PRAKTIČNI SAVETI: Kako do CV-ja koji donosi posao?

Radna biografija ili CV je jedini papir koji je za ljude slične vrednosti kao i neke novčanice. Od njega zavisi vaš budući posao i način života.

Osnove pisanja CV-ja su opštepoznate, ali šta se dešava kada nemamo iskustvo kojim bismo ga obogatili?

kako napisati CV


Iako je ovo više problem sa kojim se susreću mladi, i starijima ove smernice mogu biti i te kako korisne.

Pohađajte online kurseve

Studirate ili ste završili fakultet pa tražite posao? Ili ste odavno zaposleni ali želite da napredujete u svojoj profesionalnoj karijeri?

Želite da naučite više o preduzetništvu, menadžmentu, prodaji, a ubeđeni ste da vam je za to neophodno četvorogodišnje obrazovanje.

Nije tako. Postoji veliki broj online kurseva koji vam se nude, a koji ne traju predugo. Na nekima od njih možete i da birate da li želite da ih, ipak, pohađate na tradicionalan način.

Aktuelne prakse i konkursi

Budite u toku. Na internetu možete pronaći dosta sajtova koji vam nude pronalaženje posla. Na zvaničnim sajtovima kompanija za koje ste zainteresovani, verovatno postoji odeljak o zapošljavanju.

Istražujte i budite neprestano aktivni, jer će svaka obavljena praksa biti plus u vašem CV!


Usavršavajte strane jezike

Danas je poznavanje engleskog jezika postalo toliko rasprostranjeno, da se već i podrazumeva. Ali nemojte se zaustaviti na usavršavanju samo jednog stranog jezika.

Koristite ogromne mogućnosti interneta, tragajte za sajtovima na kojima ćete praktikovanjem najboljih metoda za učenje jezika ubrzati proces napredovanja sa jednog nivoa znanja na drugi.

Nikad se ne zna za čiju kompaniju ćete raditi i poznavanje kog jezika može da vam donese posao (ne zaboravite da mnogi oglasi za zapošljavanje danas zahtevaju poznavanje nekog stranog jezika).

Dodatni sertifikati

Što vam je CV bogatiji, imaćete više mogućnosti da dobijete posao, ali i više samopouzdanja.

Zato je dobijanje dodatnih sertifikata i više nego poželjno. Motivišite se i krenite u ostvarivanje novih ciljeva.

Traganje za poslom nije laka stvar i toga morate postati svesni na vreme. Teško da će potencijalni poslodavac primetiti baš vaš CV među masom drugih ako ne primenite ove savete.

Ali kao što je važan sadržaj vaše biografije, bitno je i kako je ona napisana. Obratite pažnju na gramatičke greške prilikom pisanja, jer one često mogu biti kobne.

Zapamtite – to parče papira predstavlja vas na najbolji način.

Iskoristite svaku priliku koja vam može omogućiti da steknete određeno iskustvo kako biste obogatili svoj CV i kako biste se izdvojili na razgovoru za posao. Pročitajte koji su to delovi CV-a koje je potrebno da sadrži i vaša biografija.

  • 17.06.2016 17:59

Komentar