7 stvari koje treba da kažete na razgovoru za posao

Kandidati na razgovoru za posao

Pronašli ste primamljiv oglas za posao u struci. Sredili ste svoj CV, napisali motivaciono pismo i poslali prijavu. Posle nekoliko dana usledio je poziv za intervju sa poslodavcem. Otišli ste na razgovor i ispričali sve o sebi. Međutim, na kraju ste ipak obavešteni da je posao dobio neko drugi.

Koliko puta vam se ovo dogodilo?

Intervju za posao je ključan korak u pronalaženju posla i jedan od najtežih. Tokom trajanja intervjua želite da istaknete što više prednosti kako biste zadivili poslodavca, međutim, za to vam je potrebna dobra strategija koju ćete pripremiti unapred.

Pročitaj više »
  • 24.05.2017 15:39
  • Nema komentara

5 načina da promovišete svoj biznis putem interneta potpuno besplatno

Pokrenuli ste sopstveni biznis i sada biste želeli da što više ljudi čuje i vidi šta vi to nudite. Naravno, svesni ste da bez dobrog marketinga nema ni velikog uspeha, jer niko se neće zainteresovati za proizvod ili uslugu za koju nikada ranije nije čuo.

Efektna reklama je ključan uslov za razvoj uspešnog i profitabilnog biznisa. Skoro je podjednako važna kao i kvalitet onoga šta nudite.

5 načina za besplatno reklamiranje biznisa

Pročitaj više »
  • 25.04.2017 12:33
  • Nema komentara

Ako mogu oni, možete i vi! Upoznajte najuspešniju DECU preduzetnike

Sve je više osoba koje svakodnevno pokreću biznis kako bi došle do veće zarade, u čemu ih podržavaju prijatelji, porodica, kolege, država. Ali, da li ste znali da postoje i deca koja su u preduzetništvu toliko daleko napredovala da im u životu nije potrebna bilo kakva dodatna zarada?

Alina Morse
Foto: Prinscreen/Youtube

Pročitaj više »
  • 22.03.2017 13:19
  • Nema komentara

Kako „nevidljivi mamci” mogu da vam povećaju prodaju i zaradu?

Dok ste u tržnom centru ili šetate ulicom okruženi prodavnicama obuće i odeće, pekarama, apotekama i juvelirnicama, obasuti ste skoro nevidljivim mamcima, koji vas lako mogu naterati na trošak. Šareni, trepereći znaci, mirisi voća, cveća, vanile i ukusne hrane, zvukovi ptičica, talasa ili opuštajuće muzike… To su samo neke od zamki koje su postavljene baš tu gde se nalazite, i to zato da biste potrošili više novca.

Nevidljivi mamci u prodaji

Pogledajte kojim trikovima se služe najbolji od najboljih kako bi privukli kupce u svoju radnju, zasenili ih nekim proizvodom i, naravno, poboljšali svoju prodaju.

Pročitaj više »
  • 22.02.2017 14:30
  • Nema komentara

5 najvećih biznis neuspeha u istoriji (i šta možete naučiti iz njih)

Čak 50% biznisa propadne u prvih pet godina, a promašaji u poslovanju ne zaobilaze nikoga. Neki su uspeli da svoje greške prevaziđu, dok su drugi ostali u istoriji zapamćeni samo kao najveći gubitnici. Saznajte o 5 najvećih biznis neuspeha i šta je to što ih je koštalo novca, slave, a neke i života zaposlenih.

5 najvećih biznis neuspeha

Pročitaj više »
  • 27.01.2017 15:32
  • Nema komentara

Kako da svetlucavim novogodišnjim reklamama pridobijete kupce i zaradite više?

Za novogodišnje i božićne praznike svi žele najbližima da pokažu svoju ljubav i pažnju i zato je to pravo vreme za darivanje. Baš ovo doba godine je trenutak koji najveće svetske kompanije čekaju cele godine i prilika koja se ne propušta kada je reč o oglašavanju.

Na scenu tada stupaju novogodišnje reklame koje su, kako pokazuju brojna istraživanja, najprimećenije i što je najvažnije – podstiču ljude na akciju mnogo više. To se dešava s razlogom, jer brendovi za vreme praznične euforije najviše ulažu u oglašavanje.

novogodišnja reklama

U narednim redovima saznajte šta se krije u senci novogodišnjih reklama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i kako da iskoristite tajne marketinških stručnjaka za dostizanje uspeha.

Pročitaj više »
  • 19.12.2016 16:16
  • Nema komentara

Top 5 filmova koje svaki PR menadžer mora da odgleda

Završila se naporna radna nedelja, a vi ste jedva dočekali da se odmorite i provedete petak veče opuštajući se uz kokice i film. Ali stalno se dešava isti scenario; pored toliko preporuka, i dalje ne znate koji film da gledate – triler, dokumentarac, naučnu fantastiku, horor, dramu… 

Filmovi iz odnosa s javnošću

Da li ste spremni da gledate filmove u kojima ćete uživati, a koji tematizuju vaše zanimanje?

Ovo je top 5 filmova koje morate odgledati, ako se bavite odnosima s javnošću ili marketingom. I obećavamo vam – uz njih se nećete dosađivati.

Pročitaj više »
  • 21.11.2016 11:43
  • Nema komentara

Zbog ova 3 razloga već danas treba da pokrenete sopstveni biznis

Ako planirate da kročite u preduzetništvo, verovatno ste od mnogih čuli milion razloga da ne uplovite u te vode: previše je rizično, možete upasti u razne zamke, verovatno ćete malo spavati i narušiti zdravlje, zaboravićete na društveni život… Ova lista često može biti mnogo duža.

Pokretanje biznisa

Ipak, da li je to stvarno tako? Dajemo vam razloge zašto bi trebalo da pokrenete sopstveni biznis, posle kojih ćete na ove neproverene i prazne priče potpuno zaboraviti. 

Pročitaj više »
  • 14.10.2016 16:49
  • Nema komentara

Marketing menadžment: Profesija o kojoj se mnogo priča, ali malo zna

Menadžment je oblast koja je uvek aktuelna tema za razgovor, ali kada bismo pitali slučajne prolaznike na ulici znaju li čime se bave marketing menadžeri, verovatno ne bismo dobili ispravan odgovor.

marketing menadzment

Pročitaj više »
  • 02.09.2016 15:32
  • Nema komentara

Koje biznis lekcije možemo naučiti od Dejana Savića?

Srpska vaterpolo reprezentacija osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju, ali nisu samo igrači zaslužni za ovaj uspeh.

Jedna od najvažnijih karika bio je selektor vaterpolo reprezentacije, Dejan Savić, koji je u poslednje dve godine osvojio praktično sve što se može osvojiti u ovom sportu – tri Svetske lige, dva Evropska prvenstva, Svetski kup, Svetsko prvenstvo i sada Olimpijske igre.

saveti Dejana Savica

Pročitaj više »
  • 25.08.2016 10:55
  • Nema komentara