Put do vrha pičinje jednim korakom. Prijavite se!

Direct response tehnika kao način da se pridobiju novi kupci

Da li ste čuli za direct response?

Kada primenite strategije direktnog odgovora u predstavljanju Vaše ponude možete očekivati skok prometa koji se meri u stotinama, čak i hiljadama procenata.

Ove moćne tehnike za dobijanje klijenata su do sada primenjivali samo biznisi sa pristupom otkrićima direct response profesionalaca.

Danas, tajna je počela da se razotkriva i preduzeća počinju da na pravilan način primenjuju direct response tehnike.

Dodatno, razvoj poslovanja preko Interneta je pojačao potrebu za primenom tehnika koje mogu da kreiraju nove profite i privuku nove kupce. Otkriveno je da je Internet kao medijum najprofitabilniji kada se koristi kao kanal čija je svrha da pomoću pisane reči omogući prodaju. Za to se koriste upravo direct response strategije, odnosno strategije direktnog odgovora, koje se sistematski razvijaju od davne 1904-te godine. (Da citiram Politikin zabavnik: Verovali ili ne.)

Šta je tehnika direktnog odgovora?

Ukratko, direktni odgovor je način pisane komunikacije sa potencijalnim i sadašnjim klijentima koji ima za cilj da se pomoću pisane reči ostvari prodaja proizvoda ili servisa i pridobiju novi kupci.

Bez obzira da li preduzeće koristi Internet, email, pisma, kataloge, oglase, saopštenja za javnost, takozvane lead generation izveštaje, ili čak videa, pravilnom upotrebom pisane reči je moguće dobiti višestruko veći povraćaj novca na svako ulaganje u predstavljanje tržištu, u odnosu na prosečnu praksu.

Nije retko povećati odziv na kampanju dva do tri puta, drugačije napisanim tekstom. Jedna domaća kompanija je povećala broj kupaca koje je dobijala preko oglasa petostruko, izmenom teksta oglasa.

Istražite i počnite da primenjujete strategije direktnog odgovora i Vaš uticaj na kolege, poslodavce, klijente i partnere može postati ogroman. Masivno profitabilan.

Od svih tehnika marketinga i prodaje, bilo za lične potrebe u svrsi razvoja karijere, bilo za potrebe preduzeća u svrsi dobijanja novih klijenata, „intelektualna“ tehnologija direktnog odgovora je najjači alat koji možete da imate na raspolaganju.

Pogledaj sve tekstove u Bazi znanja » Pogledaj tekstove u ovoj kategoriji »
Možda bi Vas ovi članci interesovali
Email marketing kao marketing budućnosti Presentation Sample Two
Birthday Wishes Šta je biznis plan?
Interesuje vas ova oblast? Postanite i vi stručnjak pohađanjem BusinessAcademy programa: Marketing i marketing menadžment i Prodaja i menadžment prodaje.

 

Poslovna veština koja garantuje visoku zaradu

Spremili smo dokument sa opisom i savetima u primeni poslovne veštine koja Vam garantuje visoku zaradu, bez obzira na to čime se bavite. Da preuzmete izveštaj, kliknite ovde.

Donesite odluku: Upisni rok je otvoren!

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.