Krizni PR u doba interneta

krizni PR u doba interneta

Dvadeset i prvi vek je vek komunikacija ili, bolje rečeno, brzih komunikacija! Od nastanka prvih organizovanih civilizacija pa do danas nikada nije ostvaren tako brz i epohalan napredak kao što se to desilo krajem 20. i početkom 21. veka. Slanje pisane poruke pre samo 100 godina podrazumevalo je slanje putem pošte, dok je danas komunikacija sa kraja na kraj sveta trenutna i unapređena mnogim tehničkim izumima i prečicama. Isto se dešava i sa vestima, a samim tim i sa odnosima sa javnošću!

Pročitaj više »
  • 16.10.2014 15:29
  • Nema komentara

5 odluka sa kojima se svaki preduzetnik suočava

Teške odluke preduzetnika


Biti preduzetnik znači donositi teške odluke. I to svaki dan. Ali, dobre šanse često dolaze maskirane u odluke. Za rast bilo kog biznisa potrebno je to prepoznati. Ako želite da se okušate u preduzetništvu, za života ćete donositi veliki broj odluka. Mnoge će imati relativno mali uticaj na uspeh vašeg biznisa. Druge će imati ogroman efekat i biti ključni faktor za konačni uspeh ili neuspeh.

Evo 5 odluka na koje svaki preduzetnik mora uvek biti spreman, ukoliko želi da biznis ide napred.

Pročitaj više »
  • 16.10.2014 15:25
  • Nema komentara

Kako da budete gerila u marketingu?

Jedan veliki lanac prodavnica sportske opreme preko cele svoje ogromne radnje stavio je reklamu na kojoj je pisalo 40% popusta. Konkurentski lanac postavio je još veću reklamu sa 50% popusta. Mala prodavnica između njihovih reklama istakla je samo jednu reč: ULAZ. To je gerila marketing ukratko.

gerila kampanje 

Pročitaj više »
  • 16.10.2014 15:20
  • Nema komentara

Zašto vam je neophodan ECDL sertifikat?

Ukoliko želite da se izdvojite od konkurencije na tržištu rada, ili da poboljšate svoju poziciju kod trenutnog poslodavca, neophodno je da posedujete dokaz o svom znanju u radu sa savremenim tehnologijama.

Ubrzan razvoj IT tehnologija, njihov uticaj na sve oblasti savremenog društva, kao i promene koje su nastale u sferi ekonomije, stvaraju sve zahtevnije poslovno okruženje. Poznavanje rada na računaru i posedovanje praktičnih IT veština postali su osnovni kriterijum za ocenjivanje sposobnosti modernih radnika.

 

ECDL

Pročitaj više »
  • 16.10.2014 15:13
  • Nema komentara

10 grešaka u razmišljanju startup preduzetnika

Put do uspeha za preduzetnike

 

Kako su neki ljudi postali uspešni?  Šta treba činiti da biste i vi to bili?

Svesni ste da su mnoge kompanije, ubrzo nakon osnivanja, propale. To ne treba da Vas obeshrabri. Fatalne greške možete izbeći. Ne zaboravite izreku da je uspeh putovanje i razbijte sledeće predrasude:

Pročitaj više »
  • 16.10.2014 15:11
  • Nema komentara

Najčešće greške na razgovoru za posao

Koliko puta ste se zapitali zašto niste dobili posao koji ste toliko želeli, a bili ste ubeđeni da je razgovor sa potencijalnim poslodavcem dobro prošao?

greske na razgovoru za posao

Pročitaj više »
  • 16.10.2014 15:08
  • 1 Komentar

Bloomberg Aptitude testiranje omogućeno polaznicima BusinessAcademy

BAT – Bloomberg Aptitude Test

Polaznici BusinessAcademy će od ove godine biti u mogućnosti da polažu čuveni BAT – Bloomberg Aptitude Test.

Ovaj jedinstveni online test, koji organizuje Bloomberg institut, namenjen je svim osobama koje žele da otkriju svoje predispozicije i dobiju dokaz o realnoj proceni svojih sklonosti ka obavljanju poslova iz oblasti finansija i ekonomije, bez obzira na stepen obrazovanja i prethodno profesionalno iskustvo.

Pročitaj više »
  • 17.06.2014 16:54
  • Nema komentara

Zoe & Konstrakta BusinessingAround IV

 

Trenutno se bavim kalkulacijom kako da ukradem sebi još 2 sata za samu sebe?! Ta dva sata jurim konstantno. I pokušavam da ih izmislim, i ustanem ranije, i legnem kasnije, i brže radim, i brže pričam, i brže učim, ali postoje dani kada mi neko krade sate.

Zoe & Konstrakta

Pročitaj više »
  • 17.04.2014 14:45
  • Nema komentara

INFOGRAFIK: Kako da radite pametnije, a ne napornije?

Osećate se iscrpljeno i nezadovoljno? Još gore vam je kada pomislite šta sve treba danas da uradite i koje zadatke treba da obavite? Čini vam se da se obaveze samo gomilaju i nikako sa posla da krenete zadovoljni onim što ste tog dana postigli? Niste jedini, ali to možete vrlo lako da promenite.

Opšte je poznata činjenica da veća produktivnost doprinosi i većem zadovoljstvu na poslu. Ipak, da biste uradili više i bili zadovoljniji nije neophodno da radite napornije, već samo pametnije.

kako raditi pametnije

Pročitaj više »
  • 02.04.2014 11:06
  • Nema komentara

Zoe & Konstrakta BusinessingAround III

 

Zoe Kida i Konstrakta

 

Zoe Kida i Konstrakta punom parom prelaze kurseve i upoznaju se sa zanimljivostima marketinga, PR-a, organizacijeliderstva i drugih važnih oblasti biznisa. Obe imaju svoj sistem rada. I Konstrakta je, kaže, kampanjac, samo što ona svoju kampanju „vodi” već na početku semestra, a posle pomalo živi na račun „stare slave”. Zoe se, takođe, sasvim „uigrala”, mada priznaje da joj ponekad fali da je neko podseti da „uzme knjigu u ruke”.

U nastavku pročitajte kako teku interesantni školski dani ženskog dvojca iz benda Zemlja gruva.

Pročitaj više »
  • 17.03.2014 16:30
  • Nema komentara