Put do vrha pičinje jednim korakom. Prijavite se!

Osnove korišćenja interneta (ECDL Online Essentials)

Opis kursa

Kurs Osnove interneta obuhvata znanja i veštine koji se odnose na web pretraživanje, efikasno pronalaženje informacija, online komunikaciju i e‐mail poruke. Ovaj ECDL kurs odgovara njihovom modulu Informacije i komunikacije koji je postojao u predhodnom periodu.

U ovom kursu ćete naučiti kako funkcioniše internet i kako možete da ga koristite. Biće reči i o bezbednosnim problemima i potencijalnim opasnostima prilikom korišćenja interneta. Pošto je web pretraživač program pomoću koga pregledate web sajtove, objasnićemo vam kako da koristite dva popularna web pretraživača – Mozila i Google Chrome. Naučićete šta su internet pretraživači, zašto su toliko bitni i kako da ih koristite.

Takođe, pojasnićemo vam šta je to elektrnoska pošta, kako funkcioniše i kako da je koristite. Upotrenu elektronske pošte objasnićemo na primerima Gmaila i Microsoft Outlooka.

Cilj kursa

Cilj kursa je da polaznika upozna sa osnovnim pojmovima i aspektima interneta i elektronske komunikacije. Korisnik će naučiti kako funkcioniše internet i kako da koristi web pretraživače kako bi pristupao sadržaju na internetu, kao i kako da koristi elektronsku poštu (od kreiranja mejl adrese do slanja i primanja mejlova).

Više o znanjima i veštinama koje ćete preuzeti na kursu Osnove interneta možete videti u silabusu na zvaničnoj ECDL prezentaciji, a na ovoj strani o samom ECDL sertifikatu.

Zanima vas ovaj kurs? Neki od BusinessAcademy programa na kojima ga možete pohađati su: Međunarodno poslovanjeFinansijski menadžment i Strategijski i operativni menadžment.

 

Poslovna veština koja garantuje visoku zaradu

Spremili smo dokument sa opisom i savetima u primeni poslovne veštine koja Vam garantuje visoku zaradu, bez obzira na to čime se bavite. Da preuzmete izveštaj, kliknite ovde.

Donesite odluku: Upisni rok 2024/25. se zatvara.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se