Put do vrha pičinje jednim korakom. Prijavite se!

Saveti za uspešno poslovanje

U svom bestseleru Kako se obogatiti Donald Tramp daje deset najvažnijih saveta za uspešno poslovanje. Pokušajte da se pridržavate nekih i proverite koji će vam doneti uspeh i bogatstvo u poslu.

1.   Naučite da odaberete pravi trenutak
2.   Budite dobro informisani
3.   Pravite se da radite za sebe
4.   Budite profesionalni
5.   Dajte 100 % svaki dan
6.   Pripremite se za najgore
7.   Ne trošite reči
8.   Budite koncentrisani
9.   Radite odgovorno
10. Stalno se preispitujte.

 

Naučite da odaberete pravi trenutak
Odabir pravog trenutka je sve. Jednom kad sam imao loš dan, pred kraj radnog vremena začuo sam kucanje na vratima kancelarije i povikao: „Šta je sad?” Mladi advokat koji radi za mene ušetao je u moju kancelariju ignorišući moju hladnu dobrodošlicu i zatražio povišicu. Zamalo je dobio otkaz zbog gluposti.

Budite dobro informisani
Držite korak s događanjima, lokalnim, državnim, svetskim. Ponosim se što nisam od onih koji misle da sve znaju, pa svaki dan nešto novo učim. U poslu ne možete da nosite povez preko očiju. Deo svakog radnog dana morate da posvetite širenju horizonata, tako da razgovarate, slušate, čitate, gledate i - mislite!

Budite profesionalni!
Jako sam voleo jednog bivšeg radnika, ali on nije mogao da bude na jednom mestu više od tri sekunde, skakutao je naokolo, nešto govorio, predlagao - nisam to više mogao da trpim. Zbog njegovog preteranog entuzijazma počeo sam da ga izbegavam. Zato, nemojte da preterujete, pa i ako je reč o predanosti poslu.

Pripremite se za najgore
Kada je kasnih 80-ih tržište nekretnina doživelo krah, dugovao sam 9,2 milijarde dolara. Jedan dan sam susreo prosjaka i pomislio kako je on bogatiji od mene za 9,2 milijarde dolara. Svaka karijera ima uspone i padove, a mogućnost predviđanja problema uštedela mi je mnogo energije i živaca.

Uvek radite odgovorno
Naučite svaku sitnicu o svom poslu, inače možete da očekujete neprijatna iznenađenja. Čitao sam o jednom hirurgu koji je držao do detalja i stalno predviđao za vreme zahvata do kakvih sve komplikacija može da dođe sa svakim njegovim daljim potezom. Kada bih morao na operaciju, odabrao bih baš tog hirurga.

 

Poslovna veština koja garantuje visoku zaradu

Spremili smo dokument sa opisom i savetima u primeni poslovne veštine koja Vam garantuje visoku zaradu, bez obzira na to čime se bavite. Da preuzmete izveštaj, kliknite ovde.

Donesite odluku: Upisni rok 2024/25. je otvoren.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se