Najčešće greške na razgovoru za posao

Koliko puta ste se zapitali zašto niste dobili posao koji ste toliko želeli, a bili ste ubeđeni da je razgovor sa potencijalnim poslodavcem dobro prošao?

greske na razgovoru za posao

Možda ste nesvesno napravili jednu od čestih grešaka na intervjuima za posao – bilo verbalno (davanjem preopširnih, šturih ili pogrešnih odgovora na pitanja) bilo neverbalno (pogrešnim izborom odeće, nemarnim izgledom, nervoznom gestikulacijom...). Ovaj interesantan infografik će vam pomoći da proverite koje greške ste pravili i saznate kako da ih ne ponovite.

greske na razgovoru za posao infografik 

Ukoliko očekujete poziv za posao, dobro bi bilo da pripremite neka od čestih pitanja na intervjuu za posao, kao što su pitanja o radnom iskustvupitanja o obrazovanju i ciljevima kao i vaša pitanja poslodavcu kako biste mu pokazali da ste zaista zainteresovani za rad u toj kompaniji.

Pored stručnih znanja, ono što će vam pomoći da ostavite što bolji utisak na intervjuu jeste i poznavanje transverzalnih veština.

  • 16.10.2014 15:08

Komentar

Avatar korisnika: Brankica

Brankica

Moje iskustvo sa menadzerima HR je takvo da najvise insistiraju na detaljima zasto ste napustili prethodno radno mesto.To se najcesce granici sa nepristojnoscu. Pitaju cak i koju sam imala platu. Radi se o velikim i poznatim kompanijama u nasoj zemlji. Postavljaju sablonska pitanja,koja kandidat moze procitati na tuce sajtova i time s lazno predstaviti. Najmanje pitanja ima vezano za konkretno radno iskustvo.Ponekad potpuno izostanu.