BusinessAcademy je pravi izbor za unapređenje vaše karijere. Prijavite se!

Internet marketing: 10 stručnih knjiga za usavršavanje

Kako je internet postao sastavni deo života svih nas, nijedna kompanija ne može napredovati ukoliko se ne bavi i promocijom na internetu.

Stručne internet marketing knjige za čitanje

Ova vrsta marketinga pruža mnoge benefite, a jedan od njih je prisniji odnos sa kupcima, što nije slučaj u standardnim marketinškim kampanjama. Kako se tehnologija i internet neprekidno razvijaju, morate stalno raditi na sebi i učiti nove stvari ukoliko želite uspeh u ovom poslu. Zato predstavljamo literaturu koja će vam pomoći u tome.

Digitalni marketing na webu promoviše sve aktivnosti koje se tiču vaše kompanije. Iako se ova vrsta marketinga relativno skoro pojavila, već sada možemo videti koliko je korisna. Potencijalni kupci najviše koriste mobilni telefon kako bi na webu pronašli ono što ih interesuje i to je glavni razlog njegove ekspanzije. Upravo zato je neophodno konstantno praviti nove i još efikasnije strategije za internet marketing.

Za početak možete upisati program Marketing i marketing menadžment, koji će biti dobra polazna osnova da naučite ovaj posao. Da biste unapredili svoje veštine, preporučujemo da pročitate nekoliko stručno napisanih internet marketing knjiga. U pitanju je štivo iza kojeg stoje profesionalci koji su svoje znanje i iskustvo pretočili u knjige, a koje početnicima mogu poslužiti za stručno usavršavanje. Odličan su izbor i za eksperte, jer je u pitanju posao u kom se stalno dešavaju promene, pa će knjige biti korisne i za rešavanje mnogih situacija sa kojima ćete se susresti.

Top 10 knjiga o digitalnom marketingu

Iskusni specijalista za digitalni marketing mora biti upoznat sa osnovama affiliate marketinga, SEM marketinga, copywritinga, ali i SEO optimizacije. Ne možete preko noći postati ekspert, ali vam savetujemo da pročitate ovih 10 internet marketing knjiga kako biste bili korak ispred konkurencije i tržišta.

Knjiga Social Media Marketing autora Jan Zimmerman i Deborah Ng

Social Media Marketing” (Jan Zimmerman & Deborah Ng)

Promene na društvenim mrežama dešavaju se veoma brzo i neophodno je ispratiti ih što više kako biste bili u koraku s vremenom. Knjiga „Social Media Marketing All-In-One for Dummies” biće odličan priručnik kada je u pitanju ova vrsta marketinga. Bez obzira na to koliko se stvari brzo menjaju, postoje neke opšta mesta koja su korisna u bilo kom dobu i koja neće tako lako zastariti. Svima koji se još uvek upoznaju sa digitalnim marketingom ova knjiga predstavlja dobar vodič za uspešan biznis na internetu.

Upoznaćete popularne društvene mreže poput LinkedIna, Twittera, Facebooka i ostalih. Neki delovi knjige akcenat stavljaju na analizu postignutih rezultata promocije, ali i interpretiranju analitike za efikasniji učinak. Pročitajte knjigu i izbegnite uobičajne greške koje se dešavaju u digitalnom marketingu, a tu su i preporuke, kao i stvari na koje bi trebalo malo više obratiti pažnju.

Knjiga The Little Book on Digital Marketing autora Joseph Stevensona

The Little Book on Digital Marketing” (Joseph Stevenson)

Joseph Stevenson, vrhunski SEO stručnjak, napisao je knjigu „The Little Book on Digital Marketing” želeći da istakne odlične tehnike za optimizacija vašeg sajta na pretraživačima. Vrlo temeljno objašnjava termine koji su u Search Engine Optimization oblasti od izuzetnog značaja za nekog ko tek ulazi u ovaj posao. 

Pažnja je usmerena ka pronalaženju ključnih reči koje će vam pomoći da se nađete u samom vrhu pretraga. Kombinacijom nekoliko oblasti digitalnog marketinga, među kojima je svakako SEO, možete računati na odlične dugoročne rezultate kada je u pitanju online posao.

Digital Marketing 2020: Grow Your Business With Digital Marketing napisao Danny Star

Digital Marketing 2020: Grow Your Business With Digital Marketing” (Danny Star)

Kako se vremena menjaju, tako i internet napreduje, pa su neophodne nove metode za kreiranje strategija u online marketingu. Praksa je ključna za uspeh u ovoj profesiji, pa tako iza svake napisane reči u knjigama stoji višegodišnje iskustvo. Deni Star, vrhunski stručnjak za digitalni marketing, preneo je stečeno znanje u knjigu od preko stotinu strana. Kroz svoju bogatu karijeru, svaki metod je ispitao i primenio u praksi kako bi dokazao njegovu pouzdanost.

Knjiga objašnjava značaj srodnih oblasti marketinga kao što su: Search Engine Optimization, online promocija, sajtovi, ali i društvene mreže. Svaki deo knjige ima pregled osnovih pojmova, koji će početnicima biti od velike pomoći. Strategije koje tumači u knjizi imaju objašnjenje šta njihovom primenom možete dobiti i koliko su korisne, a tumači i njihove negativne strane, na koje morate obratiti pažnju. Uz mnogo praktičnih primera koji su predstavljeni u ovoj knjizi lakše ćete savladati mnoge poslovne prepreke.

Digital Marketing autora Dave Chaffey i Fiona Ellis-Chadwick

Digital Marketing: Strategy, Implementation and Practice” (Dave Chaffey & Fiona Ellis-Chadwick)

Ako su online mediji i tehnologija ono što vas zanima, onda je vreme da pročitate knjigu „Digital Marketing: Strategy, Implementation and Practice”. Videćete kako pisci spajaju teoriju sa praksom i naglašavaju koliko su u poslu takve strategije delotvorne za uspeh.

Čitanjem knjige upoznajete menadžere velikih kompanija kroz njihove intervjue, ali prolazite i kroz studije slučaja, koje će svakako biti značajne za razumevanje određenih tema. Cilj je da na najlakši način shvatite koliko su opisani metodi u ovoj knjizi učinkoviti za dalji napredak.

Knjiga Digital Analytics for Marketing autora Marshall Sponder i Gohar F. Khan

Digital Analytics for Marketing” (Marshall Sponder & Gohar F. Khan)

Praćenje statistike kampanja u digitalnom marketingu od krucijalne je važnosti da biste ostvarili konačan cilj. Knjiga je puna saveta iskusnih marketara kako biste lakše shvatili ovaj deo posla. Upravo zato ova knjiga predstavlja nezaobilaznu literaturu za dalji napredak u poslu. Na osnovu saveta stručnjaka naučićete kako na pravi način tumačiti razultate izražene u brojevima, a onda na osnovu njih korigovati postojeće metode rada.

Informacije kojima se služite prilikom analize strategija mogu biti veoma zbunjujuće. Zato će najbolji vodič za njihovo tumačenje biti ova knjiga, uz koju ćete, na osnovu raznih programa, efikasno proučiti dobijene rezultate sprovedenih metoda. 

Knjiga Getting Digital Marketing Right napisao David J. Bradley

Getting Digital Marketing Right” (David J. Bradley)

Pošto se savremeni posao na internetu razvija, neophodno je praviti još učinkovitije strategije za digitalni marketing. Korisna je za sve koji počinju biznis, ali će preduzetnicima sa malim brojem zaposlenih ova knjiga najviše biti od pomoći.

Ukoliko vaša kompanija nema mnogo resursa za napredak, David Bradley nudi nekoliko saveta za uspeh. Knjiga „Getting Digital Marketing Right” kroz slikovite primere pokazuje kako marketinške planove sprovesti u delo na pravi način tako da vam finansije budu zahvalne na tome.


Knjiga Digital Marketing for Dummies autora Ryan Deiss i Russ Henneberry

Digital Marketing for Dummies” (Ryan Deiss & Russ Henneberry)

Ukoliko se još uvek upoznajete sa digitalnm marketingom, savetujemo da pročitate knjigu „Digital Marketing for Dummies”. Izvrsni nazivi delova knjige polako vas uvode u osnovne pojmove koje morate znati. Reč je o štivu koje je napisano na vrlo zanimljiv način i potkrepljeno dobrim primerima iz realnog života.

Knjiga obuhvata nekoliko tema, ali je pažnja usmerena na kreiranje odličnih strategija za promociju, Search engine marketing, analizu podataka, blogove, kao i na mnoge druge interesantne teme. Ukoliko pokrećete blog i niste stručnjak u toj oblasti, svakako da će od velike pomoći biti priručnik sa kreativnim idejama i primerima iz prakse. Pored formalnog obrazovanja, ova knjiga će biti dobra dopuna vašem znanju o internet marketingu.

 A Practical Guide to Plan Your Blog napisali Jo i Dale Reardon

Blogging: A Practical Guide to Plan Your Blog” (Jo and Dale Reardon) 

Iako mnogo knjiga objašnjava nekoliko vrsta online marketinga, knjiga „Blogging: A Practical Guide to Plan Your Blog: Start Your Profitable Home-Based Business with a Successful Blog” usredsređena je na samo jednu oblast – blog. Na manje od 50 strana izložene su najbitnije stvari koje su važne za svakog početnika.

Pročitaćete korisne savete o tome kako pristupiti pisanju teksta za blog tako da on lako dođe do ciljane publike. Ako ste se pitali kako postati proslavljen bloger, pročitajte ovu knjigu i dobićete odgovor na to pitanje. Objašnjeno je i koliko je u digitalnom marketingu važno kreirati kvalitetan sadržaj za sajt, a da pri tome ispoštujete i osnovna SEO pravila.

Knjiga Social Media Marketing Workbook 2019 autora Adama Schaffnera

„Social Media Marketing Workbook 2019” (Adam Schaffner)

Knjiga Adama Schaffnera nudi savete za uspešan posao na online platformama. Naučićete kako izgraditi pozitivnu sliku kompanije, na koji način zadržati kupca, kako privući mnogobrojne korisnike na svoj sajt, ali i kako ostvariti veći profit. Detaljno su predstavljeni brojni metodi za poslovanje na LinkedInu, Facebooku, YouTubeu, ali i drugim internet platformama.

Bez obzira na to koliko dugo ste u ovom poslu, knjiga će biti od koristi za mnoge komplikovane situacije koje mogu da remete krajnji cilj. Pročitajte knjigu koja će biti odličan saputnik u kreiranju najboljih strategija za digitalno poslovanje.

Ian Brodie napisao knjigu Email Persuasion

„Email Persuasion” (Ian Brodie)

Jedan od prvih oblika digitalnog marketinga jeste e-mail. Kako se s vremenom javljaju novi oblici internet marketinga, mnogi su predviđali nestanak e-maila. Međutim, ispostavilo se da je to jedna od najboljih strategija kada je u pitanju internet marketing. U knjizi „Email Persuasion” pronaći ćete načine da lakše ostvarite interakciju sa potencijalnim korisnicima i kako da vam veruju da biste ostvarili zacrtane ciljeve.

Pročitaćete efikasne metode koje govore kako pridobiti pretplatnika da bi pročitao mejl koji ste poslali na njegovu adresu. Navedeni su konkretni primeri primenjeni u praksi da biste lakše shvatili srž materije. Izloženi su i načini kako privući što više korisnika koji će pratiti uputstvo iz mejla, kako ih pridobiti da bi kliknuli na vaš sajt, a na kraju i kako ih navesti da se odluče za kupovinu. 

Gde se školovati za internet marketing?

Pročitati samo jednu ili nekoliko stručnih knjiga iz neke oblasti neće od vas napraviti izvrsnog stručnjaka. Da biste imali dobru podlogu za digitalni marketing i postali ekspert, morate proći kroz programe obuka, koji traju minimum godinu dana i uz koje ćete imati kompletno znanje o promociji na internetu. Naravno, svaka pročitana knjiga, uz takvo obrazovanje, biće dodatni plus i još jedna stepenica koja olakšava put do cilja.

 

Poslovna veština koja garantuje visoku zaradu

Spremili smo dokument sa opisom i savetima u primeni poslovne veštine koja Vam garantuje visoku zaradu, bez obzira na to čime se bavite. Da preuzmete izveštaj, kliknite ovde.

Donesite odluku: Upisni rok je otvoren!

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.