Put do vrha pičinje jednim korakom. Prijavite se!

Poslovni nemački jezik

Na kursu Poslovni nemački jezik obradićete različite teme koje će vam  pomoći da uspešno komunicirate u poslovnom okruženju. Naučićete kako započeti rad u nekoj kompaniji i kako napisati CV i propratno pismo, kako se ponašati na samom razgovoru za posao, zatim na poslovnim sastancima, pregovorima, kako da vodite prezentacije i još mnogo toga. Akcenat je na konverzaciji i unapređenju govornih sposobnosti.

Ideja kursa je da usvojite termine vezane za poslovanje u savremenom svetu, da se obučite za pismenu poslovnu korespodenciju i aktivno učestvovanje na poslovnim sastancima i konferencijama na kojima se zahteva dobro poznavanje nemačkog jezika.

Zanima vas ovaj kurs? Neki od BusinessAcademy programa na kojima ga možete pohađati su: Prodaja i menadžment prodajeMeđunarodno poslovanje i Finansijski menadžment.

Opis i cilj kursa

Kurs Business Deutsch Vas sistematski uvodi u nemački poslovni svet pomoću lekcija u kojima se koriste moderni izrazi u poslovanju i poslovnom okruženju. Podeljen je u celine (module) koji vas vode kroz lekcije do autentičnih zadataka za savladavanje vokabulara za snalaženje u poslu i struci. Svaka lekcija sadrži veoma aktuelne dijaloge i tekstove na teme koje su vezane za poslovnu i radnu svakodnevnicu. Radi što boljeg razumevanja teksta, ponuđen je i prevod najvažnijih reči, kao i pitanja uz tekst. Imajući u vidu neophodnost „žive reči“, uz neke tekstove kao dodatni materijal su ponuđeni i video snimci i novinski članci, osim slika i odgovarajućih vežbi. Ceo kurs prate multimedijalni zapisi koji pomažu lakšem usvajanju pročitanog gradiva. Uz svaku lekciju i modul ponuđeni su i testovi usvojenog gradiva i testovi napredovanja. Uz svaki modul postoje i dodatni zadaci kojima se dodatno razvijaju kompetencije utvrđene planom i programom kursa.

Ovaj kurs ima za cilj da podstakne, usmeri i ohrabri mlade ljude koji traže svoj put u nemačkom poslovnom svetu. Kako bi se to ostvarilo, tekstovi i prateće vežbe imaju za cilj da postepeno šire i bogate vokabular svakog polaznika kursa i da oblasti podrže i potpomognu usvajanje kompleksnih izraza i pravila pisanja, formulisanja i reagovanja na pismene i usmene poruke i naloge iz poslovne svakodnevnice. Posebno se obraća pažnja da se paralelno razvijaju kompetencije (čitanje sa razumevanjem, slušanje sa razumevanjem i pisanje) koje su neophodne za ovladavanje Business Deutsch vokabularom. Multimedijalni zapisi imaju za cilj što bolji razvoj kompetencije slušanja sa razumevanjem i pomoć i oslonac u rešavanju testova napredovanja, tako što naglašavaju najvažnije informacije iz pojedinih lekcija. Neovisno od nivoa iskustva na polju poslovnog jezika, za svakog polaznika kursa važi isti cilj: da stekne sposobnost i samopouzdanje da primeni naučeno gradivo u stvarnom poslovnom okruženju.

Plan i program kursa Poslovni nemački jezik

Modul 1 Schriftliche Kommunikation

1. Einen CV schreiben

2. Einen Personalfragebogen ausfüllen

3. Der Text

4. Eine Bewerbung schreiben

5. Einen Motivationsbrief schreiben

6. Der Text

Modul 2 Gespräche am Arbeitsplatz

7. Arbeitsverteilung im Team

8. Arbeitsaufträge verstehen

9. Der Text

10. Small Talk mit Kollegen

11. Absprachen mit Kollegen

12. Der Text

Modul 3 Mündliche Kommunikation

13. Bewerbungsgespräche

14. Um Auskunft bitten

15. Der Text

16. Anfragen formulieren

17. Bestellungen machen

18. Der Text

Modul 4 Mitteilungen am Arbeitsplatz

19. Termine bestätigen oder absagen

20. Eine Agenda schreiben

21. Der Text

22. Zuständigkeiten und Abteilungen

23. Urlaubsanträge stellen

24. Der Text

Modul 5 Rechtliches und Präsentationen

25. Arbeitsvertrag

26. Der Text

27. Firmenpräsentationen machen

28. Beschwerdebriefe schreiben

29. Kündigung

30. Wichtige Wörter und Wendungen

Modul 6 Business in Deutschland

31. Regeln im deutschen Berufsleben

32. Die deutsche Ordnung

33. Dresscode im Job

34. Typisch Deutsch im Beruf

35. Die Deutschen und das Geld

36. Geschäftskultur in Deutschland

 

Poslovna veština koja garantuje visoku zaradu

Spremili smo dokument sa opisom i savetima u primeni poslovne veštine koja Vam garantuje visoku zaradu, bez obzira na to čime se bavite. Da preuzmete izveštaj, kliknite ovde.

Donesite odluku: Upisni rok 2024/25. je otvoren.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se