Polaznici BusinessAcademy deo pobedničkog tima finalu Case Study Competitiona

Centrar za razvoj karijere je organizovao finale jedinstvenog takmičenja u regionu Case Study Competition. Na njemu su učestvovali polaznici BusinessAcademy zajedno sa svojim kolegama sa ITS-a, FSU, ITAcademy i InternetAcademy.

Case Study Competition

Njihov zadatak je bio da na najbolji način reše studije slučaja koje su im zadavale naše ugledne kompanije Ananas, Joorney Business Plans i Silver Bell Akademija.

Nadmetanje u okviru Case Study Competitiona trajalo je pet dana, tokom kojih su učesnici prošli tehničku obuku, imali konsultacije sa mentorima kompanija i nakon dobijanja zadataka pristupili izradi rešenja, koja su potom prezentovali uživo.

Ovo jedinstveno takmičenje privuklo je veliku pažnju: više od 40 čak pedesetak učesnika podeljenih u 11 timova prezentovalo je izuzetno kreativna, inovativna i primenjiva rešenja studija slučaja. Svi učesnici su dobili vredne nagrade, sertifikate i neprocenjivo iskustvo, koje im je omogućilo da iz prve ruke steknu uvide u realno rešavanje poslovnih izazova.

„Administratorke” najuspešnije u studiji slučaja za kompaniju Ananas

Ovogodišnji pobednici Case Study Competitiona su timovi: „Administratorke” (Milena Jevtić – BusinessAcademy, Biljana Grbović – BusinessAcademy i Kristina Ivljanin – InternetAcademy) za kompaniju Ananas, „Kontext” (Mihailo Živanović – ITS, Boško Kosić – ITS i Jelena Ranković – ITS) i „Nava” (Nemanja Nikolić – ITS, Aleksa Kašerić – ITS, Veljko Dragutinović – ITS i Aleksa Obradović – ITS) za kompaniju Joorney Business Plans i „Sneaky Fox” (Milica Tomašević – FSU, Andrijana Stojković – FSU i Predrag Ilić – FSU) za kompaniju Silver Bell Akademija.

Predstavnici kompanija izrazili su oduševljenje projektom Case Study Competition, a posebno su impresionirani pristupom, timskim radom i inicijativom polaznika ITAcademy, BusinessAcademy i InternetAcademy i studenata ITS-a i FSU. Silver Bell Akademija je rešila da pobednicima izazova koji je ona zadala ponudi praksu u svom timu. Ovakvo priznanje naših uglednih kompanija još jedna je potvrda da polaznici ustanova u okviru LINK edu Alliance poseduju znanja i veštine koji su odmah primenjivi u realnom poslovnom okruženju.

Šta je Case Study Competition?

Case Study Competition predstavlja projekat Centra za razvoj karijere, koji polaznicima ITAcademy, BusinessAcademy i InternetAcademy i studentima ITS-a i FSU omogućava da steknu jedinstveno, praktično primenjivo znanje, da osvoje vredne nagrade, kao i da se zabave kroz timski rad i druženje.
Učesnici CSC-a imaju priliku da timski, u okviru vremenskog perioda od 5 dana, rade na izradi rešenja studije slučaja za kompaniju za koju se odluče. Pre nego što dobiju zadatak, obezbeđena im je obuka sa svim potrebnim uputstvima, a zatim i upoznavanje i konsultacije sa predstavnicima kompanije mentora.
Nakon izrade finalne prezentacije, tim učesnika će prezentovati svoje rešenje pred kompanijom-mentorom od čijih će predstavnika dobiti povratnu informaciju o kvalitetu rešenja. Takođe, kompanije-mentori obezbedile su učesnicima prigodne nagrade, a svi učesnici dobiće i sertifikat kao potvrdu da su savladali veštinu rešavanja studije slučaja.

Šta je studija slučaja?

Studije slučaja su pisane postavke realnih poslovnih situacija, bazirane na konkretnim podacima i istraživanjima. Metod rešavanja studije slučaja (case study) stavlja vas u poziciju zaposlenih u kompaniji koji se suočavaju sa određenim problemom koji zahteva kreativno, efikasno i brzo rešenje.
Ovakav metod učenja koristi se već decenijama u mnogim poslovnim školama, kao što je Harvard Business School. Rešavanje studije slučaja je kao igra odlučivanja. Pred studente se postavlja određeni problem i od njih se zahteva da osmisle, argumentuju, diskutuju i dorade rešenje tog problema.
Veliko iskustvo koje su polaznici BusinessAcademy stekli radeći na realnom projektu i rešavajući problem koji je aktuelan mnogo će im značiti u nastavku karijere i biće značajan deo njihovog njihovog CV-a.

  • 27.10.2022 13:47

Komentar