Svakodnevno koristim znanja stečena na BusinessAcademy

 

Jelena Jovanović, koja je u okviru programa stipendija kompanije LINK group pod nazivom „Link talenti” završila smer Marketing i marketing menadžment na BusinessAcademy i stručnu praksu u LINK group-u, danas radi u kompaniji British American Tobacco.
Jelena ističe da joj je praksa veoma pomogla u snalaženju u novom radnom okruženju i da znanja stečena na BusinessAcademy svakodnevno koristi u obavljanju posla na poziciji Management Trainee u sektoru marketinga.


Jelena Jovanovic BusinessAcademy stipendija

 

U kom pravcu je napredovala tvoja karijera nakon završene BusinessAcademy i prakse u okviru kompanije LINK group?


– Nakon završetka Akademije i prakse, ukazala mi se sjajna poslovna prilika upravo u oblasti koja je moja strast. Od nedavno sam na poziciji Management Trainee u oblasti marketinga u kompaniji British American Tobacco. Ovo je jedinstvena prilika koja mi omogućava da u naredne dve godine prođem kroz sve sektore marketinga i dobijem priliku da radim na internacionalnim projektima u drugim zemljama. Program je odlično organizovan; pored marketinga, upoznajem se sa radom i svih ostalih sektora kompanije. Tržište duvana u Srbiji je dosta dobro regulisano i konkurentno, što marketing funkcije čini posebno izazovnim i interesantnim; i to je ono što me pokreće i što mi se dopada.
Jelena Jovanovic stipendija
Koliko ti u obavljanju posla pomažu znanja i veštine koje si stekla na BusinessAcademy?

– Svakodnevno prilikom obavljanja posla koristim neka od stečenih poslovnih znanja.

Koliko su ti dodatna kvalifikacija i međunarodni sertifikat koji si stekla školovanjem na BusinessAcademy značili prilikom zapošljavanja?


– Verujem da je pohađanje Akademije, smer Marketing, kao i obavljena praksa u istoj oblasti, ukazala poslodavcu na moje profesionalno interesovanje za oblast marketinga, što je, moguće, napravilo razliku između mene i ostalih kandidata.


Koliko ti u obavljanju sadašnjeg posla znači praksa koju si stekla u kompaniji LINK group? Koje su najznačajnije praktične veštine koje si savladala?

 

– Praksa u LINK group-u pružila mi je jedno korisno profesionalno iskustvo. Kroz interakciju sa zaposlenima, rad na projektima u različitim sektorima, stekla sam uvid u funkcionisanje jednog organizacionog sistema, u procese komunikacije i nivoe odgovornosti. Upravo razumevanje ovog sistema i međuljudskih odnosa doprineli su mom bržem uklapanju u novu poslovnu sredinu.

Koji si sledeći profesionalni cilj sebi postavila?

 

– Svoju karijeru i potencijale želim da razvijam u kompaniji British American Tobacco, i možda da nastavim dalje karijeru internacionalno, ako mi se za to ukaže prilika.

Koje su oblasti tvog interesovanja?

 

– Oblasti mog interesovanja su marketing i projektni menadžment. Pored ovih oblasti, sve više me zanimaju strateški menadžment i psihologija.

Koliko je stalno učenje i usavršavanje značajno za uspeh i napredovanje u karijeri?

 

– Svet se neprestano razvija, i svake godine nastaju zanimanja koja ranije nisu postojala. Sticanje novih znanja je danas prilagođavanje koje je neophodno za preživljavanje.

Šta bi posavetovala mladima koji će se tek otisnuti u svet profesionalaca ili koji završavaju sada školovanje i počinju da traže posao?

 

– Moj savet je da ulažu u sebe u svakom smislu. Znanje jeste bitno, ali iskustvo, stav, svest o samom sebi je nešto što će vas izdvojiti od ostalih pred poslodavcem.

 stipendija BusinessAcademy

 

  • 02.08.2013 16:48

Komentar

Avatar korisnika: Aziz

Aziz

Jelena čestitam! Znam da se lijepo osjećaš nakon završetka, jer i sam sam ove godine završio menadžment ljudskih resursa i to mi puno znači u svakom pogledu.