Učenje na daljinu, kako do diplome preko interneta (INFOGRAFIK)

istorijski pregled ucenja na daljinu
 
 
Učenje na daljinu nekada je podrazumevalo slanje urađenih zadataka poštom, ili učenje od kuće, uz eventualno pohađanje nedeljnog ili mesečnog seminara. Sada se ispiti mogu polagati online, studenti mogu efektno da komuniciraju putem online platformi a predavanja se mogu pratiti putem live streama. Koliko je učenje na daljinu zapravo napredovalo?

Pogledajte infografik u kome je predstavljena uzbudljiva istorija razvoja učenja na daljinu.

Pročitaj više »
 • 13.03.2013 14:40
 • Nema komentara

BusinessAcademy je premašila sva moja očekivanja!

jelena jovanovic business academy stipendija
 
Kompanija Link group pokrenula je prošle jeseni projekat stipendiranja mladih - „Link talenti" u okviru kojeg je dodelila dve stipendije za 2012/13. godinu - jednu za školovanje na BusinessAcademy, drugu za školovanje na ITAcademy.
Stipendiju za BusinessAcademy dobila je Jelena Jovanović, apsolventkinja menadžmenta na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, sa prosečnom ocenom 9.32. Jelena je upravo uspešno završila školovanje u okviru prvog semestra na smeru Marketing i marketing menadžment, te je sa nama podelila iskustva u vezi sa BusinessAcademy.

Pročitaj više »
 • 04.03.2013 16:16
 • 2 Komentara

BusinessAcademy LINK group među najboljim poslovnim školama na svetu

ECBE unapređenje kvaliteta edukacije u oblasti savremenog poslovanja

Kompanija LINK group i BusinessAcademy zvanično su primljeni u članstvo European Council for Business Education (ECBE) sa sedištem u Belgiji, ugledne međunarodne organizacije za akreditaciju i vrednovanje kvaliteta programa poslovnih studija. Na listi članova ove institucije nalazi se oko osamdeset škola iz celog sveta, među kojima su i prestižne poslovne škole The Oxford Centre for Excellence i London Executive Business School. Kompanija LINK group jedna je od retkih članova iz ovog dela Evrope. 

Pročitaj više »
 • 20.02.2013 10:02
 • Nema komentara

Izreke o uspehu

izreke uspesnih
 
 
Šta su uspešni rekli o uspehu? Pročitajte misli Ive Andrića, Ričarda Brensona, Eriha Froma i mnogih drugih autoriteta koje smo pronašli u besplatnoj online knjizi "678 poslovnih misli za sva vremena".  

Pročitaj više »
 • 19.02.2013 10:21
 • Nema komentara

Zašto je Stiv Džobs bio veliki govornik?

 

govori stiva dzobsa

 

Govori Stiva Džobsa su nezaboravni jer su zasnovani na gotovo matematičkoj strukturi, u koju je proniknula američka spisateljica i grafička dizajnerka Nensi Duarte. 

Ona je na održala prezentaciju na TEDx događaju u kome je uporedila govor “Sanjao sam san” Martina Lutera Kinga i predstavljanje uređaja iPhone, koje je izveo Džobs  2007. godine. U videu možete videti kako je Stiv uspeo da upravlja utiscima publike, nakon koga je prodaja iPhone-a doživela neverovatan uspeh.

Takođe, možete pročitati i transkript prezentacije na srpski jezik.

Pročitaj više »
 • 19.02.2013 10:16
 • Nema komentara

Infografik - zašto vaš biznis mora biti na društvenim mrežama?

 

biznis na drustvenim mrezama

 

Vaša kompanija nije aktivna na Facebooku, Twitteru, LinkedINu ili Pinterestu? Šta čekate?

Društveni mediji omogućavaju nam BESPLATNU online vidljivost na mestu gde brojni potencijalni kupci provode svoje slobodno vreme, odnosno trenutke kada su raspoloženi za potrošnju!

Pročitaj više »
 • 19.02.2013 10:13
 • Nema komentara

6 saveta koje morate znati pre investiranja u posao

 

Vreme za investiranje u novi posao

 

Prema zvaničnim statistikama, 50 odsto malih preduzeća propadne pre nego što proslavi petogodišnjicu rada. Nesigurno poslovno okruženje nije samo odlika zemalja koje su van granica EU; tokom 2011. godine u Belgiji je bankrotiralo 10.000 kompanija. U Srbiji samo tri odsto preduzetnika ima hrabrosti da ponovo investira nakon poslovnog neuspeha. Ipak, postoje načini kako da vaš uloženi novac, trud, znanje, energija i vreme postanu isplativi. Kao i u trci, neophodan vam je dobar start. Šta to ljudi nisu znali, pa se njihova investicija pokazala pogrešnom?

Pročitaj više »
 • 19.02.2013 10:08
 • 1 Komentar

Kako se kaže - rečnik poslovnih jezičkih nedoumica

jezicke nedoumice
 
Komunikacija (lat. comunicatio) predstavlja veoma važnu aktivnost koju svakodnevno - svesno ili nesvesno - primenjujemo u različitim životnim situacijama. Ona podrazumeva protok informacija između pošiljaoca i primaoca. Kroz komunikaciju se afirmišemo kao društvena bića. Zato je veoma važno obratiti pažnju ne samo na sadržaj poruka koje razmenjujemo, već i na njihovu formu, jer vrlo često jedno utiče na drugo. Takođe, komunikacija je sastavni deo poslovanja, neophodna je za realizaciju ciljeva kompanije i za uspešnu saradnju među zaposlenima. Zato rad na kulturi kako usmene, tako i pisane reči treba da bude imperativ za sve one koji učestvuju u stvaranju utiska o firmi koju kao njeni zaposleni predstavljaju.

Pročitaj više »
 • 19.02.2013 10:04
 • 14 Komentara

Šta mediji žele od PR menadžera - infografik

 

saradnja novinara i PR menadzera

 

Ako su novinar i PR menadžer nekada bili ljuti protivnici, danas je njihov rivalitet - rivalitet braće.

Osoba zadužena za odnose sa javnošću uopšte ne može da obavlja svoj posao ukoliko ne razvija dugoročno dobre odnose sa novinarima, urednicima i ostalim čuvarima prolaza koji odlučuju koja će poruka dospeti u javnost.

Sa druge strane, predstavnici medija moraju da sarađuju sa PR menadžerima, jer su oni često najpotpuniji i/ili jedini izvor informacija o određenoj kompaniji. Postoje određene istine i zablude o PR profesiji i potrebno ih je razjasniti kako bi se što bolje definisali odnosi PR menadžera i novinara.

Pročitaj više »
 • 19.02.2013 10:01
 • Nema komentara

London Centre of Marketing predstavio nove sertifikacije

LCM sertifikacija

1. jula 2011. godine London Centre of Marketing predstavio je nove sertifikacije koje su razvijene sa ciljem da se zadovolje potrebe kandidata, edukativnih centara kao i tržišta u celini čime je omogućeno da u dve godine profesionalnog usavršavanja kandidati dostignu nivo Bachelor degree.

Pročitaj više »
 • 14.07.2011 10:12
 • Nema komentara