Stekni najcenjeniji poslovni sertifikat!

Odbacite loše radne navike

// Kutak za administrativce

Odbacite svoje loše radne navike
Jeste li ikad pomislili da su vaše loše radne navike krivac što ne napredujete na poslu? S lošim navikama se teško boriti, jer su one deo podsvesti, ponašanje koje provodimo bez razmišljanja.

Nikad nije kasno poraditi na samome sebi.

Rešite se loših navika kako biste se pokazali u najboljem svetlu. Ovo je lista nekih loših navika i saveta kako ih promeniti:

Postavljate previsoke ciljeve

Lek: Postavite sebi lako dostupne ciljeve. Ne pretrpavajte se brojnim projektima, jer ćete u jednom trenutku izgubiti živce, učiniće vam se da nemate izlaz i izgubićete motive za rad.

Samo rad, zabava ne dolazi u obzir

Lek: Ne budite prestrogi prema samom sebi. Nagradite se nakon uspešno obavljenog zadataka, bez obzira kako vam se on činio beznačajnim. Dopustite sebi da se osećate zadovoljnim.

Zatrpavate se poslom

Lek: Organizujte se. Kad ste zatrpani poslom i papirima, uzmite pauzu i napravite plan rada. Uzmite jedan projekat kao primaran, ostale stavite sa strane. Ne radite više poslova odjednom, jer ni jedan nećete završiti na vreme.

Ostavljate poslove za sutra

Lek: Pridržavajte se rokova. Otezanje je opasno. Nepoštovanje zadatih rokova osim što je neprofesionalno može vas koštati i radnog mesta. Pri ruci vam uvek mora biti kalendar i raspored poslova.

Upali ste u kolotečinu

Lek: Osvrnite se oko sebe. Je li to još uvek posao koji želite raditi? Možda ste upali u kolotečinu bez previše motiva da nešto promenite. Razmislite koliko ste profesionalno napredovali otkad ste zadnji put promenili posao? Ako shvatite da ste nezadovoljni sadašnjim poslom, vreme je da se pokrenete.

Ne osećate se ispunjenim na poslu

Lek: Naučite nešto novo. Vaša vas karijera ne zadovoljava i morate preuzeti stvar u svoje ruke. Upišite neki novi kurs, izaberite drugo zanimanje. Mnogi ljudi su promenili svoje karijere.

Zakopani ste na jednom mestu

Lek: Ne morate slediti put svojih prijatelja ili kolega koji godinama rade na jednom mestu u istoj kompaniji. Preuzmite inicijativu, pokrenite se. Družite se s ljudima koji vole izazove.

Gledate kako godine prolaze

Lek: Pronađite vremena za sebe. Zaboravite na posao i otvorite oči, uživajte u lepom danu. Upišite se na karate, trenirajte za maraton, naučite novi jezik ili otputujte u neku zemlju. Promenite svoje stare navike i iskusite život.


Pogledaj sve tekstove u Bazi znanja » Pogledaj tekstove u ovoj kategoriji »
Možda bi Vas ovi članci interesovali
7 strategija za formiranje cene proizvoda Izmerite koliko ste pod stresom
Organizacija i upravljanje timovima 7 najvećih grešaka koje treba izbeći u procesu prodaje

 

Poslovna veština koja garantuje visoku zaradu

Spremili smo dokument sa opisom i savetima u primeni poslovne veštine koja Vam garantuje visoku zaradu, bez obzira na to čime se bavite. Da preuzmete izveštaj, kliknite ovde.

Donesite odluku: Upisni rok je otvoren!

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.