Pobednici i poraženi na tržištu rada u pandemiji

pobednici i poraženi

Pandemija je za kratko vreme uništila ekonomije i radikalno promenila tržište rada. Mnogi su izgubili poslove, a neki će ih tek izgubiti. Predviđen broj izgubljenih radnih mesta broji se u desetinama i stotinama miliona. S druge strane, istovremeno se govori i o neuništivosti pojedinih radnih mesta. Mnogo je graje o tome ko su pobednici i poraženi u ovoj krizi.

Pročitaj više »
  • 05.05.2020 15:01
  • Nema komentara

Polaznici Hannah Kaunitz uručen LCCI sertifikat: Znanja koja sam stekla na BusinessAcademy Professional uveliko primenjujem u poslu

BusinessAcademy polaznica prima LCCI sertifikat

Na svečanosti koja je 13. februara održana u prostorijama BusinessAcademy i LINK Examinations Institute uručen je LCCI sertifikat polaznici BusinessAcademy Professional Hannah Kaunitz.

Ovaj prestižni sertifikat koji Ispitni odbor Privredne komore Londona dodeljuje od davne 1887. godine Hannah je stekla zahvaljujući znanju koje je dobila na BusinessAcademy Professional, gde je pohađala program Event Management.

Pročitaj više »
  • 10.03.2020 12:28
  • Nema komentara

Prečice na tastaturi za efikasniji rad

Da li provodite previše svog dragocenog vremena za kompjuterom? Ako je odgovor da, ovim tekstom predstavićemo vam neke od korisnih prečica na tastaturi, što može ubrzati vaš rad za kompjuterom.

Tasteri za komande na tastaturi

Pročitaj više »
  • 28.06.2019 13:51
  • Nema komentara

Bitcoin – kriptovaluta na ceni i njegova vrednost danas

Verovatno ste već čuli za bitcoin (bitkojn ili kako se u Srbiji češće naziva bitkoin), otvoren softver, ili digitalnu kriptovalutu čija se vrednost može razmenjivati jedino u virtuelnom prostoru. Cena i vrednost izuma anonimnog programera ili grupe programera pod pseudonimom Satoši Nakamoto posebno je interesantna, pa i revolucionarna, ako se uzme u obzir da bitcoin ne podleže ingerencijama centralnih bankarskih sistema.

Pored toga, njegov razvoj je usmeren ka anonimnosti, autonomnosti, decentralizovanosti i nezavisnosti od svetskih vlada, banaka, korupcija, malverzacija, pa čak i ideoloških sistema. Ono što posebno privlači našu pažnju jeste činjenica da očigledna vrednost kriptovalute nije u finansijskom aspektu. Revolucionarnost i inovativnost, te zato i najveća vrednost digitalnog novca, krije se pre svega u njegovom sistemu transakcija.

Bitcoin priznata valuta pojedinih zemalja

Pročitaj više »
  • 13.03.2019 14:04
  • Nema komentara

Da li vas vaši zaposleni mrze? Rezultati istraživanja: 4 stvari koje loši menadžeri rade i kako da ih popravite

„Ne podnosim menadžere.”

Kaže jedan od junaka romana „Svi su u pravu”, čuvenog italijanskog režisera Paola Sorentina. Vrlo je verovatno da je u životu imao iskustva sa lošim šefom, možda slično kao junaci filma „Horrible bosses”.

Veliko istraživanje o menadžerima donosi uzbudljiva otkrića: loši menadžeri su razlog zbog koga zaposleni napuštaju kompanije. I ne samo to: reči koje zaposlenima najčešće padaju na pamet u vezi sa lošim menadžerima su: sebičnost, nevaspitanje, sujeta, arogancija i lenjost.

tim zaposlenih

Pročitaj više »
  • 20.12.2018 13:00
  • Nema komentara

Zašto je umetnost ključna za poslovanje 21. veka?

Kada je u pitanju današnja globalna ekonomska situacija, ona nameće jednu zajedničku obavezu kako velikim kompanijama, tako i onima koje to žele da postanu:

Konstantno traganje za inovativnim strategijama i novim menadžerskim pristupima kako bi proizveli vrednost i pobedili konkurenciju.

umetnost i biznis

Pročitaj više »
  • 15.06.2018 10:13
  • Nema komentara

Greške koje prave PR menadžeri u kriznim situacijama

Krizne situacije su nešto što svaka uspešna kompanija gleda da izbegne po svaku cenu. One utiču na njen ugled, reputaciju, ali i generalno na sliku koja se o kompaniji stvara u javnosti.

PR menadžeri greške krizne situacije

Poslednjih godina, broj kriznih situacija koje dospeju u medije i prošire se i na društvene mreže je u stalnom porastu. Uzevši taj podatak u obzir, reklo bi se da je za uspešne kompanije postalo neophodno da se sa takvim situacijama izbore. Borba sa kriznim situacijama je posao kojim se bave PR menadžeri. Oni moraju da osmisle način na koji će kompanija reagovati kako bi sve prošlo što bezbolnije.

Pročitaj više »
  • 09.02.2018 16:58
  • Nema komentara

Kako da ponudite kupcima personalizovano iskustvo kakvo žele

"Kupci očekuju da ih brendovi poznaju, bilo da su kupovali preko interneta ili u običnoj prodavnici."

Peter Reinhardt, CEO i suosnivač Segmenta

Danas više nego ikad važi istina: jedna veličina ne odgovara svima. To shvataju i marketinški stručnjaci. Kada razmišljaju kako da što bolje predstave svoje proizvode i da kupcima ponude nezaboravno iskustvo, reč koja se stalno ponavlja je: PERSONALIZACIJA.

personalizovano iskustvo

Pročitaj više »
  • 05.01.2018 16:33
  • Nema komentara

Deset zlatnih pravila investiranja na berzi za početnike

glavna blog berza

Brz novac i laka zarada uglavnom su ono što mlade ljude željne uspeha u poslovnom svetu privuče kada se pomenu berza i investiranje novca u akcije. Međutim, postoji mnogo začkoljica i krivina koje, ako ne uspete da ih izbegnete, vaš izlet na berzu mogu da učine vrlo kratkotrajnim.

Pročitaj više »
  • 23.06.2017 15:44
  • Nema komentara

LCCI Sertifikati kao nova potvrda znanja polaznika BusinessAcademy

lcci sertifikati

BusinessAcademy postala je zvanični LCCI Approved Examination Centre. Zahvaljujući ovom statusu, BusinessAcademy svojim polaznicima pruža mogućnost sticanja sertifikata iz oblasti Business, administration and IT i iz oblasti Marketing and customer service. Ovim je program međunarodnih kvalifikacija i sertifikacija LINK group obogaćen sa još jednim svetski priznatim sertifikatom, kao vrednom garancijom znanja i stručnosti.

Pročitaj više »
  • 05.06.2017 16:29
  • Nema komentara