Zoe & Konstrakta BusinessingAround

 


Vokali i jedine dZoe & Konstrakta BusinessingAroundame u popularnom beogradskom bendu Zemlja gruva – Zoe Kida i Konstrakta postale su „sveže” polaznice BusinessAcademy. Rešile su da se otisnu u svet biznisa i zato će se ubuduće svake nedelje družiti sa vama kroz svoj novi blog „Zoe & Konstrakta BusinessingAround”.

U njemu će sa čitaocima deliti svoja najinteresantnija iskustva sa predavanja – kako izgleda povratak u klupe, kako provode svoje „školske” dane, kao i svoje utiske o predmetima koje prate i zanimljivim ljudima koje upoznaju na BusinessAcademy. Uživajte!

Konstrakta

Kolega, drugar iz benda, upisao me je na kurs za menadžment projektima. Da li sam baš to želela u životu? Ne, uopšte.

Budući štreberka, ustajem rano i čitam „osnove ovoga” i „osnove onoga”, biznis, biznis, biznis, i nalazim da je sve to lako čitljivo (ovo je MUST, jer nemam živaca, ni vremena za nove diskurse), čak interesantno/korisno, jer je primenjivo na ono što radim. Ušla sam u novu pećinu & I like it! Ne znam kad ću da izađem.


Konstrakta

 Zoe Kida

.... E, ja sam odlučila da studiram ponovo. Ima nešto u tome, kad si student, večno si mlad... A tek kad se baciš na materijal koji ti pomaže da shvatiš posao koji već radiš, to je BINGOOO – znak uzvika, nemam ga na tastaturi, hahaha. Neki smotani lik mi je polio komp džin-tonikom kad sam puštala muziku u „Ana 4 pištolja” i sada mi pola gornjeg reda komandi ne radi.

Sve u svemu, ja sam se bacila na Odnose s javnošću na BusinessAcademy, s obzirom na to da mi je zvanična pozicija u Zemlji gruva agent za odnose s javnošću. Do sada sam to radila po instinktu, sluhu, oslanjala sam se na brojne kontakte iz dnevnog i noćnog života, ali falilo je tu nekih ključnih fora.

Sada polako prelazim gradivo, u fazi sam iščitavanja veština jasne i uverljive prezentacije i shvatam koliko je tih prvih nekoliko sekundi krucijalno u bilo kom vidu obraćanja: jedaan, dvaaaa, triiiii, i gotovo. Gotov si ako nisi bio ubedljiv. Možeš ti i dalje da pametuješ i trošiš tuđe vreme, ali ako ih nisi „uhapsio” u prvih 5 sekundi – bye, byeeee. Ogledalo – neka bude najbolji prijatelj, reče Svevišnji. O koliko je samo bilo intervjua na kojima ništa nisam rekla, a pričala sam, i prolazili su minuti i minuti – mnogo skupi na televiziji.

Dosta gubljenja vremena, ovo je bila pauza za kafu. Hvala na pažnjiiiiii i javljam se kada budem pametnija za još koju lekciju.

Zoe Kida

  • 23.12.2013 15:35

Komentar

Avatar korisnika: Milan

Milan

Srecno! Ovo zvuci kao dobra zabava, svaka cast na ovakvom naletu energije u samo jednom clanku.. p.s: evo jedan znak uzvika za Zoe: "!" da ima pri ruci :D