BusinessAcademy je pravi izbor za unapređenje vaše karijere. Prijavite se!

Seminar - Kako kreirati uspešan biznis plan

Click to play.
 
 
Biznis plan je dokument koji govori o tome kakve su perspektive kompanije i kakav je njen razvojni potencijal. Biznis plan treba da vam omogući da predvidite bližu budućnost kompanije, da pridobijete kreditore, investitore, kao i sve članove upravljačkog tima. On treba da vam obezbedi podršku kako unutar same kompanije, tako i van nje.

Očekuju vas sledeće teme:

  • Šta je biznis plan i zašto je on bitan? - Planiranje i testiranje poslovne ideje, upravljanje na papiru, plan vizije preduzeća, put od želja do stvarnosti...
  • Koje su osnovne funkcije biznis plana? - Merenje efikasnosti preduzeća, identifikovanje snaga i slabosti u poslovanju preduzeća, uputstvo za organizaciju planiranih aktivnosti, okvir za donošenje ključnih odluka...
  • Kako napraviti kvalitetan biznis plan? - Dužina biznis plana, greške pri pisanju biznis plana.
  • Osnovni elementi biznis plana. - Uvid, opis poslovne aktovnosti preduzeća, analiza tržišta i marketing, istraživanje, dizajn, razvoj i proizvodnja, SWOT analiza, finansijska analiza. 
  • Različite metodologije izrade biznis planova. - Svetska banka, Unido, Američki model, Fond za razvoj, metodologija za start - up preduzeća, Nemački model...
  • Ekonomsko - finansijska analiza. - Koliko je novca potrebno za otpočinjanje biznisa? Koja je prelomna tačka rentabilnost biznisa? Koji je planirani bilans uspeha? Koji je planirani bilans stanja? Kakav je plan novčanih tokova? Koja su predviđanja profita?


Planiranje jednostavno ima smisla u svim fazama igre - razmislite da ono postane sastavni deo vašeg menadžment pristupa."

 
Pogledaj sve tekstove u Bazi znanja » Pogledaj tekstove u ovoj kategoriji »
Možda bi Vas ovi članci interesovali
Job Rejection Seminar - Upravljanje projektima
Koje osobine preduzetnika treba da posedujete? Birth of a Child
Interesuje vas ova oblast? Postanite i vi stručnjak pohađanjem BusinessAcademy programa: Preduzetništvo.

 

Poslovna veština koja garantuje visoku zaradu

Spremili smo dokument sa opisom i savetima u primeni poslovne veštine koja Vam garantuje visoku zaradu, bez obzira na to čime se bavite. Da preuzmete izveštaj, kliknite ovde.

Donesite odluku: Upisni rok je otvoren!

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.