Stekni najcenjeniji poslovni sertifikat!

Kako izgraditi ugled na radnom mestu? (drugi deo)

// Kutak za administrativce

Iz grešaka se uči i ne mora se 'izgubiti glava' - Ko radi, greši!

Jedna od rečenica koja ne spada u radni dan uspešnog člana tima je: 'Ali vi ste mi to rekli da napravim'. Ako vam, pak, nešto nije jasno, pitajte na vreme. Ne znati nešto nije sramotno, već je sramotno skrivati neznanje. Nitko od vas ne očekuje da budete čarobnjak, da čitate tuđe misli ili vadite as za asom iz rukava. Pokažite inicijativu i proaktivnost. Ali i odgovornost.

Vaši će pretpostavljeni uvijek biti spremniji prepusti vam zadatak ako imaju poverenja u vas, pa čak ako ste ponekad i napravili poneki propust. Iz grešaka se uči, a zbog njih se ne treba 'gubiti glava'.

Vredan član tima pridonosi ličnom napretku, ali i ukupnom napretku tima, a time i kompanije. Vaša je obaveza imati razumevanja i za ostale članove tima. Često se u timovima koji sarađuju godinama izgubi onaj odnos srdačnosti toliko potreban u međusobnim interakcijama.

Koliko puta kažete svojem kolegi 'hvala ti' ili 'molim te', a koliko puta, u sve bržem ritmu koji nam radni zadaci postavljaju, dajete suvoparne naloge ili komentare.


Nije sve u tome da radite od 9 do 17 sati

Mnogi zaposleni veruju da platu zarađuju samom činjenicom da su se pojavili na radnom mestu. No, često zaboravljamo da svaka poslovna aktivnost uključuje i mogućnost da se suočite s problemima. Upravo smo zato tu da ih blagovremeno rešimo. Vredan i poštovan zaposlenik ne samo da uviđa potencijalne probleme nego nudi i prava rešenja. Mnogi zaposleni spremni su odraditi svoj radni dan radeći pritom samo ono što se od njih traži. Ni više ni manje od toga. No, to za zadovoljstvo poslom i ugled među kolegama nije dovoljno.

Hoćete li, ako tako delujete, biti neizostavni član tima za svog šefa ili poslodavca? Ili još bolje pitanje: biste li, da ste poslodavac, nekome ko odrađuje posao od 9 do 17 s radošću isplaćivali plaću? Ako ste jedan od takvih, sami ste uzrok svog nezadovoljstva i osećaja neispunjenosti, jer samo ljudi spremni dati sve od sebe zaslužuju i dobiti koliko vrede.

Pridonosite li vrednosti svoje kompanije, pridonosite i vlastitoj vrednosti, ugledu i poštovanju na radnom mestu. U obrnutom slučaju, ako vašu vrednost ne prepoznaju i ne cene, nađite odmah drugu kompaniju (poslodavca).

No, uvek i svugde radite za druge baš kao da radite za sebe!

Izvor: Alfa portal

 

Poslovna veština koja garantuje visoku zaradu

Spremili smo dokument sa opisom i savetima u primeni poslovne veštine koja Vam garantuje visoku zaradu, bez obzira na to čime se bavite. Da preuzmete izveštaj, kliknite ovde.

Donesite odluku: Upisni rok je otvoren!

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.