Zoe & Konstrakta BusinessingAround III

 

Zoe Kida i Konstrakta

 

Zoe Kida i Konstrakta punom parom prelaze kurseve i upoznaju se sa zanimljivostima marketinga, PR-a, organizacijeliderstva i drugih važnih oblasti biznisa. Obe imaju svoj sistem rada. I Konstrakta je, kaže, kampanjac, samo što ona svoju kampanju „vodi” već na početku semestra, a posle pomalo živi na račun „stare slave”. Zoe se, takođe, sasvim „uigrala”, mada priznaje da joj ponekad fali da je neko podseti da „uzme knjigu u ruke”.

U nastavku pročitajte kako teku interesantni školski dani ženskog dvojca iz benda Zemlja gruva.

 

 
Konstrakta

 

Kampanjac na početku semestra

Hvala Kida! Sve sam uradila, samo još da rešim stajling za fotku u holu. Staviću naočari svakako.

Ti, u stvari, ne kapiraš da sam i ja kampanjac, ali moja kampanja je uvek na početku termina. Ne postoji ime za ove kampanjce, ređi su. Dakle, to je sve što ja mogu da uradim na početku semestra, pa posle mogu i da preskočim nešto od gradiva. To mi je računica. Jedini problem je što ovde taj sistem ne funkcioniše.

Još sam nešto htela da ti kažem. Naaajteže mi pada kurs odnosa sa javnošću, što je tvoja oblast. Kako da ti kažem, preopširno mi je to, ako me razumeš. Vi imate moć da dosta pričate i pišete. Javi se da se dogovorimo, mogu da pomognem oko ekonomije.

 

Konstrakta

 

Zoe Kida

 

Posao VS Ljubav. Lider VS Menadžer.

Tačno je 3:27 am. Sedim za računarom od 22h i učim. Da li sam se vratila na dobar put? Shvatila sam da je za svaki posao najvažnija inicijativa. Najteže je postići nešto kada nemate nikoga za vratom da govori: „Ajde, ajde, uhvati se posla, ne gubi vreme, ništa nećeš uraditi!”. To je moja mama radila svakog dana oko 20:30, posle Drugog Dnevnika. Više nismo pod istim krovom, a ja nikako ne gledam Dnevnik. Znam samo da je na kraju balade taj roditeljski „push” čitaj: hladan tuš, jako dobra metoda.

Ova metoda se, na kraju krajeva, na poslu dešava svakodnevno u razgovoru sa nadređenim, ukoliko on nije pristalica liberalnog liderstva – pravim se pametna – ovladala sam svim znanjima iz kursa Liderstvo, čak uradila assignement i task. Haaaa. A mama mi nije sedela za vratom. Ali mislim da me je njen glas probudio iz letargije zaljubljenosti, na čijim sam krilima oko godinu dana. Sve je to divno, ali rezultata nema. Posao VS Ljubav. Lider VS Menadžer.

Sad sam potpuno u 2007. godini, kada sam spremala poslednje ispite, i to tako 12 sati zaredom. Nije, naravno, to moralo baš tako agresivno, ali tada se meračilo sa vremenom. Sada je već frka. Svaki sekund je oportunitetni trošak. Hmm? Ne kapirate? Jedinica 3. Modul 1. Tržišni odnosi s javnošću. Odoh ja sad u hibernaciju.

 

Zoe Kida

  • 17.03.2014 16:30

Komentar