Put do vrha pičinje jednim korakom. Prijavite se!

Seminar - kreiranje brenda

U savremenom svetu obeleženom nemilosrdnom konkurencijom i stalnim promenama preferencija potrošača vlasnici brendova moraju biti stalno budni i prilagođavati se. Njihov zadatak nije samo očuvanje kvaliteta i vrednosti brendova već i prilagođavanje promenljivim okolnostima kako bi ostali privlačni. Da biste stekli uvide u umetnost stvaranja i upravljanja brendom, prisustvovanje seminaru na ovu temu je nezamenjiva prilika.

Predavač Sandra Poprečica, sa svojim bogatim iskustvom na pozicijama marketinške direktorke u različitim kompanijama, donosi praktične uvide i primere iz stvarnog sveta kako bi ilustrovala najbitnije koncepte i strategije brend menadžmenta. Njen doprinos seminaru će pružiti učesnicima vredne uvide i alate za unapređenje njihovih marketinških veština i razumevanje toga kako brendovi igraju ključnu ulogu u savremenom poslovanju.
U nastavku ćemo istražiti najvažnije oblasti koje se pokrivaju na ovakvim seminarima, uključujući ulogu i koncept brenda, upravljanje brendom, pozicioniranje brenda, kao i brendiranje na internetu.


Uloga i koncept brendova

Na savremenom tržištu brend je mnogo više od samo imena ili logotipa. On predstavlja iskustvo, obećanje i skup očekivanja. Ali šta tačno definiše brend? Osnovni elementi uključuju ne samo vizuelne komponente kao što su logotipi već i nematerijalne karakteristike kao što su glas brenda, vrednosti i percepcija potrošača. Uloga brenda se proširila kako bi postao alat za uspostavljanje poverenja i olakšavanje donošenja odluka za potrošače. U digitalnom dobu brendovi se vrednuju ne samo prema prihodu već i prema društvenom angažmanu, lojalnosti kupaca i onlajn-reputaciji. Nezaobilazna pouka sa seminara je razlika između slike brenda (brand image) i identiteta brenda (brand identity) – dok prva predstavlja percepciju potrošača o brendu, druga odražava kako vi želite da budete percipirani.

Upravljanje brendovima i pozicioniranje

Upravljanje brendom se može uporediti sa upravljanjem brodom u uzburkanim vodama. Ova oblast podrazumeva mnoge aktivnosti, uključujući kreiranje, pozicioniranje i usmeravanje brenda kroz njegov životni ciklus. Ove aktivnosti mogu znatno uticati na različite aspekte poslovanja, među kojima su korporativna slika, osvajanje tržišta i zadržavanje kupaca.

Strateško upravljanje brendom može poslužiti kao plan za uspostavljanje dobrih odnosa sa poslovnim partnerima, stvaranje lojalnosti kupaca i olakšavanje procesa donošenja odluka o kupovini. Seminari često istražuju stvarne slučajeve iz prakse, prikazujući kako su neki od najuspešnijih brendova na svetu uspeli da izgrade jedinstvene pozicije za sebe na pretrpanim tržištima.

Brendiranje na internetu

Digitalno okruženje ima svoj set pravila za stvaranje i održavanje brenda. Onlajn-brend mora biti dosledan, ali fleksibilan, vidljiv, ali ne previše nametljiv. Seminari o stvaranju brendova pružaju neprocenjivo vredne savete o postizanju ravnoteže u digitalnom prostoru. Oni ističu česte greške, kao što su neusklađene poruke na različitim platformama, zanemarivanje optimizacije za pretraživače (SEO) ili nedostatak značajnog angažovanja sa publikom.

Digitalni brend podrazumeva mnogo više od dobro dizajniranog sajta i nekoliko profila na društvenim mrežama. Radi se o stvaranju koherentnog i doslednog onlajn-iskustva za vaše kupce. Od optimizacije za pretraživače (SEO) do strategija na društvenim mrežama i korisničke onlajn-podrške, svaki element treba da bude u skladu sa onim što vaš brend predstavlja.

Brendiranje za sadašnjošt i za budućnost

Za sve one koji ozbiljno razmišljaju o razumevanju delikatnosti stvaranja brenda i upravljanja brendom prisustvovanje seminaru je neprocenjivo iskustvo. Dobijate uvide u strateško razmišljanje koje je stvorilo neke od najuspešnijih brendova na svetu i saznajete alate i tehnike za efikasno pozicioniranje vašeg brenda, kako oflajn tako i onlajn. To je investicija koja se isplati jer vam pruža znanje za stvaranje brenda koji ne samo da uspostavlja dobru komunikaciju sa potrošačima danas već je dovoljno fleksibilan da se prilagodi dinamici tržišta sutra.

Nemojte zaboraviti da je na današnjem tržištu vaš brend ne samo ono što vi kažete potrošačima da jeste već je ono što potrošači govore jedni drugima da jeste. Seminar vas može opremiti strategijama kojima ćete osigurati da je ta konverzacija pozitivna, i da vaš brend bude uvek na vrhu svoje igre.

Pogledaj sve tekstove u Bazi znanja » Pogledaj tekstove u ovoj kategoriji »
Možda bi Vas ovi članci interesovali
Emocionalna inteligencija Seminar - Zapošljavanje u multinacionalnim kompanijama
10 poznatih marketing strategija Kako vam Cloud tehnologija pomaže da efektno (i timski) izvršavate ključne poslove
Interesuje vas ova oblast? Postanite i vi stručnjak pohađanjem BusinessAcademy programa: Marketing i marketing menadžment.

 

Poslovna veština koja garantuje visoku zaradu

Spremili smo dokument sa opisom i savetima u primeni poslovne veštine koja Vam garantuje visoku zaradu, bez obzira na to čime se bavite. Da preuzmete izveštaj, kliknite ovde.

Donesite odluku: Upisni rok je otvoren!

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.