Zbog ova 3 razloga već danas treba da pokrenete sopstveni biznis

Ako planirate da kročite u preduzetništvo, verovatno ste od mnogih čuli milion razloga da ne uplovite u te vode: previše je rizično, možete upasti u razne zamke, verovatno ćete malo spavati i narušiti zdravlje, zaboravićete na društveni život… Ova lista često može biti mnogo duža.

Pokretanje biznisa

Ipak, da li je to stvarno tako? Dajemo vam razloge zašto bi trebalo da pokrenete sopstveni biznis, posle kojih ćete na ove neproverene i prazne priče potpuno zaboraviti. 

Zaboravite na zavisnost od drugih

Koliko ste često do sada želeli da sami povučete konce kako biste poboljšali određeni segment firme za koju radite, ali to ipak niste uspeli, jer niste imali toliko odrešene ruke? Znajte da se ovo desilo svima bar jednom u životu. Zato je preduzetništvo pravi izbor za sve koji se teško bore sa autoritetom, a uvek žele više.

Kada stvorite sopstveni biznis, bilo to pravljenje sapuna, otvaranje lokalne pekare, salona za lepotu, automehaničarske radnje, ili ako ipak izaberete da pokrenete neki od mnogobrojnih online poslova kojih je iz dana u dan sve više, zakopaćete zavisnost od drugih veoma duboko. Za samostalne i istrajne – samo za njih je preduzetništvo idealno rešenje!

Koliko budete radili, toliko ćete i zaraditi

Tačno je da ćete često biti preumorni i da vam ponekad neće biti ni do čega zbog obima posla koji budete obavljali. Ipak, to je čar svakog radnog dana poslovnog savremenog čoveka. Jedino što ćete kao preduzetnik uspeti da zaradu koju steknete svakog minuta u toku radnog vremena ubacite u svoj, a ne džep vašeg gazde.

Ako radite za drugog poslodavca, verovatno ste se već susreli sa zavisnošću od drugih. Ali zašto biste trošili svoje vreme radeći za druge bez nadoknade kada sami možete zarađivati svakog sekunda?

Samo jedan sat rada preduzetnik može da naplati i do neverovatnih 9.154 dinara u nekim zemljama, dok najviša godišnja plata preduzetnika koji tek razvija svoj biznis u Americi iznosi čak 8.275.313 dinara (što je 689.609 dinara mesečno). Nije loše, zar ne?

Uz najbolje prijatelje i porodicu do visoke zarade

Radno okruženje dosta utiče na produktivnost zaposlenih i rezultate koje oni postignu, pokazuju brojna istraživanja. Kada se ne osećate prijatno na radnom mestu, teško da ćete moći da se pokažete u pravom svetlu.

Uz preduzetništvo nema više mrkih pogleda sa kolegama, lošeg raspoloženja kada krenete na posao, određenog kodeksa oblačenja i stvari koje ne smete raditi na radnom mestu, odbrojavanje preostalih sati do kraja radnog vremena… Prilikom pokretanja sopstvenog biznisa, vi ćete biti ti koji odlučuju ko će, a ko neće raditi u vašoj kompaniji.

Onog trenutka kada se osmelite i uplovite u preduzetništvo, zaboravite da će odluke donositi drugi umesto vas i uživajte u društvu prijatelja i porodice. Rezultati će vrlo brzo biti vidljivi.

Priča o uspehu ne mora ostati samo bajka

Ako pored kvalitetne ideje i želje, imate i pravo znanje koje vam je neophodno da zablistate na preduzetničkom nebu, onda ne znamo šta čekate.

Međutim, ako vam to znanje još uvek nedostaje, BusinessAcademy je pravo mesto za vas. Uz pomoć profesora sa dugogodišnjim iskustvom, ovladaćete svim segmentima koji su neophodni za pokretanje sopstvenog biznisa, njegovo održanje i unapređenje.

Priče o neuspehu ostvariće se samo ako tako i misite. Zato budite optimista, zapišite na list papira svoje želje, planove i namere i preispitajte se koliko su one izvodljive u realnosti. Ako postoji minimalna šansa za njihovo ostvarenje, ne libite se da okrenete novu stranicu u svom životu i zakoračite u preduzetništvo. Jer, samo najhrabriji dolaze do uspeha!

  • 14.10.2016 16:49

Komentar