Još nije kasno!

Kako rad od kuće pomaže da se poveća produktivnost i kvalitet zaposlenih

Zašto ne biste zakoračili još jedan korak dalje?

Ne samo da imate na raspolaganju servise koji svakom preduzeću mogu da obezbede tehničku stručnost potrebnu za konkurentno poslovanje, nego imate na raspolaganju ljude koji žele da rade sa Vama, Vašim timom ili Vašim preduzećem, na daljinu.

Avio kompanija JetBlue je svojim operaterima obezbedila da od kuće primaju rezervacije za letove.

Jedno privatno preduzeće iz San Diega ostvaruje 20 miliona dolara godišnjeg prometa sa 80 zaposlenih, od kojih više od 60 nema kancelariju, svima je omogućen rad od kuće. Jedan od najuspešnijih bestseller pisaca ima tim virtuelnih saradnika iz celog sveta, koji za njega rade istraživanja, obrađuju podatke, rukovode kontaktima...

Ovakvih primera ima mnogo. Čak i u zemljama u regionu. Kompanija iz Beograda, na primer, za svrhu većeg projekta koristi tim zaposlenih prevodilaca, a prevodioci svoje puno radno vreme rade od kuće.

Nova tehnologija omogućava kvalitetan rad na daljinu, a istraživanja pokazuju da produktivnost zaposlenih često raste zato što nema kancelarijskog pritiska.

Zašto je dobro da omogućite svojim zaposlenima rad od kuće?

Postoje dve prednosti ovakvog načina rada.

Prvo, dostupni su Vam mnogi odlični profesionalci kojima zbog lokacije ne bi bilo najpraktičnije da rade sa Vama ako bi morali fizički da dolaze na posao. Drugo, kada počnete da radite na daljinu onda postaje očigledno zašto tim postoji: da bi se postigao rezultat. Kada svi članovi tima rade u zajedničkoj kancelariji ili u zajedničkom prostoru, mnogo je lakše da se potreba za rezultatom zamaskira ili „razvodni“ činjenicom da su svi na poslu i da svi nešto rade.

Kada su članovi tima fizički dislocirani, onda jedino šta je vidljivo jesu rezultati. Da li je neko proaktivan ili reaktivan, to se ne vidi. Da li je neko pažljiv ili nepažljiv u radu, to se ne vidi. Da li je neko brz ili spor, to se ne vidi. Ali se vide rezultati.

Kompanija koja je ovaj pristup menadžmentu razvila do ekstrema, Semco iz Brazila, uspela je da poveća godišnji promet sa četiri na preko 500 miliona dolara.

Sa tehnologijom koja je dostupna, ne postoji razlog da ne počnete da razmišljate u tom pravcu. Sve što vredi meriti možete meriti na daljinu, pomoću računara, Interneta i dostupnog softvera. Drugim rečima, bez obzira što tim nije fizički prisutan, možete imati potpunu kontrolu nad rezultatima koje taj tim postiže. A preduzeću obezbediti vrhunske rezultate.

Pogledaj sve tekstove u Bazi znanja » Pogledaj tekstove u ovoj kategoriji »
Možda bi Vas ovi članci interesovali
10 karakteristika koje treba da poseduje uspešan pregovarač Stilovi liderstva
Koliko se isplati ulaganje u znanje? Zašto je važno izgraditi lojalnost kupaca?

 

Poslovna veština koja garantuje visoku zaradu

Spremili smo dokument sa opisom i savetima u primeni poslovne veštine koja Vam garantuje visoku zaradu, bez obzira na to čime se bavite. Da preuzmete izveštaj, kliknite ovde.

Donesite odluku: Upisni rok je otvoren!

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.