Top 9 osobina koje čine uspešnog menadžera nepokretnosti

Trgovanje nekretninama je oduvek bio unosan biznis. Ova perspektivna grana industrije omogućava investitorima da čak šestostruko povrate svoja ulaganja, a nije teško izračunati ni to da menadžer nepokretnosti od prodaje nekretnine dobija procenat koji može iznositi i nekoliko prosečnih plata u Srbiji.

menadzer nepokretnosti

Imajte na umu da jedna agencija od prodaje stana dobija u proseku 3% (zavisno od zemlje u kojoj posluje i dogovora sa klijentom), što znači da za prodaju jednog stana čija fiksna cena iznosi 100.000 evra zarada posrednika iznosi 3.000 evra, odnosno više od 8 prosečnih plata u regionu, dok u svetu prosečna plata menadžera nepokretnosti iznosi oko 5.000 evra na mesečnom nivou.

Pomoću sledećih saveta možete izgraditi perspektivnu karijeru kao menadžer nepokretnosti.

osobine uspesnog menadzera nepokretnosti

Ko su menadžeri nepokretnosti i čime se oni bave?

Menadžeri nepokretnosti su profesionalci koji se bave nekretninama, njihovom prodajom ili izdavanjem. Posao u ovoj perspektivnoj industriji obuhvata širok spektar aktivnosti koje delimo na više oblasti a svi oni zajedno čine sliku pravog profesionalca.

Svoje znanje i stečene veštine možete unovčiti na više načina, radeći u:

  • real estate kompanijama,
  • agencijama za posredovanje u prometu nepokretnosti,
  • konsalting agencijama koje se bave investiocionim savetovanjem,
  • drugim organizacijama koja se u okviru svog poslovanja bave prometom, izdavanjem, prodajom i razmenom nekretnina.

Bilo da se odlučite za upravljanje stambenom ili komercijalnom imovinom, očekuje vas široki dijapazon poslova počev od tehničkog, infrastrukturalnog i komercijalnog facility managementa, pa sve do profesionalne saradnje sa katastrima i opštinama.

 

Šta čini dobrog menadžera nepokretnosti?

1. Analitičko i kreativno rešavanje problema

Da li ste jedan od onih ljudi koji razmišljaju van standardnog sistema, a probleme rešavanju na krajnje kreativan način? Ova osobina vam može pomoći da se u značajnoj meri razlikujete od konkurencije i samim tim postignete više. Budite drugačiji, nađite najkreativniji način da predstavite i oglašavate stambeni ili poslovni prostor na tržištu nekretnina.

 

analiticko resavanje problema

2. Samomotivacija

Najjača motivacija je samomotivacija. Veoma je bitno da pronađete zadovoljstvo u onome što radite i da to radite na najbolji mogući način. Postanite traženi menadžer prometa nepokretnosti koji može da pronađe i po optimalnoj ceni obezbedi baš onakav stan ili poslovni prostor kakav klijent želi.

3. Iskrenost i integritet

Vaš profesionalni ugled je od ključnog značaja za dugu i uspešnu karijeru u svetu nekretnina. Kako biste stekli priznat autoritet, veoma je važno da se upoznate i usvojite sve etičke i moralne kodekse koje ova profesija nosi sa sobom. Na BusinessAcademy stičete poslovne diplome i sertifikate koji pokazuju da vodite računa o unapređenju i poboljšanju odnosa sa vašim potencijalnim klijentima.

4. Energičnost i istrajnost

Kako biste uspeli biti među prvima u ovom poslu morate imati radnu etiku i neosporivu želju za stalnim napredovanjem. Bitno je da naučite kako da procenite vrednost objekta, istaknete je i uvećate, da ga reklamirate i dobijete najbolju moguću ponudu. Ambicioznost, energičnost i istrajnost su samo neke od osobina kojima treba da raspolažete ukoliko želite da ostvarujete odlične profite i zarađujete pozamašne provizije.

 

procena vrednosti objekta

5. Interes za nekretninama i arhitekturom

Ukoliko posedujete određenu strast prema arhitekturi i građevinarstvu, a pritom imate želju da pomognete ljudima da žive i rade u boljim uslovima, ova industrija je upravo dobila novog igrača. Vaše znanje, iskustvo i ljubav prema nekretninama sigurno neće proći neopaženo u očima potencijalnog klijenta, a svakako će vas izdvojiti iz mase menadžera nepokretnosti.

6. Angažovani idealista

Angažovali idealista je ekstrovertna ličnost spremna da pomogne, a dobar je u tome da druge uveri u nešto i povuče ih za sobom. Dobar posrednik ne prodaje nekretnine, one se prodaju same od sebe zahvaljujući harizmi, entuzijazmu i sposobnosti kojom na veoma lak način možete privoleti druge za nešto. Poistovetite se sa drugim ljudima, njihovim problemima, željama i namerama i steknite neopisivu prednost u ovoj industriji.

7. Detalji su bitni

Obraćanje pažnje na detalje je imperativ za vašu karijeru u poslu sa nekretninama. Profesionalni menadžer nepokretnosti je izuzetno pažljiv prema jedinstvenim potrebama svojih pojedinačnih klijenata. Detaljan uvid u preferencije klijenata će vam pomoći u tome da prilagodite svoje usluge i nadmašite konkurenciju.

8. Poznavanje lokalnog tržišta

Kako biste bili uspešni pored fleksibilnosti i stručnosti morate poznavati lokalno tržište. Ovakva percepcija će vam omogućiti da razvijete svoje usluge prema potrebama određene zajednice ili da se fokusirate na određenu nišu u industriji nekretnina i tako se istaknete i distancirate od konkurencije.

 

poznavanje lokalnog trzista

9. Znanje je moć

Kako biste mogli prilagoditi svoje usluge najnovijim trendovima, od nemerljive je važnosti da konstantno budete u toku sa najnovijim dešavanjima u svetu nekretnina i konstantno radite na sebi i svom biznisu.

 

Školovanje na odseku Menadžment za promet nepokretnosti omogućava vam da steknete stručna teorijska i praktična znanja iz oblasti menadžmenta, prava, finansija, prostornog planiranja i izgradnje u kontekstu savremenog tržišta nepokretnosti.

Nakon završenog programa od vas zavisi kako ćete upotrebiti svoje profesionalne veštine u svetu nekretnina. Jedno je sigurno, nekretnine uvek znače sigurno ulaganje kome pribegava najveći broj ljudi, i to ne samo onih koji se time bave profesionalno. Iskoristite potencijal industrije koja se najbrže oporavila posle ekonomske krize!

  • 17.09.2015 11:46

Komentar