SVE ŠTO VAM JE POTREBNO ZA ODLIČNO PLAĆEN POSAO!

Internet marketing strategije

Pročitajte u nastavku koje internet marketing strategije možete da koristite u svom poslovanju:

1. E-mail

Prednost email marketinga najkraće je u tome što on predstavlja direktnu komunikaciju sa korisnikom proizvoda ili usluga (direktan marketing). Još jedna prednost pravljenja e-mailng lista je i to što su svi prijavljeni, osobe koje su zainteresovane za primanje ponuđenih podataka. Osim toga e-mail liste treba iskoristiti za održavanje dobrih odnosa sa zaposlenima, klijentima, poslovnim partnerima, medijima.

2. Newsletter, e-books i ostale online advertising tehnologije

Jednom nedeljno, mesečno ili godišnje u zavisnosti od dinamike promena u preduzeću poželjno je da se pošalje e-mail svim postojećim i potencijalnim korisnicima proizvoda iil usluga, kao i poslovni partnerima, sa novostima i kojim se obaveštavaju prijavljeni na mailing listu o novostima u poslovanju preduzeća, čestitkama za praznik državni ili lični.

internet marketing strategije

3. Blog

Blog je termin koji se odnosi na lični dnevnik pisan na Webu sa obrnuto-hronološki poređanim sadržajem. Na termin blog se nadovezuju blogosfera - zajednica internetskih korisnika koji učestvuju u stvaranju blogova, bloger - autor bloga, te blogovanje - učestalo pisanje bloga i komentarisanje tuđih. Sve se više govori o uticaju koji blogovi imaju na formiranje javnog mnenja, upravo kroz klasične medije koji preuzimaju ove sadržaje, jer je iz mnoštva online tekstova u poslednje vreme sve lakše naći najinteresantnija pisanija. Preduzeća bi trebala da se priključe nekoj od interesnih grupa i da daju korisne informacije o svojim proizvodima i uslugama (pisanje korporativnog bloga može biti jedno od zaduženja copywritera).

4. Forum

Bitno mesto u društvenoj interakciji zauzimaju i forumi (javno diskutovanje o određenim temama putem Interneta) i instant messaging ili chat (karakteristika - razmena poruka u realnom vremenu).

5. Optimizacija web sajta prema zahtevima  pretraživača

Optimizacija sajta prema zahtevima pretraživača (SEO - Search Engine Optimization) predstavlja primenu tehnika i taktika koje omogućuju bolje pozicioniranje adekvatnih stranica Web sajta u rezultatima pretraživanja na pretraživačima, za odabrane ključne reči koje najbolje opisuju proizvode i usluge.

Optimizacija sajta prema zahtevima pretraživača (SEO - Search Engine Optimization) se izvodi generalno na dva nivoa u odnosu na posmatrani Web sajt - optimizacija sajta korekcijama na samom Web sajtu, i optimizacija sajta organizacijom aktivnosti van posmatranog Web sajta.

U praksi, kompletan SEO proces se deli na tri različite grupe aktivnosti:

  • Optimizacija sajta na tehničkom nivou, gde je fokus aktivnosti na kreiranju takve tehničke infrastrukture sajta (položaj i podešavanje Web servera, analiza i ispravljanje HTML koda, analiza i ispravljanje strukture Web sajta, aktuelna pozicioniranost Web sajta), koja omogućuje osnovne uslove za bolju vidljivost na pretraživačima.
  • Optimizacija sajta na nivou sadržaja, gde se aktivnosti fokusioniraju na načine kreiranja samih sadržaja u odnosu na najaktuelnije ključne reči, putem kojih korisnici dolaze na Web sajt.
  • Linkovanje posmatranog sajta na drugim Web sajtovima, u cilju generalnog poboljšanja rangiranja sajta na pretraživačima, na osnovu povećanja kredibiliteta Web sajta referenciranjem drugih sajtova.

 

6. Baneri

Banner ili Ad (Advertising) su engleske reči za sliku koja predstavlja reklamu za neki proizvod ili uslugu i koja se nalazi stranici nekog sajta (izrazi Banner i Ad se često koriste kao reči koje imaju isto značenje, a pravilno je reći "Banner ad"). Banner moze biti stacionaran ili animiran (jedna ili više slika u jednoj slici), sa pratećim tekstom izvan slike ili bez njega. Reklamiranje preduzeća se preko banera može vršiti - razmenom banera sa prijateljskim web lokacijama, postavljanjem banera na portalima koji ovu uslugu nude besplatno, ii postavljanje na sajtovima uz novčanu naknadu.

Pogledaj sve tekstove u Bazi znanja » Pogledaj tekstove u ovoj kategoriji »
Možda bi Vas ovi članci interesovali
7 strategija koje će vam pomoći da se napravi dobra prezentacija Seminar - Kako motivisati zaposlene
Poslovna korespondencija - jezička i pravopisna pravila Notification Letter
Interesuje vas ova oblast? Postanite i vi stručnjak pohađanjem BusinessAcademy programa: Marketing i marketing menadžment.

 

Poslovna veština koja garantuje visoku zaradu

Spremili smo dokument sa opisom i savetima u primeni poslovne veštine koja Vam garantuje visoku zaradu, bez obzira na to čime se bavite. Da preuzmete izveštaj, kliknite ovde.

Donesite odluku: Upisni rok 2024/25. je u toku.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se