Bolje od master studija!

Osam koraka do boljeg timskog rada

// Kutak za menadžere i HR menadžere

Danas je u poslovnom svetu sve cenjeniji timski rad. Ali nije dovoljno okupiti nekoliko članova i nadati se uspešnim rezultatima. Tim je skup različitih ličnosti pa su povremeni sukobi gotovo neizbežni. Ipak, neophodno je da se otvoreno rešavaju. Evo nekoliko saveta kako poboljšati timski rad.

Sagledajte celu sliku
Timski duh podrazumeva stavljanje cilja cele grupe iznad ličnog cilja. Zaposleni su često opterećeni poslom pa se usmeravaju samo na rešavanje trenutnih problema, zanemarujući glavni cilj grupe.

Postavite ciljeve
Članovi tima bi trebalo da postave pojedinačne i grupne ciljeve njihovog rada. Podstaknite iznošenje ideja.

Izgradite poverenje
Budite osoba od poverenja i dostupni. Postavite se ravnopravno prema svim članovima tima.

Saslušajte probleme
Budite otvoreni prema svim novim idejama. I vi predlažite. Pokažite inicijativu, preispitajte sve alternative rešenja i ispitajte moguće negativne posledice.

Pohvalite dobar potez
Uspešno rešenje jednog tima nije rad samo jedne osobe već delo svih članova u tom timu. Stoga, pohvalite pojedinca kad dođe do ispravnog rešenja.

Pokažite entuzijazam
Pokažite da cenite projekt na kojem radite. Budite pozitivni i od pomoći kolegama. Ostali članovi u timu znaće to da cene, a i rad s vama biće ugodniji.

Zabavite se
Pokrenite timski duh. Tokom zajedničkog rada ostavite vremena i za zajedničko druženje nakon posla. Prijateljski odnosi u radnom okruženju olakšaće vam rad, ali i podstaći vašu kreativnost.

Autor: E.B.
Izvor: AskMen / Blic Press d.o.o.

 

Poslovna veština koja garantuje visoku zaradu

Spremili smo dokument sa opisom i savetima u primeni poslovne veštine koja Vam garantuje visoku zaradu, bez obzira na to čime se bavite. Da preuzmete izveštaj, kliknite ovde.

Donesite odluku: Upisni rok je otvoren!

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.