Zoe & Konstrakta BusinessingAround IV

 

Trenutno se bavim kalkulacijom kako da ukradem sebi još 2 sata za samu sebe?! Ta dva sata jurim konstantno. I pokušavam da ih izmislim, i ustanem ranije, i legnem kasnije, i brže radim, i brže pričam, i brže učim, ali postoje dani kada mi neko krade sate.

Zoe & Konstrakta

Pročitaj više »
 • 17.04.2014 14:45
 • Nema komentara

INFOGRAFIK: Kako da radite pametnije, a ne napornije?

Osećate se iscrpljeno i nezadovoljno? Još gore vam je kada pomislite šta sve treba danas da uradite i koje zadatke treba da obavite? Čini vam se da se obaveze samo gomilaju i nikako sa posla da krenete zadovoljni onim što ste tog dana postigli? Niste jedini, ali to možete vrlo lako da promenite.

Opšte je poznata činjenica da veća produktivnost doprinosi i većem zadovoljstvu na poslu. Ipak, da biste uradili više i bili zadovoljniji nije neophodno da radite napornije, već samo pametnije.

kako raditi pametnije

Pročitaj više »
 • 02.04.2014 11:06
 • Nema komentara

Zoe & Konstrakta BusinessingAround III

 

Zoe Kida i Konstrakta

 

Zoe Kida i Konstrakta punom parom prelaze kurseve i upoznaju se sa zanimljivostima marketinga, PR-a, organizacijeliderstva i drugih važnih oblasti biznisa. Obe imaju svoj sistem rada. I Konstrakta je, kaže, kampanjac, samo što ona svoju kampanju „vodi” već na početku semestra, a posle pomalo živi na račun „stare slave”. Zoe se, takođe, sasvim „uigrala”, mada priznaje da joj ponekad fali da je neko podseti da „uzme knjigu u ruke”.

U nastavku pročitajte kako teku interesantni školski dani ženskog dvojca iz benda Zemlja gruva.

Pročitaj više »
 • 17.03.2014 16:30
 • Nema komentara

Zoe & Konstrakta BusinessingAround II

 

Zoe & Konstrakta

 

Ja sam kampanjac. To sam ja. Tokom studija, borila sam se sa sobom i svojom voljom da krenem sa učenjem na vreme – svaki dan po malo, kako se ne bih onesvešćivala 3 dana pred ispit; ali, svaki put napravim istu grešku, po ko zna koji put.

Pročitaj više »
 • 14.01.2014 08:59
 • Nema komentara

Zoe & Konstrakta BusinessingAround

 


Vokali i jedine dZoe & Konstrakta BusinessingAroundame u popularnom beogradskom bendu Zemlja gruva – Zoe Kida i Konstrakta postale su „sveže” polaznice BusinessAcademy. Rešile su da se otisnu u svet biznisa i zato će se ubuduće svake nedelje družiti sa vama kroz svoj novi blog „Zoe & Konstrakta BusinessingAround”.

U njemu će sa čitaocima deliti svoja najinteresantnija iskustva sa predavanja – kako izgleda povratak u klupe, kako provode svoje „školske” dane, kao i svoje utiske o predmetima koje prate i zanimljivim ljudima koje upoznaju na BusinessAcademy. Uživajte!

Pročitaj više »
 • 23.12.2013 15:35
 • 1 Komentar

Učenje na daljinu iz perspektive generacije 2012.

Još jedna uspešna školska godina je za nama, tokom koje je ostvareno čak 50 hiljada dodela DL kurseva našim polaznicima na BusinessAcademy. Impozantan broj, velika odgovornost, ali i prilika da se sazna mnogo toga o iskustvu naših polaznika.

Svaki početak nove školske godine koristimo da sumiramo kako smo radili u prethodnoj, i ostvarimo još veće uspehe u narednoj školskoj godini. Svesni smo činjenice da nam niko drugi do naši polaznici, ne može bolje pomoći u sagledavanju rezultata minulog rada i daljem razvijanju naših programa. Zato smo i ove godine sproveli istraživanje o iskustvu učenja na daljinu, kojim su bili obuhvaćeni svi polaznici koji pohađaju ovaj tip nastave.

 

 ucenje na daljinu, iskustvo polaznika

Pročitaj više »
 • 28.11.2013 15:38
 • Nema komentara

Certificate in Corporate Finance Foundations (CFF) od ove jeseni na BusinessAcademy

CFF sertifikat

LINK group BusinessAcademy, kao zvanični VUE Pearson test centar, od ove jeseni kandidatima iz Srbije i regiona pruža mogućnost sticanja sertifikata iz oblasti korporativnih finansija – Certificate in Corporate Finance Foundations (CFF).

Pročitaj više »
 • 30.09.2013 09:39
 • Nema komentara

Stvari koje 20-ogodišnji zaposleni ne znaju


Da li ste razmišljali o tome da će vas način na koji provodite svoje dvadesete definisati do kraja života? Autorka knjige Definišuća decenija: Zašto su vaše dvadesete važne i kako da ih najbolje iskoristite, psiholog Meg Jay, tvrdi da dvadesetogodišnjaci veruju da imaju sve vreme ovoga sveta i da nije važno kako provode svoje dvadesete. Ona, naprotiv, tvrdi da se u tim godinama gradi temelj za budućnost i da nas ove godine definišu do kraja života, te da bi zato 20-ogodišnjaci trebalo sebe da shvate ozbiljno. Evo saveta kako da započnete uspešnu biznis karijeru koja će vremenom samo ići uzlaznom putanjom.

 

stvari koje 20-ogodišnji zaposleni ne znaju

Pročitaj više »
 • 02.09.2013 17:38
 • Nema komentara

Krizni PR - uspešni primeri iz prakse

Krizna situacija nastaje iznenada, ima domino efekat i razorne moći ukoliko se na nju ne reguje brzo i adekvatno. Zato je uloga sektora za odnose s javnošću građenje dobrog imidža i održavanje reputacije kompanije u “mirnodopskim uslovima” i “gašenje požara” kada dođe do krize. U kriznoj situaciji od presudnog je značaja za koju će se strategiju za krizni PR i rešavanje krize opredeliti menadžment i sektor za odnose s javnošću, jer će od toga zavisiti konačan ishod krize - da li će se kompanija oporaviti i povratiti svoj udeo na tržištu i potrošače ili će to biti poslednja kriza koju će doživeti pre nego što se zatvori.

krizni PR

Pročitaj više »
 • 16.08.2013 14:48
 • Nema komentara

Svakodnevno koristim znanja stečena na BusinessAcademy

 

Jelena Jovanović, koja je u okviru programa stipendija kompanije LINK group pod nazivom „Link talenti” završila smer Marketing i marketing menadžment na BusinessAcademy i stručnu praksu u LINK group-u, danas radi u kompaniji British American Tobacco.
Jelena ističe da joj je praksa veoma pomogla u snalaženju u novom radnom okruženju i da znanja stečena na BusinessAcademy svakodnevno koristi u obavljanju posla na poziciji Management Trainee u sektoru marketinga.


Jelena Jovanovic BusinessAcademy stipendija

Pročitaj više »
 • 02.08.2013 16:48
 • 1 Komentar