Prijavite se na seminar „5 najvažnijih poduhvata uspješnih preduzetnika”

Da li ste znali da nikada nije bilo jednostavnije pokrenuti vlastiti biznis nego sada? Pitate se kako?

Brzi razvoj internet alata i online poslovanja pruža bezbroj mogućnosti, a između ostalog utiče na preduzetništvo i omogućava da pomoću računara i brze internetske veze, bez ulaganja ogromne količine novca, svoju poslovnu ideju pretvorite u uspješan biznis.

Želja za razvojem vlastitog biznisa, neovisnošću, slobodom i značajno većim prihodima, samo su neki od glavnih razloga zašto se sve više ljudi odlučuje za preduzetništvo.

Sad kada preduzetništvo više nego ikad prije ima dominantnu ulogu u poslovnom svijetu, pravo je vrijeme da svoju karijeru usmjerite u ovom pravcu, a kao odskočnu dasku u tome iskoristite potpuno besplatni seminar „5 najvažnijih poduhvata uspješnih preduzetnika”! Uz poslovnog eksperta Jasmina Kukuljca naučit ćete o važnostima i mogućnostima savremenog preduzetništva, steći ćete praktična znanja i alate za uspješno vođenje vlastitog biznisa, pripremiti se za eventualne izazove koji se javljaju u toku poslovanja i savladati savremene vještine preduzetnika.

Broj mjesta je strogo ograničen! Stoga ne propustite priliku i obezbijedite svoje mjesto na potpuno besplatnom seminaru, koji će se održati u subotu, 4. februara, u moderno opremljenim prostorijama BusinessAcademy u Sarajevu, ali i putem live streama, koji možete pratiti iz udobnosti svog doma.

Prijavite se!

GDJE?

BussinessAcademy (Zmaja od Bosne 16, Kubus D)

KADA?

Subota, 4. februar, 10:00

ŠTA?

„5 najvažnijih poduhvata uspješnih preduzetnika”

KAKO?

Prijavite se za besplatno učešće u učionici ili online

KO?

Predavač Jasmin Kukuljac

ŠTA ĆETE SAZNATI?

Uspješan preduzetnik treba posjedovati znanje, vještine i kompetencije, ali i stalno raditi na njihovom usavršavanju i usvajanju, imati pokretački duh, posvećenost, odgovornost i dinamičnost, te naravno sposobnost vođenja biznisa. Ako se želite i vi ostvariti u ovoj ulozi, započnite sa primjenjivanjem prvog postulata uspješnosti već sada – učenje i usvajanje znanja, vještina i kompetencija uspješnog preduzetnika. Na interaktivnom besplatnom seminaru imat ćete priliku da dobijete odgovore na ključna pitanja u procesu razvoja uspješnog biznisa:

 • Šta je preduzetnik/preduzetništvo i koje kategorije preduzetnika prepoznajemo?
 • Kako započeti biznis i na šta se fokusirati u tom procesu?
 • Koji su najvažniji poduhvati jednog preduzetnika?
 • Prednosti, nedostaci i rizici započinjanja novog biznisa i kako se gleda na preduzetništvo kao karijeru?
 • Kako globalizacija utiče na preduzetništvo?
 • Kako i po kojem paternu odabrati pravnu formu biznisa?
 • Kakav je značaj analize tržišta i konkurencije?
 • Šta je poslovno planiranje i kakva je njegova uloga u preduzetništvu?

Pored navedenih pitanja na koje ćete dobiti odgovore, predavač i stručnjak za širenje tržišta, pokretanje i razvoj poslovanja Jasmin Kukuljac podijelit će sa vama upute, savjete i realna iskustva iz svoje bogate profesionalne karijere. Ne propustite jedinstveni seminar u organizaciji savremene poslovne škole BusinessAcademy, gdje ćete se uvjeriti da i vi možete ostvariti zavidnu karijeru preduzetnika, pokrenuti sopstveni biznis o kojem već dugo maštate ili primijeniti stečeno znanje za unapređenje trenutne poslovne pozicije.

 

ŠTA DOBIJATE?

Fokus besplatnog seminara će definitivno biti na najvažnijim poduhvatima uspješnih preduzetnika, ali je, pored toga, bitno naglasiti da će svi učesnici imati priliku da steknu najbitnije osobine i strategije koje su zajedničke kod uspješnih preduzetnika. Tradicionalnim ili online praćenjem seminara „5 najvažnijih poduhvata uspješnih preduzetnika” savladat ćete elementarne osobine uspješnih preduzetnika, od kojih su neke:

 • planiranje – izrada jasnog plana za posao, uključujući i kratkoročne i dugoročne ciljeve, što pomaže da se razjasne ciljevi, formuliraju strategije i pronađu načini za ostvarenje ciljeva;
 • upravljanje vremenom – identificiranje prioriteta i fokusiranje na one projekte koji su najvažniji za uspjeh;
 • ciljanje na određenu publiku – uspješni preduzetnici obično znaju gdje se njihovi kupci nalaze, šta ih interesuje, kako da ih privuku i kako da im pruže najbolje usluge;
 • promocija usluga – svjesnost o važnosti marketinških aktivnosti, ulaganje u odgovarajuće strategije, istraživanje različitih načina promocije i odabir onih koje će najbolje odgovarati publici;
 • savladavanje izazova – uspješni preduzetnici će se suočiti sa svim izazovima koji se mogu pojaviti u njihovom poslu, istražiti različite načine da se nose sa tim izazovima i prilagode se promjenama.

Seminar će vam poslužiti kao odlična podloga za napredovanje u vašoj karijeri, a za sve ambiciozne učesnike koji žele nastaviti svoje usavršavanje idealna opcija je jednogodišnji program Preduzetništvo na BusinessAcademy. Zajedno sa timom iskusnih i posvećenih mentora imat ćete priliku da dalje razvijate svoje ideje, biznis i karijeru i sve to na internacionalnom tržištu.

Više o predavaču

Edukator i stručnjak za širenje tržišta, pokretanje i razvoj poslovanja

Jasmin Kukuljac je iskusni profesionalac sa bogatim iskustvom koji uspješno konceptualizira i implementira inovativne strategije komercijalnog i marketinškog karaktera. Trenutno je vlasnik konsalting kompanije Trade Up, direktor mikrokreditnog društva IuteCredit i kompanije Fin Tech. Veoma uspješno vodi treninge i motivira zaposlene da značajno doprinose kompaniji i njenom razvoju, što je dokazao za vrijeme angažmana u Orbico akademiji, gdje je kao lider tima za edukaciju u sektoru pregovora, prodaje, prezentacijskih vještina, partner managementa i motivacije, uspješno vodio treninge za uposlenike iz 21 zemlje. Tokom razvoja zavidne profesionalne karijere obnašao je poziciju komercijalnog direktora u vodećoj distributerskoj kući u Europi – Orbico d. o. o., izvršnog direktora u vodećoj osiguravajućoj kući za životna osiguranja u BiH Markur/Vienna Osiguranje, te funkciju direktora Nestle Adriatic BH. Izabran kao najbolji KAM u Nestle SEE dvije godine zaredom – 2008. i 2009.

Ne propustite priliku da osigurate uspjeh i postanete savremeni preduzetnik na besplatnom seminaru „5 najvažnijih poduhvata uspješnih preduzetnika”.

Prijave su otvorene još:

00Dana 00Sati 00Minuta 00Sekundi

Prijavite se i osigurajte svoje mjesto na vrijeme!

Broj mjesta je ograničen!