poznata domaća kompanija je prošle godine vodila kampanju koja je donela 40 evra prometa na svaki uložen evro. To su brojke kojima bi se oduševio svaki direktor ili vlasnik preduzeća.

Proverite da li još uvek ima slobodnih mesta i prijavite se na odsek Marketing i marketing menadžment.

 

Koje veštine i znanja ćete savladati na odseku Marketing i marketing menadžment?

Školovanjem na odseku Marketing i marketing menadžment dobijate alate za razumevanje kupaca, načine kako da to znanje povežete sa kreiranjem odgovarajućih proizvoda, servisa i ponuda i onda, metode odabira najboljeg načina da prenesete poruku, dobijete pažnju i isporučite realnu vrednost klijentima.

Bićete sposobni da preduzeću obezbedite visok priliv novca i povećanje broja klijenata u situaciji kada raspolažete minimalnim budžetima. Isto tako, bićete obučeni da vodite čak i marketing kampanje čiji su budžeti veći od milion evra.

Grupe veština i znanja koje ćete steći školovanjem na ovom odseku su:

 • Menadžment i vođenje istraživanja i analize tržišta 
 • Razvoj proizvoda i ponuda
 • Kreiranje, organizacija i vođenje marketinških kampanja
 • Brending
 • Vođenje odnosa sa klijentima
 • Planiranje, menadžment i organizacija ljudi
 • Prodajne veštine i znanja
 • Finansije i finansijsko planiranje
 • Planiranje i vođenje projekata
 • Lične veštine pregovaranja i liderstva
 • Menadžerske poslovne veštine

Plan i program za ovaj odsek, osim stručnih marketing predmeta, sadrži stručne finansijske i menadžment predmete kao i grupu predmeta za usavršavanje ličnih veština: pregovaranje, liderstvo i prodaja. Pogledajte kompletan plan i program sa svim nastavnim predmetima.

 

Šta je cilj školovanja na ovom odseku?

Postaćete kompletan marketing menadžer. Bićete stručni u detaljnoj primeni tehnika za uticaj na tržište, a istovremeno sposobni da vidite celokupnu sliku.

Otkrićemo Vam rezultate istraživanja iz psihologije u vezi sa razlozima zašto i kako se kupci odlučuju na kupovinu proizvoda i servisa. Otkrićemo Vam kako cena utiče na želju za proizvodom i kako da primenite strategije za određivanje cena. Znaćete koje poruke motivišu ljude da kupuju, bez obzira da li su proizvodi jeftini i lako dostupni ili skupi i jedva dostupni.

Sa tehničke strane, dostupnost podataka o ponašanju klijenata u osnovi menja marketing praksu. Količina informacija koje jedno preduzeće može da ima o svojim klijentima stostruko je veća nego pre dvadeset godina. Preduzeće koje zna kako da iskoristi takve podatke lako povećava svoje profite. Dvostruko ili trostruko povećanje profita nije neobično.

Zato ćete naučiti kako da primenjujete analitičke metode za povećanje vrednosti klijenata: LTV model, RFM model, regresiju, logističku regresiju, multinominalnu logiku, analizu klastera.

Istovremeno, analiziraćemo strategije za kreiranje eksponencijalnih skokova u zaradi, zasnovane na slabo poznatim preduzetničkim metodama. Analiziraćemo primere široj javnosti nepoznatih kompanija koje su uspele da naprave godišnje skokove u profitu do 4.000%. Analiziraćemo koji marketing trendovi direktno donose velike skokove u profitu kada se na njih reaguje, a koje marketing metode ne treba primenjivati.

 

Gde ćete moći da radite?

Znaćete kako da uspešno vodite odnose sa klijentima, partnerima i medijima. I znaćete kako da tu sposobnost direktno pretvorite u novac za preduzeće i odličnu naplatu za Vas.

Da biste mogli da primenite svoju specijalnost u raznim situacijama, analiziraćemo primenu ovih metoda u širokom spektru tipova poslovanja: mlada preduzeća, mala, ambiciozna, uspešna, stara. Isto tako, naučićete kako se ove metode primenjuju u zavisnosti od industrije.

Kao rezultat, bićete spremni da uđete u svako preduzeće koje traži način da zaradi više i da mu obezbedite značajno povećanje prometa.

Marketing je motor koji pokreće priliv novca svakog preduzeća, tako da je izbor gde možete uspešno raditi – najveći.

Pročitajte više ukoliko vas zanima šta radi marketing menadžer.

Bonus paket veština za vašu savršenu karijeru – Personal Development program

U okviru školovanja na programu Marketing i marketing menadžment, osim stručnih znanja, dobićete i poseban paket veština koje će vam koristiti u svakom poslu i najznačajnije su za uspeh u karijeri, Personal Development Program (PDP). Između ostalog, u njih spadaju motivacija, timski rad, analitičnost, komunikativnost, sampouzdanje, fokus, koncentracija, selekcija prioriteta i druge. To su takozvane transverzalne ili dodatne veštine.

Kako bismo vam pomogli da ostvarite uspeh u poslu i karijeru o kakvoj sanjate, pokrenuli smo Personal Development Program (PDP). Program traje 2 meseca tokom kojih ćete usvojiti upravo ove dodatne, prenosive veštine i to kroz praktičan rad, putem kratkih edukativnih radionica. Možete ga pohađati tradicionalno ili online. Tokom ovog programa radićete sa najvećim stručnjacima za razvoj karijere i najuspešnijim privrednicima, na razvoju i unapređenju veština koje će vam doneti konkurentsku prednost na tržištu rada.

Program predstavlja odličan način da nadogradite znanja i veštine koje ste stekli tokom školovanja i omogućava vam da zauzmete superiornu poziciju na tržištu.

U okviru Personal Development Programa, između ostalog, dobijate 2 meseca praktične obuke gde ćete razviti transverzalne veštine koje će vas izdvojiti na tržištu rada, paket radionica iz različitih oblasti ličnog i profesionalnog razvoja, lični profil na osnovu testa ličnosti i testa sposobnosti, mentorski rad sa predavačima i konsultantima, plan razvoja karijere, zvanično uverenje o završenom programu i stečenim veštinama, preporuku mentora i 12 meseci konsultantske podrške u razvoju karijere.

Saznajte više o Personal Development Programu i pogledajte njegov plan i program.

 

Šta dalje?

Poslovna veština koja garantuje visoku zaradu

Spremili smo dokument sa opisom i savetima u primeni poslovne veštine koja Vam garantuje visoku zaradu, bez obzira na to čime se bavite. Da preuzmete izveštaj, kliknite ovde.

Donesite odluku: Upisni rok 2024/25. je u toku.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se