BusinessAcademy je pravi izbor za unapređenje vaše karijere. Prijavite se!

Digitalni marketing – 10 knjiga za bolji online biznis

Eksperti za digitalni marketing i društvene mreže postaju veoma traženi na tržištu iz razloga što se internet razvija i svako želi bolji uspeh u online poslovanju.

Stručne knjige za digitalni marketing

Pre dve decenije kupci su morali da odu u radnju kako bi pronašli ono što ih zanima i na kraju obavili kupovinu. Međutim, sa pojavom interneta menja se svest kupaca, kojima nudite svoje usluge. Internet je toliko napredovao da postaje normalno poručiti online bilo šta i da vam proizvod isporuče na kućnu adresu za kratko vreme.

Marketari sada imaju zadatak da unaprede postojeće internet strategije kako bi pridobili što više kupaca i ponudili im personalizovano iskustvo kakvo žele. Tako se javlja potreba za novim poslovima kao što su SEO, copywriting, PPC makreting, PR menadžer i mnogi drugi koji su veoma važni za uspešnost na online platformama.

Ukoliko ulažete u svoje znanje i veštine neophodne za digitalni marketing, vaša cena će rasti i bićete sve traženiji. U pitanju je profesija koja zahteva konstantno usavršavanje, jer se na internetu svakodnevno dešavaju promene koje morate ispratiti. 

Znanje uvek možete upotpuniti knjigama koje su napisali vrhunski stručnjaci za digitalni marketing. Izdvojili smo najboljih 10 kako biste stekli veštine koje su važne za ovaj posao, i kako biste uvideli koje su sve prednosti digitalnog marketinga.

Upoznajte digitalni marketing iz ugla vrhunskih stručnjaka 

Ukoliko se na vašoj polici knjiga nađe neki od sledećih naziva, ne propustite priliku da ih pročitate i obogatite svoje postojeće znanje o digitalnom marketingu. Pohvatajte sve cake i primenite u praksi korisne savete za prevazilaženje prepreka na poslu.

Knjiga Digital Marketing autorke Ire KaufmanDigital Marketing (Ira Kaufman) 

Digital Marketing: Integrating Strategy and Tactics with Values biće odlična osnova za onog ko ulazi u svet digitalnog marketinga. Knjiga je prilagođena početnicima koji tek treba da se upoznaju sa osnovnim pojmovima iz oblasti digitalnog marketinga. Štivo Ire Kaufman predstavlja idelan vodič za kreiranje efikasnih strategija za brži rast poslovanja vaše kompanije. Izložene su i korisne tehnike za ostvarivanje rezultata, kao i načini da ih precizno tumačite.

Nakon čitanja ove knjige savladaćete pojmove koji su od izuzetne važnosti za svakog stručnjaka u digitalnom marketingu. Cilj je da shvatite kako na internetu predstaviti velike ideje na kreativan i jedinstven način a koji će odgovarati i vašem budžetu.

Knjiga Becoming A Digital Marketer autora Gil și Anya GildnerBecoming A Digital Marketer (Gil & Anya Gildner) 

Svako ko se bavi digitalnim marketingom zna da je imperativ ispratiti svaku novinu koja je prisutna na tržištu. Kako se menja internet, tako se razvija i ova profesija, pa se iz tog razloga od vas zahteva da konstatno pratite aktuelnosti. Ono što je pre samo nekoliko meseci bilo popularno i traženo ne znači da je i danas. Upravo tu vidimo koliki je izazov baviti se ovom oblašću.

Ako ste ipak odlučili da ovo bude vaš poziv i spremni ste ići u korak s vremenom, nabavite ovu knjigu, koja će biti sjajan saputnik u tome. Knjiga vas polako uvodi u digitalni svet objašnjavajući PPC marketing, oglašavanje na društvenim mrežama, kreiranje pozitivnog imidža na internetu itd. 

Uvek je lakše kada dobijete savet od nekog ko je već prošao putem kojim vi idete. Zato ćete u ovoj knjizi pročitati i inervjue izvrsnih eksperata digitalnog marektinga i tako lakše shvatiti kako ovaj posao izgleda u praksi. 

Knjiga Becoming a Digital Baller the Playbook napisao Connor Ray WrightBecoming a Digital Baller the Playbook (Connor Ray Wright) 

Specijalista digitalnog marketinga traga za potencijalnim kupcima želeći da ih pretvori u zadovoljne kupce vaših proizvoda. U knjizi Becoming a Digital Baller the Playbook upoznaćete temelje ove profesije i dobiti savete kako ostvariti veću zaradu u online biznisu. 

Biće vam predstavljene efikasne strategije i veštine koje su neophodne za njihovo sprovođenje, a koje svaki iskusni marketar treba da poseduje. Knjiga će dati ideje kako iskoristiti digitalne medije na najbolji mogući način i udvostručiti zaradu. Nabavite knjigu sjajnog stručnjaka Konora i neka ovo štivo bude jedan od najboljih vodiča do vrha.

12 Month Digital Marketing Planner napisao je Brandon Breshears12 Month Digital Marketing Planner (Brandon Breshears) 

Ukoliko vas zanima kako napraviti plan za oglašavanje na društvenim mrežama ili kako kreirati sadržaj na sajtu, predlažemo da pročitate knjigu Brendona Breširsa. Pronaći čete odgovore na ova, ali i mnoga druga pitanja iz sveta digitalnog marketinga. 

Pažnja je usmerena na kreiranje dugoročnih planova, odnosno promociju predstojećih događaja na godišnjem nivou. Zato je važno na vreme napraviti pravu strategiju koju možete korigovati ukoliko dođe do nepredviđenih okolnosti. Knjiga vas navodi da razmišljate dugoročno i budete korak ispred konkurencije.

Knjiga Digital Minds autor WSIDigital Minds (WSI) 

Autor je knjigu od preko 250 strana podelio na 12 poglavlja u kojima detaljno objašnjava važne teme za digitalni marketing. Google, Facebook, ali i druge platforme menjaju konverzaciju među ljudima, ali i sam način života, pa je zadatak digitalnog marketinga da prati promene i deluje u skladu sa njima. 

Strategije koje se kreiraju moraju biti prilagođene vremenu u kome živimo, pa je usavršavanje ključno za uspeh. WSI prenosi svoje iskustvo kroz knjigu Digital Minds, u kojoj obrađuje teme poput značaja web dizajna za uspeh u online poslu, content i email marketing, kao i druge srodne oblasti. 

Knjiga Digital Marketing That Actually Works the Ultimate Guide autorke Kriste NeherDigital Marketing That Actually Works the Ultimate Guide (Krista Neher) 

Kada je reč o knjizi Kriste Neher, ona vas polako uvodi u važne koncepte digitalnog marketinga. Dobićete objašnjenje kako oni funkcionišu, ali i kako da ih primenite za rast svog poslovanja. Upoznaćete alate i tehnike koje su neophodne za realizovanje efikasnih strategija.

Ako se pitate kako definisati ciljnu grupu na internetu i navesti ih da kliknu na vaš sajt, predlažemo da nabavite knjigu Digital Marketing That Actually Works the Ultimate Guide i pronađite najbolje savete. Napisana je na jednostavan način, tako da je vrlo pitka za čitanje, bilo da je u pitanju početnik ili neko sa višegodišnjim iskustvom u ovoj profesiji. Obrađeno je nekoliko vrsta marketinga pa ćete imati širu sliku neophodnih znanja za ovaj posao. 

Knjiga Digital Marketing Strategy napisao Simon KingsnorthDigital Marketing Strategy (Simon Kingsnorth) 

Simon Kingsnorth u svojoj knjizi na vrlo slikovit način objašnjava kako da unapredite online biznis kroz slike, statistike, ali i studije slučaja da bi bolje približio svaki predstavljen metod. Autor piše i o načinu kako da isplanirate svoje finansije, kako da se lakše povežete sa kupcima, ali i kako da tumačite rezultate sprovedenih kampanja na internetu.

U knjizi Digital Marketing Strategy videćete na koji način kreirati strategiju koja će moći vrlo efikasno da se primeni tako da ostanete zapaženi na online platformama. Pročitajte ovu knjigu i naučite kako izbeći najčešće greške sa kojima se susreću stručnjaci u digitalnom marketingu.

Knjiga Digital Marketing autorke Annmarie HanlonDigital Marketing: Strategic Planning & Integration (Annmarie Hanlon) 

Ako želite da kreirate uspešan plan za dugoročne rezultate u digitalnom marketingu, onda je ova knjiga pravi izbor za vas. Štivo je napisano tako da će početnici sa lakoćom razumeti nove koncepte i primeniti ih u praksi. 

Međutim, da biste uspešno sproveli bilo koju strategiju, neophodni su određeni alati. Hanlon svojim čitaocima otkriva koje su to najbolje marketinške tehnike i alati za lakši put do uspeha na online platformama. Pročitajte knjigu i uz dodatno usavršavanje od apsolutnog početnika postanite stručnjak za digitalni marketing. 

Knjiga Digital Marketing Strategies autora Koray OdabasiDigital Marketing Strategies (Koray Odabasi) 

Često ćete videti knjige koje pokušavaju da obrade sve aspekte digitalnog marketinga. Autor Koraj u svojoj knjizi Digital Marketing Strategies ističe koliko je važno fokusirati se na jednu grupu potrošača kojima nudite svoje proizvode i izgraditi prisniji odnos sa kupcima koji će doneti veću zaradu. 

Internet je preplavljen infomacijama koje dolaze sa raznih sajtova i zato je vrlo teško impresionirati korisnike. Potrudite se da suzite svoju ciljnu grupu kupaca, jer je to najefikasniji način da uspete. 

Koraj upozorava da izbegavate univerzalne marketinške poruke kojima želite da privučete više grupa potrošača. Tako ćete potrošiti snagu i resurse, a pritom nećete ostavariti konačan cilj. U knjizi su detaljno obrađeni i ostali segmenti digitalnog marketinga, pa ćete imati širu sliku o veštinama, alatima i tehnikama za ovu profesiju. 

Social Media Marketing Mastery 2019 autora Robert Miller Social Media Marketing Mastery 2019 (Robert Miller)

Uz knjigu izvrsnog stučnjaka za marketing Roberta Millera, steknite veštine za odlično vladanje marketingom na društvenim mrežama. 

Saznajte kako izgraditi pozitivan imidž brenda na popularnim online platformama, ali i kako definisati strategije za digitalno umrežavanje, koje će svakoj kompaniji biti značajne za dalji napredak.

Zanimljivo je što autor u knjizi Social Media Marketing Mastery 2019 objašnjava koliko su influenceri značajni kada je reč o digitalnoj promociji. U pitanju je profesija koja je sve popularnija kod nas, pa ćete sada imati veće šanse da lakše dođete do ciljane publike. Upoznaćete odlične tehnike za bolju promociju na internetu, ali i kako ih preokrenuti u svoju korist da biste doprli do većeg broja korisnika. Pročitajte knjigu i obogatite svoje iskustvo novim znanjima koja će biti korisna za vašu karijeru.

Gde pronaći knjige za digitalni marketing?

Ne morate otići u knjižaru ili biblioteku kako biste kupili knjigu koja vas zanima. Dovoljno je istražiti na internetu dostpnost online verzije, koju čak ne morate ni plaćati, pa odmah možete krenuti u izučavanje digitalnog marketinga. Naravno, uz knjige uvek možete upisati kurs za internet marketing, gde ćete dobiti i sertifikat kao dokaz za usvojena znanja. 

Sada kada znate šta je sve potrebno za uspeh, ništa vas ne sprečava da pokrenete sopstveni biznis na online platformama. Verujemo da uz našu listu preporučenih knjiga i vaš trud možete imati odličnu osnovu za posao u ovoj struci.

 

Poslovna veština koja garantuje visoku zaradu

Spremili smo dokument sa opisom i savetima u primeni poslovne veštine koja Vam garantuje visoku zaradu, bez obzira na to čime se bavite. Da preuzmete izveštaj, kliknite ovde.

Donesite odluku: Upisni rok je otvoren!

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.