Put do vrha pičinje jednim korakom. Prijavite se!

Online testovi za posao

Ukoliko i dalje niste sigurni u kom smeru treba da ide vaša karijera, testovi za posao koje smo pripremili vam mogu pomoći da proverite svoja znanja i veštine kako biste se što bolje pripremili za proces zapošljavanja.

Kompanije pri selekciji kandidata često testiraju znanja putem testova, koji predstavljaju efikasan način provere spremnosti. U zavisnosti od profesije za koju ste se odlučili, testovi mogu da budu u različitim oblicima.

Proces testiranja za posao

Poslodavcima je bitno da se uvere da zaista odlično vladate oblastima koje su od ključne važnosti za efikasno obavljanje posla. Testovi na razgovoru za posao su veoma raznovrsni, pa budite spremni da date odgovore na pitanja iz:

  • Excel testa
  • Word testa
  • Testa engleskog jezika
  • Poznavanje rada na računaru
  • Testa logike
  • Testa inteligencije
  • Testa ličnosti
  • Testa opšteg znanja
  • itd.

Na konkursu za posao, u zavisnosti od poslodavca, možete očekivati razne vrste testova koji su kreirani da kompanijama olakšaju selekciju kandidata. Oni vas očekuju bez obzira da li ste konkurisali za posao u banci, za poziciju programera ili za neku drugu poziciju. Prvi krugovi u procesu zapošljavanja su obično testovi koji se zasnivaju na proceni sposobnosti kandidata. Tada se obično rade testovi logike, testovi inteligencije, testovi ličnosti, testovi opšteg znanja itd.

I dok na test ličnosti ne može preterano da se utiče, već u narednim koracima u procesu konkurisanja za posao susrešćete se sa testovima koji pružaju uvid u vaša znanja i veštine. To su momenti gde treba da briljirate kako biste se izdvojili iz konkurencije.

Ovi testovi pružaju objektivni prikaz znanja kojim raspolažete, što znači da treba ozbiljno da ih shvatite. Ukoliko ste stekli primenljiva znanja kroz školovanje, nećete imati problema sa rešavanjem ovih testova. Na ovaj način ćete se svom budućem poslodavcu predstaviti u najboljem svetlu, pokazujući da odlično vladate materijom kao što su poznavanje rada na računaru, kreiranje tabela u Excelu, formatiranje teksta u Wordu ili poznavanje engleskog jezika.

Dobrim rezultatom na testovima preporučićete sebe za najuži krug kandidata, gde ćete u direktnom razgovoru sa poslodavcem prikazati svoja znanja.

Kako se uspešno pripremiti za testove za posao

Kad dobijete poziv na testiranje od potencijalnog poslodavca, potrudite se da na razgovor odete pripremljeni. Potrudite se da se na testiranju pojavite obučeni u skladu sa poslovnim bontonom koji neguje kompanija. Na ovaj način ćete se već i pre testiranja izdvojiti kao kandidat koji obećava.

Svakako saznajte što više informacija o kompaniji kako biste spremni dočekali eventualna pitanja o poznavanju poslodavca. Čak i da se ta pitanja ne nađu na testu, svakako će biti od koristi prilikom samog razgovora sa poslodavcem. Vaša proaktivnost će biti veoma cenjena, jer na taj način pokazujete da ste se temeljno spremali za posao.

Pokažite svoja znanja na testu

Da biste spremni dočekali test za posao za koji ste konkurisali, pred vama se nalaze online testovi iz najtraženijih oblasti. Suočite se sa svojim znanjem na pravi način kako biste na vreme reagovali i usavršili svoja znanja. Zahtevi poslodavaca se često menjaju, kao i veštine koje je potrebno neprestano usavršavati. Rešite testove iskreno da biste na vreme rešili sve eventualne nedoumice.

U nastavku se nalaze testovi za posao koje možete besplatno da uradite i koji će vam pomoći da spremno dočekate sve poslovne izazove. Testovi su podeljeni po najpopularnijim poslovnim oblastima da biste što lakše proverili svoj nivo znanja. Nakon svakog testa saznaćete broj bodova, dok većina odgovora nudi i kraće objašnjenje, tako da ćete zašto je baš taj odgovor tačan. Dočekajte spremni provere znanja kod potencijalnog poslodavca.

MARKETING I MENADŽMENT TESTOVI

Pitanja koja se nalaze u ovoj grupi testova mogu se, s obzirom na vrstu posla, pojaviti i tokom samog razgovora sa poslodavcem. Kada su testovi iz oblasti marketinga i menadžmenta u pitanju, veoma je bitno da uspešno savladate osnove poslovne komunikacije sa klijentima.

Od vas se ne očekuje samo dobro poznavanje teorije već i da dokažete da umete da je primenite u praksi. Iz tog razloga je važno da posedujete odlično razumevanje poslovnih strategija i komunikacije sa klijentima.

Ukoliko ste završili neki specijalizovani biznis kurs, to obavezno naglasite prilikom konkurisanja za posao.

Naziv online testa Br. pitanja Vreme za rad Pokretanje
PR - Osnove odnosa sa javnošću 20 30 minuta Počni testiranje
Uspešno vođenje sastanaka 20 30 minuta Počni testiranje
Osnove marketinga 20 30 minuta Počni testiranje
Lični razvoj menadžera 20 30 minuta Počni testiranje
Menadžment i poslovna organizacija 20 30 minuta Počni testiranje
Započinjanje biznisa 20 30 minuta Počni testiranje
Veštine telefonske prodaje 20 30 minuta Počni testiranje

ONLINE TEST ENGLESKOG JEZIKA

Poznavanje engleskog jezika se podrazumeva u savremenom poslovanju. Mnogi poslodavci testiraju kandidate da bi proverili nivo poznavanja stranog jezika. Ponuđeni online test engleskog za posao je dobra prilika da besplatno proverite svoje znanje, što možete uraditi putem testova u nastavku.

Za poslove gde je važno znanje engleskog jezika veoma je bitno da poslodavcu dokažete da odlično njime vladate. Za mnoge poslodavce pisana komunikacija na engleskom jeziku je čak i bitnija od usmene. Zbog toga je rešavanje testa koji je pred vama odlična polazna tačka provere sposobnosti poznavanja engleskog jezika i gramatike.

Ukoliko niste zadovoljni rezultatima testiranja, razmislite o dodatnom usavršavanju kako vam ne bi promakao perspektivan posao.

Naziv online testa Br. pitanja Vreme za rad Pokretanje
English - Starter 20 30 minuta Počni testiranje
English - Elementary 20 30 minuta Počni testiranje
English - Intermediate 20 30 minuta Počni testiranje
English - Pre-Intermediate 20 30 minuta Počni testiranje
English - UpperIntermediate 20 30 minuta Počni testiranje

POZNAVANJE RADA NA RAČUNARU

Od pozicije za koju konkurišete zavisi i nivo poznavanja rada na računaru. Za većinu poslova se podrazumeva da posedujete osnovnu kompjutersku pismenost – uobičajeni uslov u konkursu glasi „Potrebno poznavanje rada na računaru”.

To podrazumeva da umete da se snalazite u Windows okruženju, ali i da dokažete da znate osnove korišćenja interneta. Svaka iole ozbiljna radna pozicija u biznis svetu zahteva odlično poznavanje rada na kompjuteru. Ako ste završili neku obuku ili kurs računara, bilo bi poželjno da to istaknete prilikom procesa zapošljavanja.

Proverite svoje znanje uz besplatne testove iz poznavanja rada u Windows okruženju i na internetu, kao i iz opšteg poznavanja rada računara. Ukoliko niste zadovoljni rezultatima testova, obavezno unapredite svoje znanje i dočekajte spremni intervju za posao.

Naziv online testa Br. pitanja Vreme za rad Pokretanje
Poznavanje rada u Windows 10 20 30 minuta Počni testiranje
Osnove poznavanja rada na računaru 20 30 minuta Počni testiranje
Osnovno poznavanje korišćenja Interneta 20 30 minuta Počni testiranje

MICROSOFT OFFICE TESTOVI

Na svakom ozbiljnijem poslu u današnje vreme od zaposlenih se očekuje da budu upoznati sa radom Office aplikacija. Bez makar osnovnog poznavanja programa kao što su Microsoft Word, Excel i PowerPoint ne možete očekivati uspeh na konkursu za posao. U informacijama o konkursu za posao uvek ćete pronaći stavku „Potrebno poznavanje programa iz MS Office paketa”.

Zbog toga smo za vas pripremili Excel test sa zadacima koji vas mogu sačekati na testiranju za posao, dok su PowerPoint i Word test u pripremi. Na ovaj način ćete proveriti svoje znanje kako biste spremno dočekali testiranje, pa makar bili i početnik. Ne dopustite da nedovoljna pripremljenost ugrozi vašu poziciju u procesu zapošljavanja. U slučaju da posao za koji ste se prijavili zahteva i poznavanje obrade slika, možete besplatno proveriti svoja znanja i iz te oblasti.

Ako ne posedujete znanje rada u Wordu, PowerPointu i Excelu ili niste zadovoljni trenutnim stanjem, savetujemo vam da što pre počnete da ga stičete, jer je ovo zaista minimum koji se traži prilikom selekcije kandidata.

Naziv online testa Br. pitanja Vreme za rad Pokretanje
Microsoft Word test 20 30 minuta U izradi
Microsoft Excel test 20 30 minuta Počni testiranje
Microsoft PowerPoint test 20 30 minuta U izradi
Obrada slike 20 30 minuta Počni testiranje

Kako bismo Vam još više pomogli u ne tako lakom procesu zapošljavanja i dodatno Vam pomogli da prilikom selekcije kandidata baš Vi odskočite od drugih, spremili smo niz stručnih članaka koji obrađuju teme u vezi procesa zapošljavanja i selekcije kandidata na konkursima. Možete ih pronaći na ovom linku, a preko tih strana možete se prijaviti i za potpuno BESPLATAN online CV kurs.

 

Poslovna veština koja garantuje visoku zaradu

Spremili smo dokument sa opisom i savetima u primeni poslovne veštine koja Vam garantuje visoku zaradu, bez obzira na to čime se bavite. Da preuzmete izveštaj, kliknite ovde.

Donesite odluku: Upisni rok 2024/25. je otvoren.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se