Aleksandar Šević održao predavanje za LINK edu Alliance obrazovni sistem

Prof. dr Aleksandar Šević održao je u petak, 16. 12, u Visokoj školi za IT predavanje na temu „Uticaj socijalne metrike na decentralizovane finansijske entitete” za studente, polaznike i zaposlene u okviru LINK edu Alliance

Aleksandar Šević

Prof. dr Aleksandar Šević održao je u petak, 16. 12, u Visokoj školi za IT predavanje na temu „Uticaj socijalne metrike na decentralizovane finansijske entitete” za studente, polaznike i zaposlene u okviru LINK edu Alliance, tj. na Visokoj školi za IT, Fakultetu savremenih umetnosti, BusinessAcademy, ITAcademy i InternetAcademy. Predavanje koje su pratili uživo ili putem lajvstrima bilo je odlična prilika da se čuju rezultati relevantnih svetskih istraživanja iz ove oblasti.

Predavanje o uticaju socijalne metrike na decentralizovane finansijske entitete

Profesor Šević je u svom predavanju predstavio studiju o uticaju socijalne metrike na decentralizovane finansijske entitete i govorio o rezultatima studije koja je izučavanjem veće grupe dovoljno likvidnih DeFi projekata istraživala uticaj socijalne metrike, kao što su Tviter, tržišna očekivanja i više indeksa koji su relevantni za kriptovalute. Posebna pažnja je u predavanju posvećena i razmatranju korišćenja NF tokena kao podrška za preduzetnike iz kreativnih industrija.


Aleksandar Šević je vanredni profesor na Triniti poslovnoj školi Triniti koledža u Dablinu i pomoćnik urednika časopisa „Finance Research Letters”. Pored toga, nosilac je CFA (od 2005. godine) i CAIA čartera (od 2013. godine). Od ove godine je i profesor na ITS-u.

  • 23.12.2022 15:48

Komentar