Započnite karijeru HR menadžera od nule

Šta čini dobrog PR menadžera? Accredited in PR *

Gde će vas vaša karijera u oblasti odnosa s javnošću odvesti zavisi od individualne motivacije, ambicije, odlučnosti i odgovornosti. Ali, ukoliko želite da vaša profesionalna dostignuća budu i zvanično sertifikovana, Accredited in PR (APR) sertifikacija dokazuje da posedujete znanje i veštine koje se zahtevaju za efikasno bavljenje odnosima s javnošću.


Šta je APR?

Accredited in PR (APR) je vodeći međunarodni sertifikat koji pravi razliku među profesionalcima u oblasti odnosa s javnošću. Ovaj sertifikat predstavlja dokaz da je osoba koja ga poseduje u potpunosti posvećena profesiji odnosa s javnošću, da poseduje široka znanja iz ove oblasti, donosi zdravorazumske odluke i poštuje sva etička načela koja ova profesija nalaže.

Ovaj sertifikat meri fundamentalno znanje teorije komunikacije i njene primene koje poseduje PR profesionalac. Ona, takođe, pokazuje napredne istraživačke sposobnosti, strategijsko planiranje, implementaciju i evaluaciju, i pokazuje posvećenost vrhunskim profesionalnim veštinama i etičkom poslovanju.

Veštine i znanja koje podrazumeva APR su primenljive u bilo kojoj industriji ili oblasti poslovanja. Potrebno je napomenuti da je ovaj sertifikat namenjen isključivo pojedincima, a osobe koje dobiju sertifikat mogu uz svoje ime da stavljaju oznaku APR.


Program sertifikacije Accredited in PR

Accredited in PR (APR) je program sertifikacije u oblasti odnosa s javnošću, koji se dodeljuje od strane Universal Accreditation Boarda (UAB), a operativne i administrativne poslove vezane za sertifikat vodi Public Relations Society of America. UAB je konzorcijum koji čine 9 vodećih organizacija u oblasti PR-a. To su: Agricultural Relations Council, Florida Public Relations Association, Maine Public Relations Council, National School Public Relations Association, Public Relations Society of America (PRSA), Religion Communicators Council, Southern Public Relations Federation, Texas Public Relations Association and Asociación de Relacionistas Profesionales de Puerto Rico (Puerto Rico Public Relations Association). Uloga UAB-a jeste da permanentno nadgleda APR program i da u okviru njega uspostavlja delikatnu ravnotežu između većeg broja PR područja koja su neophodna PR profesionalcima u savremenim uslovima poslovanja.


Uslovi za sticanje sertifikata

Uslov za polaganje ispita u cilju sticanja APR sertifikata jeste da kandidat poseduje najmanje pet godina iskustva punog radnog vremena bavljenja odnosima s javnošću u praksi ili držanja nastave iz oblasti odnosa s javnošću, kao i posedovanje bachelor diplome iz oblasti komunikacija (npr. odnosi s javnošću, žurnalistika, masovne komunikacije). Na ovaj način se obezbeđuje da ovaj sertifikat mogu da dobiju samo profesionalci iz oblasti PR-a.
Na taj način on predstavlja objektivnu meru za razlikovanje profesionalaca iz PR-a od osoba koji se ovim poslom bave povremeno ili privremeno.
* LINK group BusinessAcademy omogućava sertifikaciju na osnovu partnerstva sa Prometric Testing Provider-om.

Poslovna veština koja garantuje visoku zaradu

Spremili smo dokument sa opisom i savetima u primeni poslovne veštine koja Vam garantuje visoku zaradu, bez obzira na to čime se bavite. Da preuzmete izveštaj, kliknite ovde.

Donesite odluku: Upisni rok 2024/25. je u toku.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se