Put do vrha pičinje jednim korakom. Prijavite se!

Kako iskoristiti CPA model za širenje mreže partnera

Danas je moguće stvoriti partnerske mreže u obimu koji je pre pet godina bio nezamisliv.

Jedan zaposleni može u roku od nekoliko dana da za svoje preduzeće kreira veze sa velikim brojem partnera, u nekim situacijama sa stotinama čak i hiljadama, koji su spremni da Vam obezbede nove kupce.

Sistemi koji to omogućavaju se zasnivaju na CPA modelu za predstavljanje tržištu. CPA je skraćenica od Cost Per Action, odnosno znači „trošak po akciji“.

Šta je CPA model?

Ovaj model preduzeću obezbeđuje besplatno predstavljanje potencijalnom tržištu. Plaća se samo kada se desi željena akcija.

Na primer, možete da objavite ponudu preko velikog broja partnerskih Internet sajtova, a da platite samo kada korisnik klikne na ponudu i poseti Vaš sajt. Moguće je, na primer, da 100 hiljada posetilaca vidi Vašu ponudu, besplatno, a da platite samo za one posetioce koji su uradili nešto konkretno u vezi sa tim. Na primer, ako od 100 hiljada posetilaca 10 hiljada klikne na ponudu, plaćate samo za tih 10 hiljada posetilaca, i to tek kada posete Vaš sajt.

To je superiorno u odnosu na način funkcionisanja klasičnih kanala oglašavanja, zbog čega CPA model izlaska na tržište počinje da korisnicima donosi vanserijske profite.

Ako želite da iznajmite prostor na televiziji ili novinama, plaćate kompletan oglasni prostor i Vaše partnere ne interesuje da li će gledaoci reagovati na Vašu ponudu ili ne. Sa druge strane, CPA partneru plaćate tek kada posetilac reaguje na ponudu. Zato je CPA partner motivisaniji da Vam obezbedi maksimalan broj kupaca.

Sa partnerima koji su motivisani da uspete, ne čudi činjenica da profiti preduzeća koja koriste CPA mreže mogu u kratkom roku skočiti desetostruko.

Jedna od najpoznatijih mreža koja koristi CPA model je Google Adsense. To je ujedno i najlakša mreža koju možete da počnete da koristite.

Ali znajte da CPA mreža ima mnogo. Dodatno, nisu sve CPA mreže istog nivoa. Osim običnih postoje elitne, specijalizovane, „super efektne“ CPA mreže. Postoje i tajne CPA mreže koje otvaraju vrata samo proizvodima koji donose najviše profita za svakog učesnika u partnerskoj mreži.

CPA model je visoko profitabilan, razvija se punim poletom, a kao model za izlazak na tržište je superioran. Počnite sa eksploatacijom bez čekanja.

Pogledaj sve tekstove u Bazi znanja » Pogledaj tekstove u ovoj kategoriji »
Možda bi Vas ovi članci interesovali
Presentation Sample Two Memo 1
Seminar - Kreativno donošenje odluka Motivacija, učinak i nagrađivanje zaposlenih
Interesuje vas ova oblast? Postanite i vi stručnjak pohađanjem BusinessAcademy programa: Marketing i marketing menadžment.

 

Poslovna veština koja garantuje visoku zaradu

Spremili smo dokument sa opisom i savetima u primeni poslovne veštine koja Vam garantuje visoku zaradu, bez obzira na to čime se bavite. Da preuzmete izveštaj, kliknite ovde.

Donesite odluku: Upisni rok je otvoren!

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.