Put do vrha pičinje jednim korakom. Prijavite se!

Seminar - Interni odnosi s javnošću

U poslovnom svetu postavljanje pitanja kao što su kako da poboljšam prodaju u kompaniji i kako da zadobijem poverenje potencijalnih kupaca predstavljaju svakodnevne izazove. Odgovori na ova pitanja često leže u razumevanju i primeni internih odnosa sa javnošću (PR). Ovaj seminar nudi dublje uvide u ključne aspekte internih odnosa sa javnošću i pruža praktične smernice za unapređenje poslovnih rezultata.

Ko će biti vaš predavač tokom seminara?

Na našem predstojećem seminaru imaćemo čast da upoznamo Sandru Poprečicu, stručnjaka sa obimnim iskustvom u oblasti marketinga i rukovođenja timovima. Sa više od decenije i po karijere u marketingu, Sadra Poprečica poseduje duboko razumevanje savremenog tržišta i neizostavnih faktora koji utiču na uspeh prodaje i izgradnju odnosa sa klijentima.

Njena profesionalna biografija obuhvata raznovrsne pozicije u marketingu, uključujući ulogu direktora marketinga u poznatim kompanijama kao što su Ibis Instruments i Limundo. Ovo direktorsko iskustvo Sandri Poprečici je pružilo dubok uvid u kompleksne marketinške izazove sa kojima se kompanije suočavaju svakodnevno.

Tokom seminara Sadra Poprečica će deliti svoje dragocene uvide i praktična iskustva kako bi odgovorila na pitanja kao što su: kako možete osvojiti poverenje potencijalnih kupaca i na koji način ćete uspeti da izgradite pozitivne odnose sa klijentima. Takođe, učesnici seminara će imati priliku da čuju njene savete o kreiranju internog PR plana i o uticaju novih tehnologija na interni PR, uključujući primere B2E portala.

1. Interni PR kao dvosmerna komunikacija

Prvi korak ka uspešnim internim odnosima sa javnošću jeste shvatanje da je interni PR mnogo više od jednosmerne komunikacije. Ovde ćete naučiti kako da definišete interni PR i kako da ga iskoristite kao alat za otvoren dijalog između rukovodstva i zaposlenih. Razumevanje različitih oblika komunikacije, bilo otvorenih ili prikrivenih, ključno je za postavljanje temelja strateškog PR-a.

Interni PR se često tretira kao proces koji omogućava rukovodstvu da bolje razume potrebe, očekivanja i brige zaposlenih i na njih odgovori. Za organizaciju je od suštinskog značaja da zaposleni osećaju da njihovi glasovi i mišljenja imaju vrednost. Stvaranje okruženja u kome se ceni njihov doprinos može biti rešenje za izgradnju pozitivnih odnosa u organizaciji i za postizanje profesionalnog uspeha.

2. Korporativna kultura kao osnova za uspeh

Korporativna kultura ima ogroman uticaj na internu dinamiku i spoljne odnose sa javnošću. Ovde ćemo istražiti šta čini korporativnu kulturu, uključujući vizuelne elemente radnog okruženja, stil komunikacije, etičke norme, imidž lidera i međuljudske odnose. Razvijanje pozitivne korporativne kulture može značiti izgradnju osnova za poverenje među zaposlenima i uspešnije komuniciranje sa spoljnim javnostima.

Korporativna kultura je esencijalni deo identiteta svake organizacije i igra bitnu ulogu u privlačenju i zadržavanju talentovanih zaposlenih. Kada zaposleni dele zajedničke vrednosti i osećaju se povezano sa misijom i ciljevima kompanije, to se odražava i na njihov rad i način na koji komuniciraju sa spoljnim svetom. Kultura koja promoviše integritet, otvorenost i inovacije može biti snažno oružje u izgradnji reputacije kompanije.

3.Specijalni događaji za jačanje internih odnosa sa javnošću

Specijalni događaji igraju ključnu ulogu u jačanju internih odnosa sa javnošću. Na seminaru ćemo istražiti kako se organizuju inspirativni događaji u organizaciji. Bilo da su to interni tim bilding izleti ili proslave dostignutih ciljeva, ovi događaji mogu motivisati zaposlene i stvoriti zajedničke vrednosti u kompaniji.

Specijalni događaji su prilika da se zaposleni opuste, da se podstakne timski duh i da se nagrade za njihov doprinos uspehu organizacije. Osim toga, takvi događaji mogu biti odlična prilika za rukovodstvo da se približi zaposlenima i da ih bolje upozna. To može rezultirati boljim internim odnosima i povećanim angažovanjem zaposlenih.

4. Kreiranje internog PR plana

Za uspeh u oblasti internih odnosa sa javnošću neophodno je stvaranje jasnog plana. Na seminaru ćete naučiti kako da stvorite interni PR plan koji definiše strategiju, ciljeve i merljive metrike uspeha. Bez ovakvog plana, interni PR može lako izgubiti pravac i efikasnost.

Interni PR plan treba da bude prilagođen specifičnim potrebama i ciljevima organizacije. Planiranje treba da uključuje identifikaciju najbitnijih ciljnih grupa, određivanje važnih poruka koje želite da prenesete, izbor komunikacionih kanala i planiranje konkretnih aktivnosti. Takođe je važno postaviti merljive metričke pokazatelje da biste mogli pratiti uspeh plana i prilagoditi se kako se situacija menja.

5. Tehnologija kao podrška internim odnosima sa javnošću

Savremene tehnologije igraju sve veću ulogu u internim odnosima sa javnošću. Na seminaru ćemo istražiti kako iskoristiti nove tehnologije za bolje komuniciranje u organizaciji. Kroz primere kao što je B2E portal, saznaćete kako tehnologija može olakšati i unaprediti interni PR.

U današnjem digitalnom dobu tehnologija ima važnu ulogu u unapređenju internih odnosa sa javnošću. Jedan od primera su B2E (Business-to-Employee) portali, koji omogućavaju zaposlenima da pristupe potrebnim informacijama i resursima na jednostavan način. Ovi portali mogu sadržati internu komunikaciju, obuke, resurse za zaposlene, kao i alate za saradnju. Kroz njih organizacija može efikasno i brzo komunicirati sa svojim osobljem, bez obzira na njihovu geografsku lokaciju.

Pored B2E portala, društvene mreže i interna platforme za razmenu informacija mogu biti od velike koristi za interni PR. Zaposleni mogu deliti svoje ideje, iskustva i informacije putem ovih platformi, što doprinosi boljoj komunikaciji u organizaciji. Osim toga, alati za video-konferencije omogućavaju organizacijama da održavaju virtuelne sastanke i obuke, posebno u situacijama kada zaposleni rade na različitim lokacijama.

Ovaj seminar o internim odnosima sa javnošću pruža ključne odgovore na važna pitanja o unapređenju prodaje, izgradnji poverenja potencijalnih kupaca i održavanju pozitivnih odnosa sa klijentima. Pomoći će vam da razumete važnost internih odnosa sa javnošću i saznate kako ih efikasno možete primeniti da biste postigli poslovni uspeh.

Kroz pravilno razumevanje i primenu internih odnosa sa javnošću kao dvosmernog procesa komunikacije, izgradnju pozitivne korporativne kulture, organizaciju inspirativnih događaja, kreiranje internog PR plana i iskorišćavanje savremenih tehnologija, organizacije mogu stvoriti čvrstu osnovu za uspeh na zahtevnom tržištu.

Seminar nudi vredne alate i resurse za sve organizacije koje žele da unaprede svoje interne PR napore i ostvare bolje rezultate u poslovanju. Ne zaboravite da je kontinuirana pažnja prema internim odnosima sa javnošću neophodna, jer se dinamika komunikacije i poslovnog okruženja neprestano menjaju.

Pogledaj sve tekstove u Bazi znanja » Pogledaj tekstove u ovoj kategoriji »
Možda bi Vas ovi članci interesovali
Zašto je franšiza pravi izbor za vas? Šta ne treba da radite na radnom mestu?
Kako da upravljate ključnim kupcima? Appreciation
Interesuje vas ova oblast? Postanite i vi stručnjak pohađanjem BusinessAcademy programa: Marketing i marketing menadžment.

 

Poslovna veština koja garantuje visoku zaradu

Spremili smo dokument sa opisom i savetima u primeni poslovne veštine koja Vam garantuje visoku zaradu, bez obzira na to čime se bavite. Da preuzmete izveštaj, kliknite ovde.

Donesite odluku: Upisni rok je otvoren!

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.