BusinessAcademy je premašila sva moja očekivanja!

jelena jovanovic business academy stipendija
 
Kompanija Link group pokrenula je prošle jeseni projekat stipendiranja mladih - „Link talenti" u okviru kojeg je dodelila dve stipendije za 2012/13. godinu - jednu za školovanje na BusinessAcademy, drugu za školovanje na ITAcademy.
Stipendiju za BusinessAcademy dobila je Jelena Jovanović, apsolventkinja menadžmenta na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, sa prosečnom ocenom 9.32. Jelena je upravo uspešno završila školovanje u okviru prvog semestra na smeru Marketing i marketing menadžment, te je sa nama podelila iskustva u vezi sa BusinessAcademy.

Jelena, inače, ima profesionalna interesovanja u oblastima upravljanja projektima i marketinga. Učestvovala je u brojnim studentskim projektima, a zbog posvećenosti i inovativnog pristupa, ovoj mladoj devojci povereno je da vodi različite timove. Obavljala je i funkciju potpredsednice za korporativne odnose Evropskog udruženja studenata ESTIEM.

Prijavila sam se za stipendiju BusinessAcademy najviše da bih stekla praktična znanja i Cambridge sertifikat, koji smatram izuzetno važnim i verujem da će mi zaista značiti u daljoj karijeri - rekla nam je Jelena pre nekoliko meseci, na početku školovanja. 

Pored praćenja nastave na BusinessAcademy, ova ambiciozna studentkinja trenutno pohađa stručnu praksu u oblasti marketinga u okviru kompanije LINK group. Cilj prakse je u tome da Jelena stekne praktičan uvid u to kako se vode offline i online marketinške kampanje jedne uspešne, internacionalne kompanije, na koji način se kreira i upravlja marketing planom i kako se pozicionira proizvod/usluga na sve konkurentnijem tržištu.

 

1. Kako ti se dopada plan i program nastave na BusinessAcademy?

BusinessAcademy obuhvata savremen plan i program iz različitih oblasti poslovanja. Na modulu Marketing i marketing menadžment koji pohađam najpre dobijamo sveobuhvatno znanje iz oblasti menadžmenta, što omogućava bolje razumevanje i usvajanje gradiva iz marketinga. Verujem da će mi znanja stečena na BusinessAcademy pomoći da se istaknem u odnosu na svoje kolege sa fakulteta. U pogledu plana i programa, BusinessAcademy je premašila sva moja očekivanja!

2. Kako ocenjuješ organizaciju nastave?

Kada sam pred prvo predavanje dobila email obaveštenje sa opisom kursa i kratkom biografijom predavača, bila sam zaista impresionirana. Ažurnost informacija, opremljenost i kvalitet nastave, kao i mogućnost online praćenja predavanja čine nastavu vrlo dobro organizovanom.

3. Kakvi su tvoji utisci o posvećenosti predavača prenošenju znanja?

Predavači su profesionalni i uvek su na visini svog zadatka. U prezentacijama koriste dosta ličnih primera iz prakse, što govori o njihovom bogatom iskustvu i verodostojnosti znanja.

4. Kakva je atmosfera među tvojim kolegama - polaznicima?

Polaznici su željni novih znanja, tako da predavanja ne prolaze bez diskusije i interakcije. Zasluge za prijatnu atmosferu podjednako idu i znatiželjnim kolegama i inspirativnim predavačima.


5. Koji kurs ti se najviše dopada na tvom smeru i zašto?

Do sada su mi jedni od najdražih kurseva PR, Sponzorstvo, Kreativnost i inovativnost. Teme ovih kurseva su mi bliske i obrađene su kroz dosta interesantnih i inspirativnih primera.

6. Da li si zadovoljna svojim napretkom u učenju?

Zadovoljna sam uspešno položenim testom koji je, za sada, potvrda mog napretka u učenju. Kontinualnim učenjem ostvariću i cilj - sticanje međunarodnog sertifikata.

7. Na osnovu tvog iskustva - u čemu se razlikuje školovanje na fakultetu u odnosu na školovanje na BusinessAcademy?

Učenje na BusinessAcademy omogućava veću interakciju i bliskost sa predavačem, nego što je to moguće u velikim grupama na fakultetima. Teme po predavanju se obrađuju detaljno, kroz primere i radionice koje zahtevaju od polaznika uključivanje i reprodukciju naučenog.

8. Da li osećaš da možeš već sada da primeniš nova stečena znanja? Kako?

Svoja znanja imaću priliku da upotrebim već za koju nedelju, kada ću kolegama iz studentske organizacije ESTIEM u Bukureštu držati treninge na temu Sponzorstva i Efektivne poslovne komunikacije.

9. Šta očekuješ od prakse u okviru kompanije LINK group i od svojih mentora?

Na praksi očekujem da se upoznam sa marketingom koji se primenjuje u okviru kompanije LINK group i steknem praktična iskustva u oblasti internet marketinga. Nadam se da će mi praksa doneti nove izazove, i da će mentori biti spremni da mi prenesu znanje i čuju moje ideje i mišljenje.

10. Da li ti je dodeljena edukacija donela neke značajne kontakte?
 
Kolege su srdačne i otvoreni su za nova poznanstva, tako da sam među njima pronašla meni drage. Profesori su raspoloženi za saradnju, i uvek će odgovoriti na pitanje i pružiti savet ili konsultaciju.

11. Koja je, po tebi, vrednost sticanja profesionalnog sertifikata?

Sertifikat mi pruža veću konkurentnost na tržištu preplavljenom mladima koji stiču obrazovanje iz oblasti menadžmenta. Međunarodni sertifikat je potvrda da sam spremna na stalno usavršavanje, što je danas neophodno za uspeh.

12. Šta bi poručila svima koji planiraju da usavršavaju svoje poslovne veštine?

Tražite nove šanse i prilike, upuštajte se u izazove, rizikujte i stalno učite. Ako ovaj put prihvatite sa zadovoljstvom, biće zabavan i vodiće vas ka samoostvarenju. BusinessAcademy je mesto koje vam pruža priliku da učite u prijatnoj atmosferi, steknete nova poznanstva i stvorite sebi šansu koja vam može promeniti život. 

  • 04.03.2013 16:16

Komentar

Avatar korisnika: Sanel

Sanel

U potpunosti se slažem :) Isti su utisci i za ITAcademy, razgovarao sam sa ljudima koji su skeptični u vezi te priče, takvih uvijek ima, ali doživljaj iz prve ruke je nešto sasvim drugo. Kada se sve sabere i oduzme bilo kakvo dalje usavršavanje pored škole ili fakulteta je jako korisno.

Avatar korisnika: Sanel

Sanel

U potpunosti se slažem :) Isti su utisci i za ITAcademy, razgovarao sam sa ljudima koji su skeptični u vezi te priče, takvih uvijek ima, ali doživljaj iz prve ruke je nešto sasvim drugo. Kada se sve sabere i oduzme bilo kakvo dalje usavršavanje pored škole ili fakulteta je jako korisno.